Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Slabinska (lumbalna) kralježnica

Hemangiom

(1/2) > >>

tulip:
Poštovani, molim savjet, imam hemangiom u L1 kralješku koji prožima cijelu prednju kolumnu.

Zanima me ako ima netko slicnu dijagnozu, da li idete na kakve vježbe i kako vam odgovaraju? Da li imate kakve detaljnije upute što nipošto ne smijete?
Idem na pilates ali me stalno strah sto smijem a sto ne, te da li se moze dogoditi neka ozljeda zbog odredenih vjezbi. Ortoped je preporucio pilates i da radim ono sto mi paše. Čisto me zanima drugo mišljenje i iskustva...hvala, lp

ladyanita:
Dobro došli na forum !
Bude se sigurno Henrik javio, on ima iskustva s tim.

Henrik VIII:
Evo me, ja imam veliki hemangiom u Th8. Sve je OK dok je kralježak stabilan, ali ako izazove nestabilnost kralješka postoji nekakva kirurška opcija koju vjerojatno treba privatno platiti.

tulip:
Hvala na dobrodoslici i odgovoru!
Da rečeno mi je da ga se mora pratiti redovno zbog toga, da ne bi počeo hrskavicu uništavat.
Meni je samo bitno da  nekim vježbama nešto ne zaribam, da ne ispadne da je više štete nego koristi.

topalo:
Ja isto imam hemangion na Th 10, a uz njega i protruziju na Th 7/8. Izgleda da mi ovaj hemangion ustvari trenutno radi najviše problema. Već sam prošla tri operacije , dvije ekstruzije( L1/L2 i L2/L3), imam još i dvije protruzije na vratnoj kralježnice i dvije na dnu lumbalne. Sve u svemu veselo.Meni je isto rečeno da moram pratit taj hemangion jer zna radit probleme kao i hernije.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju