Autor Tema: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG  (Posjeta: 52517 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

janos

• Jr. Member
  • **
hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
« : Svibanj 11, 2011, 23:52:04 poslijepodne »
Pošto sam od danas novi na ovom forumu,htio bi da mi netko pojasni šta se to kod mene događa.Inače problemi su počeli još u 12 mj 1995,ali sa par injekcija i ibuprofenom stvar se popravljala u 10-ak dana.Tako je bilo po 2-3 puta godišnje sve do lani,kad su ujesen počeli ozbiljni problemi.Ukočenja su se počela javljati jednom mjesečno,injekcije,fizikalna,masaže,pa opet popusti,na poslu šef imao razumjevanja premjestio me na drugo radno mjesto,lakše. 29.01.2011.zacvikao se opet,tjedan dana hodao na injekcije,fizikalne,masaže,plivanja,ništa na bolje,sve je gore svakim danom.Kihanje,mokrenje,velika nužda da ne pričam,vjerojatno znate kako je. Od onda pijem Medrol 16mg,evo sad sam pri kraju,Zaracet čak do 6 tbl dnevno,Tramadol traje 3-4 dana kutija,Normabel 5mg 2-3 puta dnevno,kombiniram čak malo i Knavon forte pa jedva da malo popusti.Kljukam se tabletama,bol je ista,ponekad i jača,žarenje u predjelu kičme do kuka,a bedro i list desne noge utrnuti ko da su od drveta,primjetno već šepam.Vožnja auta postala je noćna mora.Sve do jeseni aktivno sam se bavio nogometom,od djetinjstva i rukometom,igrao u 2.ligi bivše juge,znači o zapuštenosti mišića nema govora,potvrdio fizioterapeut.
Pomogao bi mi bilo kakav savjet ili mišljenje nekog tko se razumije u sve ovo.
Inače 17.05.2011. naručen sam kod neurokirurga na REBRU Dr. Kovačevića,pa ako netko ima iskustva sa tim dr.neka mi odgovori.Svaka Vaša riječ biti će mi od pomoći.

09.03.2011.
Napravljen MR L-S kralježnice
NALAZ: Aldroza primjereno visokih trupova koji su fizioloških intenziteta signala uz održanu dorzalnu interkorporalnu liniju.
I.v diskovi su srednje široki uz fiziološki intenzitet signala i.v. diskova.
Na seriji aksijalnih presjeka u nivoima L4-L5 i L5-S1 vidljiv bulging i.v diska bez neuralne kompromitacije.
Konus medulare završava u visini L1.
Ne vidi se intra niti ekstraduralnog tm procesa.

NALAZ EMNG 22.03.2011.
Emng-om donjih udova nalazi se neurogene promjene u ispitivanim mišićima.Brzine provodljivosti su u granicama normale.Nalaz ukazuje na lakše radikularne lezije L5 i S1 obostrano.

Kontrola kod fizijatra 22.04.2011.
Dg: Lumboischialgia lat.dex.subac.
     Protrusio discorum i.v. L4-L5 et L5-S1 /NMR
     Laesio radicis L5 et S1 bil chr. /EMNG
Pretklon ispruženim rukama max uz bol do 34 cm
Naznačen hipertonus p.v.m. Znak zvonca + (L4-L5 i L5-S1)
Lasegue desno poz. RAT desno odsutan. Parestezije u dermatomu L5 i S1 desno,opseg des.potkoljenice -10 mm. Oslabljena dorzalna fleksija d. stopala.
Upučuje neurokirurgu, eventualno PLLD.
« Zadnja izmjena: Svibanj 11, 2011, 23:57:19 poslijepodne janos »
Interlaminectomia L3-L4 I.sin.
Ablatio disci i.v. L3-L4
Hernia disci i.v. L4-S1 dex
L4-L5 i L5-S1 Bulging i.v.diska

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
« Odgovori #1 : Svibanj 11, 2011, 23:58:52 poslijepodne »
Po nalazu EMNG-a, savjetovana je minimalno invazivni zahvat. Moje je mišljenje da je to za operaciju, koja bi ti olakšala život i dala jednu novu kvalitetu. Za dr. Kovačevića ne znam, ali je u KB Sestre Milosrdnice na glasu dr.Sajko.
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #2 : Svibanj 12, 2011, 00:04:18 prijepodne »
Lovil sam vezu na rebru radi dr. Paladino-ja,jer sam čuo da je on u HR trenutno tata-mata za te stvari. Zato sam i izabrao rebro za mišljenje dr.
Inače noću spavam po 1-2 pa se probudim,malo nakljukam pa opet 1-2 sata i dođe jutro pa na posao. Spavao sam mjesec dana u dnevnom boravku u kutu kutne garniture u polusjedećem položaju,ajd sad ide i u krevetu ali uz buđenja radi noćna pečenja.
« Zadnja izmjena: Svibanj 12, 2011, 00:10:52 prijepodne janos »
Ablatio disci i.v. L3-L4

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #3 : Svibanj 12, 2011, 00:25:36 prijepodne »
Janos, ti mene jako jako podsjećaš na mene, ja imam 18 godina (pogledaj malo moju temu) i već 2 godine se mučim sa 2 tkz "bulginga" na L4-L5 I L5-S1 i isto mi radi probleme...prošao 100 terapija , plivanja , toplica , kiroprakticara, osteopata, ovog onog ali nista nije pomoglo. Jedino što si ti za razliku od mene imao jednu sreću, za tvoje bulginge barem kažu "LPPD" dakle laser, a meni nitko čak ni to niije spomenuo pošto se radi o L4-L5 3mm i L5-S1 4-4.5 mm.
 Ja brijem da bi ti trebao ići u Sestre Milosrdnice kod nekog neurokiruga koji radim tim laserom. Ako ja u životu još u išta ulažem nade onda je to taj laser. Zato me strašno i dan danas čudi mišljenje Dr. Saftića koji kaže da ja nisam čak ni za operaciju laserom , kad eto ja i ti fakticki imamo istu dijagnozu a tebi predlozili laser. Imaš sreće stari! nadam se da ću i ja biti te sreće!

Jedino kaj je razlika izmedu mene i tebe je to kaj ti ja ne pijem tablete , tj do sada sam popio mozda ukupno 7 tableta u te 2 godine, ja rađe trpim kad boli neka boli...i što mi EMNG jos davnog 2 mjeseca 2010-e nije pokazao nikakvu Leziju i oštećenja živca. Ne znam zašto je ti tako osjećaš, možda imaš suženi spinalni kanal ? to uglavnom uzorkuje probleme kod tih Bulginga (bar tako kazu)

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #4 : Svibanj 12, 2011, 07:32:52 prijepodne »
Rebro nipošto ne preporučujem u vašem slučaju jer tamo rade klasične zahvate a osobito ne preporučujem dr. Paladina koji nije stručnjak za lumbalnu kralježnicu nego za glavu.

Isto kao i Teo savjetujem otići dr. Sajku u KB Sestre milosrdnice

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #5 : Svibanj 12, 2011, 12:00:33 poslijepodne »
Ej, bok Davore, nadao sam se da ćeš mi se ti javiti i eto,bio sam u pravu.Pročitao sam dosta tvojih postova,vidim da pratiš materiju i da si dosada dosta dobrih savjeta podjelio. Gle,išao sam na to jer sam mogao najranije (6 dana od zvanja) stupiti u kontakt i dogovoriti pregled na rebru. Ne mora biti da ću ako budem morao, tamo i na operaciju,važno mi je bilo da što prije dobijem mišljenje neurokirurga ili nekog stručnog tko se pojavljuje na ovim forumima. Pozdrav.
Ablatio disci i.v. L3-L4

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #6 : Svibanj 12, 2011, 13:00:33 poslijepodne »
Ha, ništa sada, za utorak imam dogovoreno to na rebru, dat će mišljenje, a onda u akciju u Vinogradsku ili SM, ako svi velite da je tamo najbolje,najbezbolnije i kasnije sa najmanje problema, važno mi je da kasnije mogu nastaviti sa nogometom u neko skorije vrijeme. 38 je na plećima,za veterane po 15-20 min. biti će dovoljno.Hvala Vam svima na savjetima,a ako ima još netko da da neki savjet biti će mi od pomoći, a ja ću nakon utorka obavijestiti sve nas kolege po kičmi kako je prošlo i šta će biti.
Ablatio disci i.v. L3-L4

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #7 : Svibanj 13, 2011, 15:10:50 poslijepodne »
Ma ima valjda i ljudi kojima je i nakon minimalno invazivne bilo loše,kao i onih kojima je nakon klasične bilo loše.Tu kod Janosa je netko ko je očitavo nalaz napisao "eventualno PLLD",to ne mora značit da bude to tako.Kolko ja znam one baš ful klasične metode nitko više ni ne radi,al ne vidim razlog zašto ne bi otišao na Rebro po mišljenje.Pa neće mu sigurno radit nešto što ne znaju.Nek čovjek ode po više mišljenja,pa nek onda vidi.Janos sretno!

Svakako prije bilo kakvog zdravstvenog zahvata, tretmana i sl. imati dva misljenja. Vani, kada pacijenti medju sobom kroz odredjene organizacija "ocjenjuju" doktore, jedan od kljucnih faktora jeste da li je doktor otvoren prema svojim kolegama i da li prihvaca tzv. "druga misljenja".

Tako da se slazem da treba otici po drugo misljenje, pa makar i na Rebro s kojim ja imam ocajna iskustva. Treba napomenuti da nakon operacijskih zahvata kakvi se rade na npr. Rebru postotak nezadovoljnih pacijenata (prema istrazivanjima) jeste oko 5 puta veci nego nakon minimalno-invazivnih metoda i tretmana kakve rade u KBSM (laser), dr. Saftic (laser, endoskopija i mikro-endoskopija) te dr. Kvesic (radiofrekvencija).
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #8 : Svibanj 18, 2011, 17:55:21 poslijepodne »

javascript:void(0) >:(

Jučer bio kod dr. Kovačevića na rebru na pregledu i mišljenje za operativni zahvat (17.05.2011)
LJuut,razočaran,neznam kak da vam opišem. Mislim čak i da puši u ordinaciji jer je ostao trag dima i smrad.
Ukupan pregled trajao 2-3 min. razbacao mi sve papire po stolu,uzeo jednu od niza slika sa MR pogledao je okrenut prema zidu,ja kroz nju ništa nisam vidio,a vjerujem ni on jer nosi pepeljare,ajd da je prema prozoru ili na onaj njihov osvjetljen zid za pregled rtg i mr slika stavio nebi mi bilo žao.Progovorio tri riječi samnom,šta je s vama i šta bi vi,to je sve i naravno doviđenja,pogledam sestru ona slegne ramenima i tužnim pogledom me odprati do vrata.Naravno prije toga vidio sam ljude sa vrečicama,oni su bili unutra oko pola sata,neki i duže,izgleda da bi i tu dorh trebao malo prokopati. E, gosp.ministre korupcija u zdravstvu nikada neće biti iskorjenjena jer ste izgleda i sami korumpirani.

Uglavnom,prepisao dijagnozu s uputnice M54, prvu rečenicu s nalaza mr i emng.
Dolje napisao svoje mišljenje: Toplice u trajanju mj. dana,nije za operaciju.
8 sati sam čamil stoječki tamo,danas bol iz desne strane prešla ulijevu tak da se nemogu ni dići iz kreveta.
Odmah ljut i razočaran zovem vezu koja se čuje sa dr.Sajkom iz Vinogradske,zove me natrag i javit će mi termin pregleda.
Ablatio disci i.v. L3-L4

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #9 : Svibanj 18, 2011, 18:10:18 poslijepodne »

javascript:void(0) >:(

Jučer bio kod dr. Kovačevića na rebru na pregledu i mišljenje za operativni zahvat (17.05.2011)
LJuut,razočaran,neznam kak da vam opišem. Mislim čak i da puši u ordinaciji jer je ostao trag dima i smrad.
Ukupan pregled trajao 2-3 min. razbacao mi sve papire po stolu,uzeo jednu od niza slika sa MR pogledao je okrenut prema zidu,ja kroz nju ništa nisam vidio,a vjerujem ni on jer nosi pepeljare,ajd da je prema prozoru ili na onaj njihov osvjetljen zid za pregled rtg i mr slika stavio nebi mi bilo žao.Progovorio tri riječi samnom,šta je s vama i šta bi vi,to je sve i naravno doviđenja,pogledam sestru ona slegne ramenima i tužnim pogledom me odprati do vrata.Naravno prije toga vidio sam ljude sa vrečicama,oni su bili unutra oko pola sata,neki i duže,izgleda da bi i tu dorh trebao malo prokopati. E, gosp.ministre korupcija u zdravstvu nikada neće biti iskorjenjena jer ste izgleda i sami korumpirani.

Uglavnom,prepisao dijagnozu s uputnice M54, prvu rečenicu s nalaza mr i emng.
Dolje napisao svoje mišljenje: Toplice u trajanju mj. dana,nije za operaciju.
8 sati sam čamil stoječki tamo,danas bol iz desne strane prešla ulijevu tak da se nemogu ni dići iz kreveta.
Odmah ljut i razočaran zovem vezu koja se čuje sa dr.Sajkom iz Vinogradske,zove me natrag i javit će mi termin pregleda.

Evo kolgea, ti kao i ja imas 2 bulginga i slicne sam situacije dozivio kao i ti sa svim tim neurokirurzima, npr svi neurokirurzi  (pa i Dr.Saftić) moje slike uopce nije stavio na svijetlo, samo ih je digo prema zidu i reko "nema tu ništa" ,tako i svi ostali. Koma! pa kak po tom principu uopce moze pacijentu dati pravu dijagnozu ? totalnu sam istu pricu prosao ko ti, jedino sto je jos gore sto ti godinama ne mozes uopce funkcionirat bez tableta, a ja se ipak uspijevam gurat iako imam bolove...zao mi je brate, lijepo ti odi ko Dr. Sajka na SM , kolko sam čuo to je valjda jedan od rijetkih neura sa kojim se mozes porazgovarat kao covjek.

I btw Janose, ako sada na tebe bude napada raznih "forumskih stručnjaka" koji ce ti preporuciti psihijatre i praviti se pametni, samo IGNORE i drži glavu visoko, ti ćeš kao i ja uspijeti da riješiš svoj problem vjeruj mi. Samo moraš kao i ja doći kod pravog Doktora,a vjerujem da je Tomislav Sajko jedan od njih.

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #10 : Svibanj 25, 2011, 14:30:44 poslijepodne »
  :) Dragi prijatelji po bolesti,usput da Vas obavijestim da ponovno idem na pregled ali u kbc sestre milosrdnice,čovjeku poslao faksom papire,napravil mu slike od MR-a,veli hitno da mi sa spremljenim stvarima dođeš 1.06.u kbc. Šta sad reći nakon onog pregleda na rebru? Nažalost 50 % ljudi vjerojatno tako prođe kao i ja poslije pregleda na rebru,više o tome par poruka više piše,pa se ti lijepo j..i i trpi,noga skroz otkazala na stepenicama,razbil sam se ko p...a,sav u crnjavkama,dobro da ništa nije puklo,otišao svom fizioterapeutu strujom malo probudio živac,sutra opet,šepam ko šepavac stari oronuli sa 39g. E j...m ti ja titule ispred imena od pola metra kad nečeš saslušat i pregledat pacijenta. Srami se dr.Kovačeviću sa rebra,nikad više ni blizu tebe i baš taj dan ti meni na zamjenu uletiš,2-3 min.pregleda,pita sestru koja je dijagnoza,prepiše nalaze od mr-a i emng i veli toplice ako ih dobiješ,uz pitanje i šta bi ti još htio. E svašta majka rodi.Malo sam bezobrazan,ali to je zbog razočaranja njegovim ponašanjem,a stanje se deseterostruko pogoršalo.Uglavnom od dr.opće med. fizijatra i fizioterapeuta neznam čiji bih Vam smijeh na njegov zaključak opisao grohotnijim.
Ablatio disci i.v. L3-L4

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #11 : Svibanj 25, 2011, 14:38:44 poslijepodne »
A  dragi Janoše..... Što kazati nego kako mi je jako jako žao što ti se to dogodilo!!!!
Nemoj upadati u srnjake zbog tuđe greške, već uvijek gledaj naprijed i kako ćeš se izvući i kako će ti biti bolje. Vjerujem da ćeš to sve sanirati u KB Sestre Milosrdnice. Suosjećam sa tobom i stvarno mi je jako žao, ali ne boj se! PA to nije kraj. Postoji i sutra, ako je danas loše. Sad se en nerviraj. Pokušaj se što više umiriti, nemoj sad još stresom sebi otežavati stvar, pa dodatno biti u grču. Od stresa nemaš koristi, samo štete. Pusti sad što ej bilo. Jučer je već prošlost. Jučer ne možeš vratiti. Ti živiš danas. Stoga, pokušaj što bolje organizirati danas, da ti što lakše prođe dan u očekivanju sutra. Vjeruj u bolje sutra. Pusti sada i Kovačića i sve što ej loše. više nemaš koristi od prežvakavanja toga. Pokušaj ignorirati. Slušaj opuštajuću glazbu, gledaj kakav zabavan film, čitaj razonodno štivo....
:)
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

alyna

• Forumas
« Odgovori #12 : Svibanj 25, 2011, 14:51:13 poslijepodne »
E,nažalost smo ti svi više manje doživjeli u jednom trenutku tako nešto.Dobro da to možeš podijelit malo tu na forumu,pa je malo lakše  ;)
interlaminectomia L5/S1 dex.
ablacija diska
bulging L4/L5

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #13 : Svibanj 31, 2011, 00:53:33 prijepodne »
Janos, malo sam izmasakrirao tvoju temu ali s ciljem da stvari budu preglednije.

Ovdje sam ostavio poruke koje se ticu teme gdje se operirati
http://kraljeznica.com/forum/slabinska-(lumbalna)-kraljeznica/hitno-trazim-misljenje-nalazi-mr-i-emng-1050/

U nastavku ove teme molim sve da pisu stvari konkretne za Janosov slucaj.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

Atleticar

• Forumas
« Odgovori #14 : Srpanj 22, 2011, 04:44:29 prijepodne »
Znam da nije lijepo govoriti ovakve stvari u tuđe ime, no Janos mi je dobar prijatelj i čovjek trenutno vec duze vrijeme nema vremena za internet i na terpiji je sada. Bio je operiran prije maks 3-4 tjedna klasicnom operacijom na Sestre Milosrdnice i odlično se osjeća , kaže ko NOV. Drago mi je radi njega pošto se čovjek 15 godina borio krvavim tegobama i niko ga nije sljivio tako dugo dok nije dosao na Sestre Milosrdnice u prave ruke.

Puno sreće kolega i pozdrav!

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #15 : Srpanj 22, 2011, 09:49:07 prijepodne »
Odlicne vijesti! Cini mi se da je negdje on i to napisao al mozdz sam ga pomijesala sa nekim drugim.  Dosta je raje kojima je dobro u zadnje vrijeme....
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #16 : Srpanj 22, 2011, 10:19:25 prijepodne »
Super
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #17 : Srpanj 22, 2011, 14:19:02 poslijepodne »
 :) :) :) Jupieeeeeeeeeeeee! Bravo za Janoša!!! Hvala ti atletičar za vijest!!!! Super za tim iz KB S. Milosrdnice!!!