Pošto sam od danas novi na ovom forumu,htio bi da mi netko pojasni šta se to kod mene događa.Inače problemi su počeli još u 12 mj 1995,ali sa par injekcija i ibuprofenom stvar se popravljala u 10-ak dana.Tako je bilo po 2-3 puta godišnje sve do lani,kad su ujesen počeli ozbiljni problemi.Ukočenja su se počela javljati jednom mjesečno,injekcije,fizikalna,masaže,pa opet popusti,na poslu šef imao razumjevanja premjestio me na drugo radno mjesto,lakše. 29.01.2011.zacvikao se opet,tjedan dana hodao na injekcije,fizikalne,masaže,plivanja,ništa na bolje,sve je gore svakim danom.Kihanje,mokrenje,velika nužda da ne pričam,vjerojatno znate kako je. Od onda pijem Medrol 16mg,evo sad sam pri kraju,Zaracet čak do 6 tbl dnevno,Tramadol traje 3-4 dana kutija,Normabel 5mg 2-3 puta dnevno,kombiniram čak malo i Knavon forte pa jedva da malo popusti.Kljukam se tabletama,bol je ista,ponekad i jača,žarenje u predjelu kičme do kuka,a bedro i list desne noge utrnuti ko da su od drveta,primjetno već šepam.Vožnja auta postala je noćna mora.Sve do jeseni aktivno sam se bavio nogometom,od djetinjstva i rukometom,igrao u 2.ligi bivše juge,znači o zapuštenosti mišića nema govora,potvrdio fizioterapeut.
Pomogao bi mi bilo kakav savjet ili mišljenje nekog tko se razumije u sve ovo.
Inače 17.05.2011. naručen sam kod neurokirurga na REBRU Dr. Kovačevića,pa ako netko ima iskustva sa tim dr.neka mi odgovori.Svaka Vaša riječ biti će mi od pomoći.
09.03.2011.
Napravljen MR L-S kralježnice
NALAZ: Aldroza primjereno visokih trupova koji su fizioloških intenziteta signala uz održanu dorzalnu interkorporalnu liniju.
I.v diskovi su srednje široki uz fiziološki intenzitet signala i.v. diskova.
Na seriji aksijalnih presjeka u nivoima L4-L5 i L5-S1 vidljiv bulging i.v diska bez neuralne kompromitacije.
Konus medulare završava u visini L1.
Ne vidi se intra niti ekstraduralnog tm procesa.
NALAZ EMNG 22.03.2011.
Emng-om donjih udova nalazi se neurogene promjene u ispitivanim mišićima.Brzine provodljivosti su u granicama normale.Nalaz ukazuje na lakše radikularne lezije L5 i S1 obostrano.
Kontrola kod fizijatra 22.04.2011.
Dg: Lumboischialgia lat.dex.subac.
Protrusio discorum i.v. L4-L5 et L5-S1 /NMR
Laesio radicis L5 et S1 bil chr. /EMNG
Pretklon ispruženim rukama max uz bol do 34 cm
Naznačen hipertonus p.v.m. Znak zvonca + (L4-L5 i L5-S1)
Lasegue desno poz. RAT desno odsutan. Parestezije u dermatomu L5 i S1 desno,opseg des.potkoljenice -10 mm. Oslabljena dorzalna fleksija d. stopala.
Upučuje neurokirurgu, eventualno PLLD.