Autor Tema: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG  (Posjeta: 53280 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

janos

• Jr. Member
  • **
Odg: hitno tražim mišljenje,nalazi MR i EMNG
« Odgovori #36 : Kolovoz 31, 2011, 14:35:53 poslijepodne »
No,nisi računao da sam otišao od veljače do srpnja na -12,5 kg, zato se ovo tako i vidi,jer me je i doc vidio mršavoga,nisam ni rekao da je ovih 9 kg baš čistih mišića,ali veći dio je,jer su se atrofirani vratili u većini,ne baš 100%,jer neće još god,dvije doći opet na to šta su bili lani. Stvar je u tome da mi je koža počela biti mala,nekako se napeto osjećam,a tjelesno sam ok,pokreti svi osim sagibanja su ok.
Ovako,da Vas pitam; Jel itko bio sa papirima poslan na invalidsku kao ja? Eto mene sad poslalo za drugi tjedan da obavim invalidsku za promjenu radnog mjesta,a za utvrđivanje invalidnosti vele nakon bolovanja. Nešto mi nije sad jasno,jer čuo sam da za ovo nema da daju invalidnost,jedino ako nije nanesena veća šteta (palo stopalo,nemogućnost kontrole nogu,itd...),no na docu je da odredi šta je,a šta nije.
Interlaminectomia L3-L4 I.sin.
Ablatio disci i.v. L3-L4
Hernia disci i.v. L4-S1 dex
L4-L5 i L5-S1 Bulging i.v.diska

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #37 : Rujan 01, 2011, 09:56:05 prijepodne »
Vaš liječnik je dužan uputiti vas na tzv.invalidsku komisiju po proteku neprekidnih šest mjeseci po istoj dijagnozi.Uglavnom iz vlastitog iskustva se pri prvom vještačenju ne utvrđuje nesposobnost za rad, osobito ako je u tijeku daljnje liječenje.Ovo je zakonska obveza koje se vaš liječnik mora pridržavati.Ovisno o duljini liječenja,odnosno ako ono traje preko šest mjeseci, nakon slijedećih šest mjeseci bit ćete ponovno upućeni na vještačenje. I bez brige, ne šalju tako lako u mirovinu...
laminectomia disci L5-S1 2008.
relaminectomia disci L5-S1 2009.
relaminectomia disci L5-S1 2011.
protrusio disci C5-C6

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #38 : Rujan 01, 2011, 15:08:25 poslijepodne »
Nedaj Bože u mirovinu,bio sam tamo nakon skidanja iz vojske,odrekao se prava na vojno umirovljenje.Mirovina u ovim godinama znači samo birtiju,kladionicu,ukratko poroke,ma kako si mi mislili da je sve to pod kontrolom.Mirovina me ne interesira nimalo,drugo rado mjesto u firmi da, neda mi se više rintati za ostale sa večim plačama,hoću i ja malo bez brige i pameti,može za istu plaču,ma može i manje,samo da bude lakše,tj.za moja leđa bolje.
Ablatio disci i.v. L3-L4

Dijana69

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #39 : Rujan 01, 2011, 17:39:07 poslijepodne »
Ti si mi janoš neka posebna biljka ,malo bi ovako ,malo onako,sad bi gori a sad doli ,malo boli ,malo pretjero daj stani na loptu ,upoznaj se malo sa zakonom ,radom svog liječnika opće prakse,pa tako i komisije pa i što sa invalidskom komisijom.Moj ti je savjet polako ,čuvaj zdravlje a sve će se drugo posložiti.Ovo je samo dobronamjerna smjernica jer se stvari lako mogu i zakomplicirati zato svako dobro nadalje.
triparesis spastica dex.
myelopathia cervicalis
st.post discectomiam ant.c4-c6 cum vertebrosynthesis(28.11.2008)
hernia disci i.v.C4-C5 et C5-C6
sy.cervicalea et CB bill.pp dex.
radiculopathia C6 lat.dex.
sy.LS chr.cum ishialgia lat.dex
radiculopathia L5(S1)
fascet joint sy.reg.cervicalis et lumbalis.

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #40 : Rujan 02, 2011, 09:28:25 prijepodne »
Nemojte biti sigurni u to da će vam poslodavac osigurati lakše radno mjesto.To je rijetkost.Utvrdi li vam se profesionalna nesposobnost za rad više nemate pravo na naknadu bolovanja od HZZO-a.Zato dobro razmislite što vam je činiti. Poslije je kasno.
protrusio disci C5-C6

socrates

• Full Member
« Odgovori #41 : Rujan 03, 2011, 10:14:09 prijepodne »
Anabela,može li neki link na ovaj dio zakona o radu tj.pravima nas pacijenata?Čuo sam da ukoliko ti poslodavac ne može(a po zakonu navodno nije obavezan)dati lakše radno mjesto slijedi otkaz uz nekakvu otpremninu?Vidim da si upućena u ove stvari,može i na PM da ne gušimo ovu temu.

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #42 : Rujan 03, 2011, 19:12:54 poslijepodne »
Za sve one koje zanima ova tema slijedeći link
http://vijesti.gorila.hr/gorilopedija/lifestyle/ekonomija_i_pravo/profesionalna_nesposobnost_za_rad
Nemojte pobrkati pojmove profesionalnog oboljenja i profesionalne nesposobnosti za rad.To su dvije jako različite stvari i jako velika razlika je u mirovinama. Za sve ostalo slobodno na PM.
protrusio disci C5-C6

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #43 : Rujan 14, 2011, 10:43:12 prijepodne »
 ??? ??? Eto narode da se malo javim. Sutra na invalidsku,točno u 12h,obračun kod komisije sastavljene od dr.opće prakse. Ima li tko kakav savjet? Kako nastupiti,kako se držati,šta im reći? Mada koliko sam čuo da tjeraju da se sagneš i takve sitne smicalice,ja im se neću dati.
Ablatio disci i.v. L3-L4

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #44 : Rujan 14, 2011, 10:53:15 prijepodne »
Može ti se dogoditi da ne pogledaju niti tebe nit papire.
protrusio disci C5-C6

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #45 : Rujan 14, 2011, 10:59:04 prijepodne »
 :) Ne da se može dogoditi,nego im se vele prvi puta u većini i događa,a onda dok ponovno dođeš onda ide sve kako bi trebalo,prvi puta da te malo prepipaju kako si sa psihom valjda i da te malo prošeću i da ti olakšaju trošenje novca,jer nedaj Bože da si prištediš od silnih primanja dok si na bolovanju.
Ablatio disci i.v. L3-L4

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #46 : Rujan 15, 2011, 14:37:51 poslijepodne »
 8) Eto,danas bio na invalidskoj,čude se koji to dr.šalje nakon takve operacije nakon 2,5 mj.na IK. Rekli ovako,napisali mišljenje po kojem će izdati rješenje, u kojem stoji da se preporuča daljnje bolovanje,po potrebi terapije,utvrđivanje invalidnosti po isteku liječenja,poslodavcu preporuka za promjenu radnog mjesta. Sve u svemu ja zadovoljan,a vidim da moja dr.opće med. nema pojma o procesu liječenja.
Ablatio disci i.v. L3-L4

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #47 : Rujan 15, 2011, 15:06:44 poslijepodne »
Najveći biser u cijeloj priči je ako ti je poslodavac u Zagrebu ne možeš obaviti vještačenje u mjestu stanovanja nego takav slomljen perjaj za Zg jer su oni to tako smislili.Glup gluplji.
protrusio disci C5-C6

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #48 : Listopad 28, 2011, 17:36:48 poslijepodne »
Pozdrav svima !
Uglavnom,danas sam zadnji dan na bolovanju. Tu mi se čini da se nezna tko pije tko plača,bolovanje zatvorene s 28.10. a majstore ti si uzmi GO za 31.10. Evo, danas je točno 4 mjeseca i osam dana od operacije.
Čisto me interesira zbog čega me šalju na posao,kao prvo psihički nisam spreman na taj korak, fizički možda i da,ali poslodavac me nije obavjestio na koje sam radno mjesto premješten,jer po nalazu IK to je i prihvatio,ali ja se s prvim danom moram vratiti na svoje staro radno mjesto.
Moja dr. veli da me nema na osnovu čega više držati na bolovanju jer njoj nigdi nije navedeno da to može ili mora, što meni nije jasno, da nju stalno kontrolorka stišće,da ona mora imati papir gdje to piše i pravno gledajući je u pravu.
Jučer bio kod fizijatra na kontrolnom,on zadovoljan napretkom,normalno iskrcaj 200kn,a ne napiše daljnje bolovanje i dr.opće se odma toga prime ko pijan plota,onda mi veli da jel ja znam kad se uzima bolovanje; kad si misliš na fušu nešto zaraditi onda se uzme bolovanje,ma ljudi moji nije za vjerovati kako sustav funkcionira,da ti dr. to veli ?!?
Svaka čast našem forumskom neuru,svaki puta on nama napiše po N-ti put,ali šta to meni vrijedi,to i ja znam da bi toliko trebalo,ali očito da ovi na IK i dr.opće to neznaju,a kontrolori nemaju pojma o medicini jer nemaju pojma šta je interlaminectomia i masu drugih izraza,uostalom ja na račun HZZO-a živim samo 1 mj zasada,pa ne vidim razlog tog napinjanja o povratku na posao
Ablatio disci i.v. L3-L4

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
« Odgovori #49 : Listopad 31, 2011, 22:08:20 poslijepodne »
Ponekad ne mogu uopće vjerovati da smo mi u istoj državi. Barem mi ovdje dolje izgleda nismo s vama gore... Ili, pojedini liječnici ovdje nisu u istoj državi s vašima... Isti je Zakon, isti je HZZO, ista kontrolorska radna mjesta, ista neurokirurška specijalizacija.... Moj neurokirurg uredno stalno produžava i bolovanje i fizikalnu terapiju svim svojim pacijentima... Drugo, ne pita se fizijatar, već moj operater o mom bolovanju, jer operater predlaže fizikalnu terapiju i pregled nakon toga. Dakle, fizijatar mi određuje terapiju, ali ne i sposobnost, jer nakon terapije idem k neuru po ocjenu sposobnosti i daljnje korake... Treće, moja liječnica opće prakse, produžava bolovanje koliko god može, a kontrolorka uopće ne upire za zaključivanje. Pitao sam ekipu kako je njima, pa im je skoro jednako... E sad, kad pročitam vaše slučajeve, onda ništa ne razumijem.
Ili su naši liječnici ljubazniji i suosjećajniji, ili smo mi pacijenti prema njima ljubazniji, pa je kod nas drugačije... Ili je naša klima mekša pa utječe... Nešto jeste.
A javio sam se s postom, samo zato da ostali pacijenti vide, kako ima i dobrih pozitivnih iskustava.  :)
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #50 : Studeni 01, 2011, 11:04:20 prijepodne »
Ono što meni u cijeloj priči nije jasno jest činjenica da niti povjerenstva niti invalidske komisije uopće ne doživljavaju nalaz specijaliste medicine rada.Zato predlažem da se ta grana medicine ukine i da se ubuduće za sve pa tako i operacije obraćamo isključivo liječničkim povjerenstvima i invalidskim komisijama.Oni to sve najbolje znaju...
protrusio disci C5-C6

janos

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #51 : Studeni 06, 2011, 14:34:14 poslijepodne »
Operiran 20.06.,u toplicama završio 05.07. vratio se 26.07. iz bolnice izašao 24.06.drugi dan već opalio 3 km šetnje,upala mišića trajala 2 dana,evo 28.10.skinut s bolovanja,od 31.10. na poslu. Meni je sve to smiješno,ali da krenemo redom,od izlaska iz bolnice do odlaska u toplice samo šetnja,o vježbama nisam imao pojma do fizikalnih u toplicama,nakon toplica ponovno šetnja,plivanje povremeno jer 2h košta 20kn na bazenu a dobivao sam 1345kn naknade,vježbanje sve manje.Trnaca nije bilo sve do otprilike tamo 20.10. Znači,28.10.sam skinut s bolovanja,pa reko ako mogu na posao onda mogu i na nogomet,dakle 29.10. odlazim u dvoranu i 1,5h odigram nogomet bez ikakvih problema,trčim već tamo negdi od 15.09.,vozim bicikl ali poslije toga imam bol u samim kukovima,ali prođe nakon odspavane noći. Naravno da se oporavak razlikuje od osobe do osobe,ali mislim da je moj bio dosta dobar,mada znam i operater mi je rekao da ćemo se vidjeti ponovno za nekih 3-4 godine zbog problema koji će se javiti u nižim segmentima lumbalnog i sakralnog dijela,što je već i sada vidljivo iz nalaza MR-a. Obavio sam i oko 15.09.IK koja je donijela rješenje o promjeni radnog mjesta i ograničenjima,a dr.opće prakse skida me s BO nakon 4 mjeseca i osam dana od operacije.Velim,osječam se dobro,jutra su malo teža oko dizanja,obuvanja i svih radnji dok se malo sve ne razgiba,terapije dodatne nisam dobio nikakve,a kažem da su trnci i dalje blagi tijekom cijele prednje strane lijeve noge i stražnje strane desne noge,znači oni dijelovi koji su i bili "problematični" i prije operacije. Uputnicu za EMNG imam,pa na IK ponovo nakon toga.
Ablatio disci i.v. L3-L4

zeljka1978

• Newbie
  • *
« Odgovori #52 : Prosinac 06, 2011, 14:22:02 poslijepodne »
Lijep pozdrav svima koji obitavaju na ovom forume,  ja unazad 2 tjedna,..... poslije  nalaza MR mog muža,.....iščekujemo zakazani pregled za dva tjedna. Inače mom ocu su ugrađeni vijci na L4-L5 prije par mjeseci, nije bilo baš ugodno, teško je podnio anesteziju.  Nalaz mog muža mi ne djeluje obećavajuće, pa  Vas molim koji komentar,  iskustvo,  što možemo očekivat i  što nas čeka po ovom nalazu.

nalaz MR

Na učinjenim slojevima prikazuje se dorzopozicija trupa L4 kralješka za oko 3 mm.
U segmentu L4-5 dorzomedijalno i dorzolateralno lijevo vidi se hernijacija i v.diska za 8 mm prominira u spinali kanal s oblieracijom lijevog lateralnog
recusa i kompresijom duralne vreće.
Interveertebralni disk u navedenom segmentu je nižeg signala u T2 sekvenci što upućuje na degnerativne promjene.

U segmentgu L5-S1 vidi se uži i v.prostor u smislu degenerativnih promjena i v.diska dok se dorzalno prikazuje širokobazan blaža protruzija disk spondilofit kompleksa.

U spinalnom kanalu u visini S2 kralješka prikazuje se perineuralna cista veličine za oko 12 mm.
Početne degenrativne promjene malih i v.zglobova u razini L5-S1 sa blaže suženim neuralnim foramenima obostrano.

Hvala na svakoj informaciji.

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #53 : Prosinac 06, 2011, 21:06:00 poslijepodne »
Kakve tegobe Vas muz ima?
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice