Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Slabinska (lumbalna) kralježnica

Iskustva sa PLDD operacijom !?

<< < (3/8) > >>

Henrik VIII:
Vjerojatno je broj ljudi manji zato što se većina odluči na neki zahvat ionako kad je tek "vrag odnio šalu". Možda da se takvi zahvati rutinski nude rano, bi bilo više ljudi, ali samo da bi liječnik mogao napisati uputnicu za MR treba preporuka neurologa i neurokirurga, a dok se do tih liječnika dođe, diskovi se obično razlete u svim smjerovima i više ne budu za minimalno invazivne operacije.

vrhhy:
20-30 minuta se laserom isparava središnji vodenasti dio diska te se pokušava stvoriti ožiljno tkivo koje će pokrpati dio diska koji ima herniju ili dio kroz koji curi sadržaj diska, tako da se stvori vakum koji će povući hernirani dio diska unutra prema centru. Ovo je izvedivo kod manjih hernija, posebice onih koje su centralno ispupčane. Hernije koje su u lijevo ili u desno nisu baš pogodne za ovaj zahvat.
Postupak Ozonom je novijeg datuma, sličan je PLDD-u, samo što je on navodno bolniji, posebice kod protruzije jer ozon izlazi van u okolno područje kroz pukotinu.
Najbolje otići kod privatnika i raspitati se, cijena PLDD kod njih je od 16000 do 18000Kn.
Radi se i u Vinogradskoj, no meni je nisu preporučili jer nisam imao centralnu herniju.
Ostalih forumaša nema osim nas koji smo ti se javili, postoje Gosti koji traže informacije ali se ne registriraju na forum. Također postoji hrpa pacijenata sa operiranim kralježnicama koji ne surfaju po ovom forumu i ne dijele svoja iskustva :(

RS232:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seIma tu na forumu starih postova o laseru...treba malo pronjuškati.
Koliko sam ja pohvatao informacije, laser je opcija samo kod manjih protruzija. Čim je u pitanju ekstruzija, laser otpada.
Postotak uspješnosti nije baš velik, čini mi se oko 40% , ali je i šteta koja se napravi najmanja (ako uopće i ima štete, nisam siguran) pa onda i nakon toga ostaju sve druge opcije za operaciju otvorene.

--- Kraj citata ---

Ne kuzim odakle vam takve dezinformacije?

Kod indikacija, LASER je uspjesan 80-90% i jedna je od najelegantnijih tehnika! Napominjem - Kod pravilnih indikacija.

vrhhy:
Ako nije profesionalna tajna, molim gosp. RS232 da nas i buduće forumaše informira o indikacijama za primjenu Lasera i Ozona, te o prednostima primjene ovih minimalno invazivnih postupaka.
Hvala.

Pichaku:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seAko nije profesionalna tajna, molim gosp. RS232 da nas i buduće forumaše informira o indikacijama za primjenu Lasera i Ozona, te o prednostima primjene ovih minimalno invazivnih postupaka.
Hvala.

--- Kraj citata ---

Pridruzujem se i ja ovim molbama !

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju