Pozz svima,
Najprije da kazem zbog cega sam radila kolonoskopiju.
Prije dvije godine imala sam jake bolove u donjem desnom dijelu stomaka,napuhnutost,obilno podrigivanje i odstranila slijepo crijevo.Tada su bolovi prestali.Medjutim, mene sad stalno boli ispod desnog rebra, evo i dok pisem, sjedim ili bilo sta.Onda nastupi obilno podrigivanje i problemi sa probavom, proliv, kruljenje crijeva, itd.
Zbog toga su me i poslali na pretragu kolonoskopije i gastroskopije.
Kolonoskopija pokazalaau unutarnje hem.nista posebno a gastoskopija sasvim uredu.Onda kazu stresan posao pa sve utice na to.Uradim jetrene enzime,uzv abdomena kod svih doktora u mom gradu(5),nalaz urina uvjek pokaze upalu(nekad manju nekad veću) ali sve u svemu ok.-Ja se bojala da nije sta s plucima pa mi kazu da ona ne bole na pokret jer mene boli kada se okrenem u stranu a sad pogotovo nakon ovih terapija.Ponekad se zakasljem ali sasvim rijetko jednom-dvaput mozda u 10 dana, pregledom pluca samo ovako udisaj kaze sve uredu,jedino kad udahnem osjetim da me boli u plećki i poneka prilikom dubokog udisaja osjetim kao neko strujanje u desnom dijelu.UZV dojki uredu.Kazu ne bole pluća tako nisko u rebrima a i da bi rtg snimak kicme i prsnog dijela pokazao i da ima nesto na plucima.Doktor opce prakse inace je doktor urgentne medicine kaze da mi je pola ovoga od stresa i cim primjetim podrigivanje, nadutost stomaka i bolove onako ispod rebara da trebam shvatiti da je to sve od sikiracije, stresa ....mislim da je i u pravu jer mnogo sam nervozna i da nesto nije uuredu sa stomakom da bi dosaddasnji nalazi pokazali nego bas da me zeza taj neki kako kaze zavoj crijeva jer bude puno plinova u njemu (hm ne znam bas dobro ni objasnit)
I jos nesto moram da kazem d su me ledja pocela boljeti nakon poroda kad sam se vratila na posao-nakon porodiljskog, sve pomalo...
UMALO DA ZABORAVIM NAKON OPERISANOG SLIJEPOG CRIJEVA 7 DANA SAM IMALA OSJECAJ MOKRENJA IAKO TO NISAM CINILA.I NAKON NEKOG VREMENA KADA BIH SI STAVILA TERMOFOR SA TOPLOM VODOM NA DNO LEDJA ODMAH BIH IMALA TAJ ISTI OSJECAJ.Kada sam taj podatak pomenula doktorima kazu to ti se pritiskao neki zivac, nista opasno..?
Zahvaljujem se svima Vama koji ste odgovorili i komentarisali moj post, zaista mi puno znaci sto mogu s nekim razmjeniti bilo koje informacije.pozzzz