Za kamenac u bubregu ne znam, al cuj kad uradis MRI ledja tu se MORA vidjeti i kamenac ako ga imas. Sad samo ne znam tacno ako snimas recimo samo lumbalni dio, da li se tu vide i bubrezi al mislim da da, jer znam da su meni na nalazu ocitali (od MRI-ja) da imam kamenac u zuci za kojeg vec znam odavno da je tu.
A taj fizijatar koji ti je rekao da na osnovu 'pipanja' moze nesto naci i na osnovu RTG-a, ja ne znam gdje je on svoju diplomu uopste dobio, ili ju je mozda kupio
Svi smo prosli isto sto i ti tako da ZNAMO neke stvari, pa moram opet insistirati, ako ces davati pare daj za MRI ili CT. U medjuvremenu, vjerovatno prilicno brzo mozes stici do neurologa. Znam ja ko nije u Kantonu Sarajevo, taj je stvarno nadrljao, jer su sve ostalo (cast rijetkim izuzetcima) drugorazredni ljekari koji su do diplome dosli bog zna kako.
Urinanarne infekcije cesto se znaju javiti od puno seksa tzv. cistitis medenog mjeseca, mada moze biti da ti nervi ako su prikljestni u ledjima odrazavaju na to da ti mjehur slabi, i postaje podlozan cestim infekcijama. Npr. ako imam seks svaki dan, onda znam sigurno da cu dobiti infekciju i zato bolje umanjiti, takodjer stres utice na mjehur, strest i unutrasnja anksioznost (bar kod mene). Probaj piti po litar vode svaki dan, to ce ti pomoci.
Ne slusaj rekla-kazala, vec udri po doktorima i prikupi sve nalaze. Kostolomce ne preporucujem, bog zna koliko sam ih isprobala i nijedan mi nije mogao pomoci.
Sto se tice tvog oca, tesko nesto prokomentarisati kad ne znam koja mu je dijagnoza (imam i ja krivu kicmu pa nemam pad stopala), al kakogod veliki je sretnik i nadam se da ces biti i ti te srece. Pad NE MOZE iskriviti kicmu, to je proces koji se dugo razvija ...