Autor Tema: novi nalaz nakon operacije :o  (Posjeta: 80489 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

tasha1703

• Full Member
novi nalaz nakon operacije :o
« : Travnja 06, 2011, 07:01:45 prijepodne »
Pozdrav,evo mene opet...

napravila sam opet magnetsku pa evo nalaza pa ako netko zna da mi to ocita barem laicki jer se meni bas i ne cini nesto dobro...:(

Uputna dg stanje po op.herniji i.v.diska u visini L4-L5 lijevostrano.
MR L-S kralježnice pokazuje održanu visinu,oblik i strukturu trupova kralješaka.
Izrazita degeneracija i.v. diska od L3 do S1.
Gracilnija širina spinalnog kanala od L3 do S1.
Conus i cauda primjereni.
Na transverzalnim presjecima u T1 i T2 slici kroz sve i.v.prostore lumbalnog segmenta uočava se u visini L3-L4 manja pretezito dorzomedijalna protruziha i.v. diska.
U visini L4-L5 na mjestu oper.zahvata hernije i.v.diska vidljiv cirkularni bulging anulus fibrozusa bez recidivne hernije i.v. diska.
Međutim u visini L5-S11 vidljiva je lamelarna protruzija i.v. diska djelom dorzomedijalna vecim djelom dorzolateralna desnostrana sto je najbolje vidljivo na T1 slici a na transverzalnim presjecima.
U ostalim visinama nalaz primjeren...

evo to mi je nalaz...ne cini mi se bas nesto dobar pa me sve strah da cu opet morat prolazit sve ispicetka jernaime operirala sam herniju L4-L5 lijevostrano i osjetila sam bolove ,ne jake,u desnoj strani i dr su sve pripisivali kao refleks od svega da bi se sad ispostavilo da nije bas dobro opet...

molim pomozite jer ludimm..:(((

Neurokirurg

• Sr. Member
Odg: novi nalaz nakon operacije :o
« Odgovori #1 : Travnja 06, 2011, 08:50:00 prijepodne »
...nova diskus hernija na L5/S1 desno...temeljem opisa tesko je reci da li je potrebna operacija, uslikajte MR pa mi posaljite slike...

Pozdrav,evo mene opet...

napravila sam opet magnetsku pa evo nalaza pa ako netko zna da mi to ocita barem laicki jer se meni bas i ne cini nesto dobro...:(

Uputna dg stanje po op.herniji i.v.diska u visini L4-L5 lijevostrano.
MR L-S kralježnice pokazuje održanu visinu,oblik i strukturu trupova kralješaka.
Izrazita degeneracija i.v. diska od L3 do S1.
Gracilnija širina spinalnog kanala od L3 do S1.
Conus i cauda primjereni.
Na transverzalnim presjecima u T1 i T2 slici kroz sve i.v.prostore lumbalnog segmenta uočava se u visini L3-L4 manja pretezito dorzomedijalna protruziha i.v. diska.
U visini L4-L5 na mjestu oper.zahvata hernije i.v.diska vidljiv cirkularni bulging anulus fibrozusa bez recidivne hernije i.v. diska.
Međutim u visini L5-S11 vidljiva je lamelarna protruzija i.v. diska djelom dorzomedijalna vecim djelom dorzolateralna desnostrana sto je najbolje vidljivo na T1 slici a na transverzalnim presjecima.
U ostalim visinama nalaz primjeren...

evo to mi je nalaz...ne cini mi se bas nesto dobar pa me sve strah da cu opet morat prolazit sve ispicetka jernaime operirala sam herniju L4-L5 lijevostrano i osjetila sam bolove ,ne jake,u desnoj strani i dr su sve pripisivali kao refleks od svega da bi se sad ispostavilo da nije bas dobro opet...

molim pomozite jer ludimm..:(((

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #2 : Travnja 06, 2011, 09:01:20 prijepodne »
a kako da ih slika..stavim na svjetlo ili prozor pa tako ili..?

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #3 : Travnja 06, 2011, 09:06:02 prijepodne »
a u slucaju da je potrebna operacija...kako ce se to odvijat? opet ce mi izvadit disk..ili ce mi morat ugradjivat nesto...hocu moc funkcionirat..bojim se da nebi ostala nepokretna..:((((
mozda mi toplice mogu pomoc? :o

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #4 : Travnja 06, 2011, 11:33:58 prijepodne »
Nek ti neko ko zna s kompjuterom to pošalje doktoru ili nazovi spine surgery croatia pitaj za roberta pa će ti on objasniti kako da staviš slike na internet tako sam ja poslao dr svoju MR.Ne znam od kud ste ako ste blizu onda pravac k doktoru ako ne onda sve preko interneta.Pozdrav

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #5 : Travnja 06, 2011, 11:37:10 prijepodne »
u zagrebu sam..ali dr koji me operirao nema sljedecih dva tjedna jer je na poslovnom putu...pa moram cekat a to cekanje ce me izludit....

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #6 : Travnja 06, 2011, 11:42:01 prijepodne »
Koji dr vas je operirao vi ovdje ne razgovarate s njim većč drugim dr odite po drugo mišljenje

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #7 : Travnja 06, 2011, 11:46:18 prijepodne »
operirana sam na rebru kod dr.vukica....
ici cu po 5 misljenej isto kao i kod prve operacije....ma jooj..neda mi se sve to opet prolazit....:(

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #8 : Travnja 06, 2011, 16:01:18 poslijepodne »
Zašto mislite da će opet trebati operacija.Ima i drugih načina, a pisani nalaz nije strašan, no svakako tgreba neurokirurg pregledati slike i vas, jasno, jer ne operiraju se slike već bolesnik?!

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #9 : Travnja 06, 2011, 19:10:19 poslijepodne »
Evo i sama čekam treću operaciju LS kralježnice u dvije i pol godine. Nažalost, mislim da je moj neurokirurg sve odradio odlično, ali problem vidim u preranom povratku na posao i nekvalitetnim fizikalnim terapijama. Uz dužno poštovanje struci, nezamislivo mi je da fizijatar napiše vježbe za operirane, a onda nas strpaju sve zajedno, operirane, neoperirane, s bolovima u kuku, u ramenu i svi iste vježbe i jednake terapije.Da ne govorim o nekom vremenu zaliječenja samog operativnog reza jer je praksa da vas se tjera na posao puno prije nekog razumnog roka /čast izuzetcima/.Mislim da još uvijek nema povezanosti između neurokirurga i fizikalne rehabilitacije, a onda liječnika opće medicine, jer je do kraja minorizirana uloga specijaliste medicine rada koji u konačnici jedini poznaje posao koji morate obavljati po povratku s ovakvih operativnih zahvata.Vidjeh na forumu očajnu ženu koja se nakon operacije mora vratiti na posao masera, a da joj nitko nije predložio profesionalno osposobljavanje za neko drugo radno mjesto. Zašto? Pa iz jednostavnog razloga što nikog nije briga.
laminectomia disci L5-S1 2008.
relaminectomia disci L5-S1 2009.
relaminectomia disci L5-S1 2011.
protrusio disci C5-C6

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #10 : Travnja 07, 2011, 07:09:52 prijepodne »
Zašto mislite da će opet trebati operacija.Ima i drugih načina, a pisani nalaz nije strašan, no svakako tgreba neurokirurg pregledati slike i vas, jasno, jer ne operiraju se slike već bolesnik?!

a znam da mozda i ne moram na operaciju..idem vec u ponedjeljak kod neura pa cu vidjet sta kaze,.....drzite mi fige...:)

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #11 : Travnja 07, 2011, 07:14:05 prijepodne »
Evo i sama čekam treću operaciju LS kralježnice u dvije i pol godine. Nažalost, mislim da je moj neurokirurg sve odradio odlično, ali problem vidim u preranom povratku na posao i nekvalitetnim fizikalnim terapijama. Uz dužno poštovanje struci, nezamislivo mi je da fizijatar napiše vježbe za operirane, a onda nas strpaju sve zajedno, operirane, neoperirane, s bolovima u kuku, u ramenu i svi iste vježbe i jednake terapije.Da ne govorim o nekom vremenu zaliječenja samog operativnog reza jer je praksa da vas se tjera na posao puno prije nekog razumnog roka /čast izuzetcima/.Mislim da još uvijek nema povezanosti između neurokirurga i fizikalne rehabilitacije, a onda liječnika opće medicine, jer je do kraja minorizirana uloga specijaliste medicine rada koji u konačnici jedini poznaje posao koji morate obavljati po povratku s ovakvih operativnih zahvata.Vidjeh na forumu očajnu ženu koja se nakon operacije mora vratiti na posao masera, a da joj nitko nije predložio profesionalno osposobljavanje za neko drugo radno mjesto. Zašto? Pa iz jednostavnog razloga što nikog nije briga.

to se slazem s tobom anabela..
ja kad sam bila u toplicama prosle godine svi smo bili skupa u bazenu i radili svi sve vjezbe....bez obzira na povjest bolesti..a i ono sto su pricali pola toga ih ne cujes od vode...pa si ti sam misli i sam odluci sta u principu smije a sta ne...uzas...iako sam ja zadovoljna bila toplicama i ljudima tamo..ali istina je da nitko na tebe ne obraca pozornost....posebice kad ides na terapije preko HZZO-a....
Ja imam sjedeći posao...radim u banci..znaci sjedim p 8 h i nakon toga idem na faks na predavanja i tamo sjedim 5 h..i onda meni doktor kaze pa dogovorite se s invalidnom komislijom sta cete..ma daj molim te...s njima nema razgovora ni dogovora...glupača iz komisije u bastijanovoj me htjela slat radit mjesec dana nakon operacije!!!!!!!!!! odvratni su....

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #12 : Travnja 07, 2011, 12:20:38 poslijepodne »
Ma ne bi mi zbog svega toga bilo žao da oko sebe ne vidim ljude kojima je jedna jedina dijagnoza jednom operiran disk a nit ih je tko maltretirao bolovanjem, bili su i po dvije godine i dobili mirovinu ko iz puške, a nas koji smo izrezbareni kao slavonski kulen maltretiraju da se sve praši...Kamo sreće da mogu raditi..
protrusio disci C5-C6

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #13 : Travnja 08, 2011, 07:10:40 prijepodne »
da..slazem se...ja s ovakvim nalazima nemogu dobit toplice a ljudi kojima je super idu svake godine i to preko HZZo-a..nemozes vjerovat...kakva država i zadravstvo--zalosno...

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #14 : Travnja 08, 2011, 09:15:08 prijepodne »
Ljudi, žalite se. Možda uspijete, možda ne, ali na svaku odluku bilo o prestanku bolovanja ili odbijenice za toplice imate pravo žalbe.
protrusio disci C5-C6

damirumer

• Full Member
    • Email
« Odgovori #15 : Travnja 08, 2011, 11:09:06 prijepodne »
   Kome da se žališ ja čekam vještaka već mj dana ne šljive pet devet ja već 2 tjedna radim a leđa ubijaju i noga boli ne prolazi uz sve morate imati firmu koja vam može izaći u susret inače ne znam meni moja ulazi ali ipak očekuje rezultat neće to tako vječno moći.

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #16 : Travnja 08, 2011, 12:27:16 poslijepodne »
Imala sam slično vlastito iskustvo i onda mi je jedna doktorica rekla / ne moja/ ovako: Ne moram vam valjda ja reći što da radite, odite na hitnu pa natrag kod svog doktora da vam ponovno otvori bolovanje.
protrusio disci C5-C6

kristiana

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #17 : Travnja 09, 2011, 09:29:19 prijepodne »
draga Tasha, veoma dobro znam o čemu pričaš, ista situacija, nakon operacije stanje i gore nego prije, jedva radim na poslu, 12 sati dnevna pa 12 sati noćna, sve sjedeći posao, napravila sam i ja novi MR-stanje nezadovoljavajuće,na rubu sam živaca................