Autor Tema: Operacija diska L5-S1 drugi put  (Posjeta: 247048 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Henrik VIII

• Hero Member
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #72 : Srpnja 06, 2016, 09:39:01 prijepodne »
Nisam mogao probati nakon što sam dobio odobrenje, jer mi je krava od LOMače rekla da moram odmah odlučiti u koje idem toplice. Tako da je Povjerenstvo HZZO-a odobrilo za Krapinske, koje sam pak odabrao bazena radi. Ovo pismo gore je otišlo u HZZO. U međuvremenu su se iz Krapinskih javili da mi je termin 17.8.

Ja sam pak uzeo stvar u svoje ruke jer ne mogu raditi ni statičke vježbe na suhom kako mi se sve upalilo. Otišao sam natrag u Sheraton jer je bazen tamo plitki, platio 306 kn za mj dana, imam i saunu i teretanu i već čim se ugrijalo i malo proplivalo je bilo bolje. E sad, danas sam trebao opet, ali pada kišurina, vlaga je, opet me jako boli kuk i ne idem nikam.  >:(

Otkad sam počeo proces liječenja samo se bodem s rogatima. Jedino mogu reći da su fizijatrica, neurokirurg i anesteziologinja iz Amb. za bol bili super. Ostalo je sve katastrofa. LOM moram podmititi sa Jack Danielsom i sl. da bude sretna, a s ostalima se moram natezati do granica psihičke izdržljivosti.

U ponedjeljak sam trebao ići u Amb. za bol na kontrolu da vidim kako ćemo regulirati sad liječenje, da bi mi stigla mailom ova obavijest: "Vaš termin 11.07.2016 pomiče se za 13.07.2016 u 11h u amb. za bol –Rebro." Ni "poštovani", ni objašnjenje zašto, niti isprika, niti potpis, pa sve si mislim zašto sam u školi učio bonton i zašto su me roditelji odgajali? Kad je očito da to u RH ne treba, pogotovo ne u zdravstvu.

Kad se izvučem iz ovog užasa (ako) možda napišem kratku knjižicu: "Crne kronike Kristijana Grđana - zdravstveni sustav u RH" :D
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #73 : Srpnja 06, 2016, 11:25:32 prijepodne »
Još kad bi ti knjiga donjela para,pa da imaš s čim održavat kralježnicu bilo bi više nego dobro ;D,Ja sam jučer skinula šave još da krastica odpadne pa ču isto do bazena malo,mišiči su mi koma,pogotovo na nozi,sama kost skoje visi koža,naručila s se kod svog (ne)- omiljenog fizijatra za 9.8 ali nisam sigurna da ču odmah krenut na fizikalne.To kako se njima sprdne.uglavnom trudim se ne razmišljat o priraslicama i uživat u razdoblju smanjene boli.Punim baterije za zimski perijod,još da danas kiša ne pada???
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #74 : Srpnja 06, 2016, 13:48:06 poslijepodne »
Imaju u medicinskoj školi predmet Komunikacijske vještine i mislim da bi naši zdravstveni djelatnici jednom godišnje to trebali ponoviti u školskim klupama. Naravno,ima i izuzetaka.

Henrik...mene zanima gdje si saznao da bolnički pacijenti ne plačaju ulaz za bazene u Krapinskim? Malo mi to dođe nepojmljivo  :-\ ali daj bože da je tako.
I nemoj ići s prevelikim očekivanjem u toplice. Dobit ćeš samo 5 vrsti fizikalnih. Još su prošle godine sve terapije smanjili.
A ti Ljiljana za fizikalne imaš vremena,nek se sve prvo dobro zaraste i namjesti.
Ja sam danas malo biciklirala i odgovara mi bolje nego hodanje....i ovi Tramali su mi zakon,osjećam kako je ako ga slučajno zaboravim popiti...uhhh
Sam se zaboravila pohvaliti kako sam se uspjela prehladiti na Jadranu...grlo boli,a noge spržene :P
« Zadnja izmjena: Srpnja 06, 2016, 13:50:32 poslijepodne ladyanita »
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #75 : Srpnja 06, 2016, 14:27:19 poslijepodne »
Anitice super za bicikliranje samo nemoj pretjerati,a što se tiče mojih fizikalnih ja na njih idem umjesto toplica,tako sam se dogovorila sa neurom.ali svejedno ču pričekati da prođu bar 2 mjeseca,jer sam prošli put išla nakon 6 tjedana a mislim da je to malo rano i budem kasnije počela sa sjedenjem,mada sam i prvi put radila sve kako su mi rekli,sad sam odlučila s nekim stvarima krenuti kasnije,osim s hodanjem toga se držim točno kako su rekli ;),i neznam ako sam vam rekla da je moja fizikalna terapija u toplicama, tu kod nas nema druge opcije tipa neke ambulante i slično,znači meni če sve biti isto osim što neču spavati u hotelu,ima razlike u terapijama ali ču ja to probat riješit sa fiz.
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #76 : Srpnja 06, 2016, 15:40:00 poslijepodne »
Ovi u zdravstvu su fakat retardirani. Evo info iz prve ruke za krapinske toplice. Mali bazen u bolnici je za besplatan, a aqua vive vani je 60 kn.
Ljiljana jer se ti moras voziti do tih fizikalnih ili mozes pjeske? Ako se moras voziti koliko ti je pametno ici autom.

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #77 : Srpnja 06, 2016, 19:45:26 poslijepodne »
Ljiljana zato sam i napisala da imaš vremena za fizikalne jer nije jednostavno svaki dan putovati.
A ti nam Natali reci kako je velik taj bazen koji se ne plaća,da li će naš Henrik moći plivati u njemu???
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #78 : Srpnja 06, 2016, 20:46:05 poslijepodne »
Pa nemogu baš pješice imam nekih 5-6km..znači nekih desetak minuta autom.a kod fiz..sam naručena kad mi bude 7 tjedana od operacije,pa ču vidjet s njim što preporuča,ja bi najbolje voljela da krenem početkom 9 mjeseca,.najbolje nebi ni išla a moram kad mi neuro napiso kontrolu nakon rehabilitacije,,uh boli me želudac na sami spomen fizikalne :o,jedva čekam da i Anitu izlječimo pa da padne ona obečana fešta  8)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #79 : Srpnja 06, 2016, 21:57:47 poslijepodne »
To moram pitati za taj bazen pa vam povratno javim. To ti vjerujem da ti je muka jer mislim da cu I ja morati opet. To se ti sama mislis voziti ili....Ja jos uvijek nisam sjela u auto a mislim da tak skoro I ne budem.

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #80 : Srpnja 06, 2016, 22:30:28 poslijepodne »
Ja ne vozim ;),mislim imam vozačku ali ne vozim,duga priča,nebitno...  8)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #81 : Srpnja 07, 2016, 14:54:55 poslijepodne »
Kako je ova kičma zajebana stvar,pa to nije normalno. Jučer mi je čak donekle bilo i sve do sad prije pola sata. Ujutro si mislum gle kako mi je super,još budem do operacije super. Pa sam odlučila malo pospremati po ormarima,pa te udžbenike,bilježnice izbaciti pa da operacije sve dovedem u red. I uspjela sam sve što sam naumila i onda legla. I razgovaram na telefon u ležečem položaju i samo sam se htjela malo pomaknuti,namjestiti i sve me spikalo,zrezalo i sad jedva da stanem na nogu.
Ali uvijek,baš uvijek kad mislim i kad se osjećam bolje,javi se bol gora od predhodne...evo ove sekunde bi išla na operacijski stol  :'(  danas dva tjedna bude i to,a sad idem popiti izvanrednu dozu Tramalčeka i normabelčeka  :P
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #82 : Srpnja 07, 2016, 21:57:04 poslijepodne »
Meni je OK po ljeti da u mali bazenček ne ide nitko, a u vanjskom nek su kao sardine. :D Ali taj bazenček je fakat mali tako da ću morati u krug.

Danas sam bio na ručku sa frendicom, sjedio tri sata na stolcu u restoranu i nakon toga se nešto uzjebalo sa lijevim kukom, bol užasna na par minuta i onda OK. Samo kaj nisam stigao na bazen. Sutra ujutro moram, pa onda sjediti cijeli dan na sjednici u Ministarstvu pravosuđa. Bit će veselo! Jedina dobra vijest je da počinjem popravljati bioritam, ali teško je. Mogu sve više hodati, ali ovo tkivo oko kičme boli za popi... :D
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #83 : Srpnja 09, 2016, 20:48:30 poslijepodne »
Meni je prošle godine bilo super u Varazdinskim na olimpijskom bazenu. Većinom se ljudi namaću u malom bazenu ili unutra. Jedino je nedjeljama znala biti gužva,ali ja sam išla onda rađe ujutro. Naplivala sam se kao nikad u životu još je bio i 8.mjesec....uživancija samo takva :-*
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #84 : Srpnja 13, 2016, 10:31:11 prijepodne »
Poz.ekipica.Danas mi je 3 tjedna od operacije odnosno 21 dan.Stanje je zadovoljavajuče s obzirom na ono prije.bole me leđa,kuk i malo noga pa posegnem za ljekovima.u pravilu sam jako zadovoljna jer kad ti zalidar i norbić skinu bolove na 1 ili 2 skačeš od sreče,Oporavak je ovaj put drugačiji,teži je,po bolničkim uputama smijem hodati 15 minuta 3-5x.Što je nemoguča misija i ja to neradim,ppkušala sam i bolovi odvratni.Sječam se da su mi na odjelu rekli da če to tako biti jer je živac valjda bio okružen tim priraslicama i da če na svaki veči napor tako reagirat.imali su pravo.pokušala sam prošetati na dvorištu koje je ravno ko daska a trava pokošena na nulu i vjerujte jako je teško.Što se tiče sjedenja još uvjek nisam sjela osim wc.i onih par sekundi dok se dižem s kreveta.a po uputama bi  smjela 3x-5m.ali osječam da mi ne paše? Dobro možda me je i strah :-\ali si nekak mislim ako osječam bolove dok ležim da je bolje ne forsirati...eto oporavak ide polako ali za sada ide,javim se kroz neko vrijeme da vas obavjestim kakavo je stanje. ::)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #85 : Srpnja 13, 2016, 11:29:01 prijepodne »
Samo polako I puno strpljenja. Nemoj slusati te upute nego slusaj svoje tijelo I koliko njemu pase. Koliko se sjecam ti si bila u daruvarskim toplicama pa te molim da mi napises svoja iskustva tamo. Moze I na pp. Drzi se  :)

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #86 : Srpnja 13, 2016, 19:11:30 poslijepodne »
Točno Ljiljana slušaj tjelo. Ja sad planiram malo drukčiji oporavak...sjedenje odlažem na čim dulje. Moja frendica nije sjedela sigurno 6 mjesece,uvijek me špotala,a ja sam mislila nije normala....ali ona se osjeća odlično.Samo hodanje.

Danas sam se oko 4 okretala na krevetu i bol takva kao da mi je netko zario nekoliko noževa u kičmu. Tak da sam od pola 5 hodala po dvorištu i kasnije kod doktorice na koktelčiće...one moje standardne. I još mi se ni do sad nije smirilo. Sad možda se pretvaram u Vakulu jer sprema se nevrijeme.
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #87 : Srpnja 13, 2016, 22:49:13 poslijepodne »
Točno je za nevrijeme!  ;D Ja sam prespavao cijeli dan, na kraju nisam ni otišao u Ambulantu za bol. Predomislio sam se jer tak svejedno sad, ionako sam smanjujem i ordiniram tu terapiju prema potrebi, a ako se desi ono bol katastrofalis imam i najjače. Još imam onih tableta koje ste mi poslale vi dobre vile tako da sam na sigurnom. :) Počeo sam hodati bez steznika, ali samo u pratnji, jer me još uvijek strah. Kaže cimer da hodam kao po jajima, ali to je isto radi straha jer sam prije operacije padao svako malo. Dobio sam danas i masažu od cimera (bez happy endinga, lol), tako da mi je fino sada. Doduše, 2 Zaldiara su sad navečer ušla u usta jer se namještaju ligamenti i to stvarno boli za poludjeti, ali cijelog spavalačkog dana je bilo OK.

Sad odbrovavamo dane za našu Ladyaniticu da joj bude odmah bolje. I da se više ne zaje... pretjeranim aktivnostima post. op. i da se više ti odvratni dani ne vrate. Kakve su to muke, to nije za živjeti.
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #88 : Srpnja 14, 2016, 01:30:32 prijepodne »
Henrik samo polako tek si ušao u 3 mjesec oporavka,vjerujem da dok ti bude 6 mjeseci da če biti puno bolje negdje sam pročitala da treba do godinu dana da to sve zaraste u kosti,ako imam pravo imaš vremena.znam da nekad to konstantno čekanje na "bit če bolje" ide na živce,ja sam prva u tome,pa onda čitaš kak se neki čudesno oporave,i kako nako operacije nisu popili tabletu i tak dalje....ali nismo svi te sreče 8),ali neznači da neče biti sve ok  ???
« Zadnja izmjena: Srpnja 14, 2016, 01:35:15 prijepodne ljiljana252 »
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #89 : Srpnja 14, 2016, 16:34:08 poslijepodne »
Evo...ako bude sve po planu za tjedan dana budem pisala na forum....BUDNA SAMMM  :-*

Samo mi danas hodaju po glavi one riječi neura šarafi,pločice....jer ja stvarno imam osjećaj kao da se u križima nešto miće i da se bude sve raspalo i kosti pale na pod. Nebi baš fuziju jer dok se sjetim Henrikovih muka...mrak mi pada na oči.
Ove injekcije koje trenutno primam su najgore do sad kako užasno žare. Veli sestra da mi je sve tvrdo da jedva pika. Nadam se da će već jednom tim mukama doći kraj  :'(
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1