Autor Tema: Operacija diska L5-S1 drugi put  (Posjeta: 247049 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
Odg: Operacija diska L5-S1 drugi put
« Odgovori #90 : Srpnja 14, 2016, 17:09:00 poslijepodne »
 Mislit čemo pozitivno,a znaš kak je Henrik reko " nisu ni ti šarafi velik problem,bar češ imat šta ostavit u ostavštinu,pod uvjetom da te kremiraju" 8),Samo da se riješi već,i da nam svima bude bolje :-*
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #91 : Srpnja 14, 2016, 18:05:15 poslijepodne »
Ladyanita, sama fuzija ne boli, mene boli pak to kaj su mi se rasporedili mišići i ligamenti na drugačiji način radi skolioze. Sad kad je to popravljeno, dok se namjesti u normalu, boli grdo. Kod fuzije samo nakon nekog vremena osjetiš da se ne možeš više pomicati kao nekada i ako baš inzistiraš onda zaboli tak da poludiš.  :P Ali tebi nemaju kaj raditi fuziju nego popraviti to kaj se zeznulo. Osim ako ne moraju cijeli disk izvaditi, i gurnuti onaj kavez i bla, ali ni to nije kraj svijeta. Imaš nekaj za ostaviti nasljednicima!

Ljiljana, stanje jest bolje, ali si u pravu. I neuro kaže da treba 6-12 mj da se kod mene posloži više od 100 ligamenata i 10 mišića, a to kad se unutra miče boli za popi... No, ipak je najbolnijih prvih 3 mjeseca post. op. Kad prođem toplice trebao bih biti feš. A da nisam otišao na operaciju, do sada sam mogao već biti leš! :D
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #92 : Srpnja 15, 2016, 17:16:02 poslijepodne »
Ladyanita bez straha, kada te otvore viditi ce u cemu je problem I rijesiti te boli. Kako kaze Henrik nije ni fuzija kraj svijeta, samo da zivis bez bolova.
Nekak imam osjecaj da svi mi idemo pro drugi put na operacije.... Strasno... Cvrstvo vjerujem u drugu srecu  :) :)

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #93 : Srpnja 15, 2016, 17:45:40 poslijepodne »
Nije mene Natali draga strah. Već sam napisala da je carski pzno gori od operacije kralježnica,barem kaj se tiće operacije hernije diska.
Ja se sad bojim samo krvnih nalaza koje sad neću raditi prije hospitalizacije...i nek nebudu dobri. To mi je muka.
Prošle godine sam prvi termin imala 8.6. i lijepo sam išla kući sanirati  kao infekciju urina koje drugi dan u novim nalazima nije bilo. Evo sad vodim borbu sa željezom pa me malo prpa. Pijem još za svaki slučaj.
Ništa...u ponedjeljak počinje pakiranje lagano :-*
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #94 : Srpnja 15, 2016, 17:55:23 poslijepodne »
Meni je savjetovala doktorica da sada prije nove operacije jedem puno voca I povrca I probiotika I da bi mi krvna slika trebala biti dobra. I mene je strah ti nalaza od krvi ali imam fore jos mjesec dana da se dovedem u red.
Vjerujem da ce kod tebe krvna slika sada biti super. Drzim fige  :) :) :)

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #95 : Srpnja 22, 2016, 12:04:03 poslijepodne »
Ljudovi dragi evo meni prošlo 30 dana od operacije,nesjedim,Boli me rana i kuk,popijem si tabletu ali ne pomaže (zalidar),mislim da se stvorila upala mišića i toga tkiva oko rane jer me ona opako boli,kad sam vidjela da govno od zalidara ne pali.uvečer sam popila i ibuprofen 600,i norbič da se to sve malo opusti,ujutro sam ponovila cijelu terapiju i još uvjek čekam da poćne djelovat???Htjela sam samo napisat da postoje i ovi simptomi poslje operacije,i da se nemora uvjek desit onaj scenari " od kad sam operiran nisam popijo ni jednu tabletu blablabla".ali isto tako neznači da se neče sve već sutra,preksutra smirit...držite mi se svi ;)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #96 : Srpnja 22, 2016, 14:45:34 poslijepodne »
Ljiljana252, ista stvar je kod mene sa tom upalom! I kuk boli za poludjeti. Zaldiar ne djeluje, pomaže Normabel i Brufen, ali ga ja popijem 3x600, svakim 8 sati po jednu. Zaldiar, tj. Tramal, tj. sve kaj dođe pod ruku :D isto da m ne bi bolila kičma, ali ovo s mišićima je sad glavna gadost. :( Meni se čini da je većinom najvjerojatniji scenarij da se nakon operacije mora nastaviti bar imati pri ruci nekakva tableta i tako dok si živ. Meni je neuro rekao da će 20% bolova ostati, to se javlja naročito nakon stajanja i tu nema kaj nego se primiti tablete. Ali sam bar ostao živ i pokretan. Ono prije je bilo nadasve užasno.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #97 : Srpnja 27, 2016, 11:05:15 prijepodne »
Poz.društvance :),imam pitanjce pa ako netko zna slobodno napiše ::).Danas mi je točno 5 tjedana od operacije,rana me dosta boli to sam vam već pisala,ali desio se novi problem nakon gotovo neprospavane noći ujutro sam se probudila sa natečenim predjelom oko rane,otok nije strašno velik,nemogu ležat na leđima jer smeta,popila sam ljekove pa manje boli.Sad me zanima jel netko imao slićan problem? Naravno da ču otići kod LOM,ako ne splasne,stavila sam si samo namočenu hladnu gazu pa ču vidjet ako če se otok smanjit.nije ogroman,ali je poprilićno vidljiv golim okom,kolike su šanse da se upalio mišić?
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Elina

• Full Member
« Odgovori #98 : Srpnja 28, 2016, 17:28:25 poslijepodne »
Ljiljana drzi se.
I ja jos pijem Zaldiare i normabele, a evo proslo je 3 mj
Sada mi je pocelo trnuti i stopalo kod setnje
Nadam se da ce sve biti ok
Drzite se svi

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #99 : Srpnja 28, 2016, 20:27:22 poslijepodne »
Ljudeki moji nije normalno da rana natekne nakon 5 tjedana :o,bila sam danas kod LOM,u rani mi je zaostao šav problem je što je preko njega srasla koža,pa je ona htjela da ja idem kod svog neura,pa ja njoj kažem da nebi nakon 5 tjedana radila 100km.i dali to može ona s nećim izrezati,kaže ona da nema tako sitni alat i da to ona nesmije da se ne usudi,pa ako hoću da mogu negdje bliže na kirurgiju.ja gotova.Rekla sam joj da nebi da mi to netko drugi kopa,i onda se ja sjetim da je meni i lani osto šav u rani i baš kad sam išla u toplice sam ga primjetila jer je izvirio van i onda mi ga je muž ćupno van pincetom.Kad sam joj to isprićala stavila me na antibijotike i sad ćekam da i ovaj šavić proviri van pa ću ga izvući,jedino je malo problem što je ovaj šavić malo dublje i prekriven kožom,budemo vidjeli.Još mi je dala nekakvu tekućinu da stavljam obloge na to natećeno.Kad mi je to pipkala oko rane ljudi moji pa ja sam proplakala,pita me dali hoću inekciju ja kažem hvala netreba,kaže ona treba treba...dovukla se kući i još vrištim od bolova...a valjda bude sutra lakše
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #100 : Srpnja 28, 2016, 21:45:36 poslijepodne »
Sad sam tek ljuta na tvoju doktoricu jer je ona toliko mutava pa da joj drugi put ostane konac... I to je kao doktor... OK greske se dogadjaju Ali sto je previse je previse...
Meni je sestra vadila konce I brojala jedan sav, drugi sav... I onda je doktorica jos detaljno pregledala...

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #101 : Srpnja 28, 2016, 22:10:49 poslijepodne »
Pa ovo je stravično!  :o Meni je patronažna sestra izvadila 19 šavova, nije niti jedan ostao ni blizu, a komentirala je kako su duboki bili. Katastrofa koja indolencija!
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #102 : Srpnja 29, 2016, 08:15:42 prijepodne »
Stvarno katastrofa. Samo da se ne upali još bolje,onda se opet vozikaj da to saniraju i kako onda da rehabilitacija prođe super.
Fala bogu da nemam još i te konce....meni se ovo moje čini puno bolje i jednostavnije i nemaš brige poslje. Meni već srugi put rez zaljepljeni nekakvim ljepilom.
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #103 : Srpnja 29, 2016, 14:55:45 poslijepodne »
A Doktorica mi je rekla da se to zna desiti kad je koža više puta rezana po istom mjestu.I da je kod mene dodatni problem neimaština sala na leđima ???.Lani mi je druga doktorica vadila šave pa je i njoj
ostao.Sad tko je kriv uopće me za sad ne zanima,samo nek me prestane bolit,i nek taj šavić proviri van.a i oteklina bi mogla splasnut, 8),bude to sve valjda dobro ::)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #104 : Srpnja 31, 2016, 08:13:08 prijepodne »
Sad se meni jedna misao vrti po glavi. Ja imam šavove samo unutra i ti konci se sami s vremenom raspadnu,vani je ljepljeno kako sam već prije rekla.
Pa kaj se nemože i s vana šivati sa tim koncima koji se raspadnu. Pa nek se izvade nakon ne znam kolko dana,ali ako i nešto ostane iznutra nek se raspadne,a ne da su onda takvi problemi.
Nisam ja doktor,ali nekak mi se čini da se kod nas šiva sa kincima iz prvog svjetskog rata. Znam dok sam išla na operaciju zuba kak to izgleda ili na carski ( eh tad mi je malo ostalo,ali sam ga sama izvadila ). A i taj carski,tri put ga imala i nikad ništa nije boljelo poslje.....kaj tu se ne stvore onda priraslice ili ožiljno tkivo...hmm??? valjda ne smeta pošto nema tih živaca. Joj i ja ga izmislim tisuću zašto,tisuću zato.....a dosadno u krevetu  :P
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #105 : Kolovoza 01, 2016, 11:21:26 prijepodne »
Ekipice moja,evo da se malo javim.Pošto gospodin šavić nije htijo van,ja sam odlućila da steriliziram lglu i maknem taj komadić kože to je bilo prije neka 2 dana,i onda smo uspjeli iskopati komadić,i poćeo je curiti gnoj onda sam to ostavila i nisam na sreću dala da se zakrasti,nego sam baš ostavila da bude otvoreno pošto je dosta duboko i vidio se još komad šava.Sinoć samo uspjeli izvući još jedan komad,i navećer ćemo još jednom pogledat pa se nadam da je to riješeno.Gnoja ima još uvjek što je valjda dobro jer se rana ćisti.Antibijotik imam još ujutro i navećer popiti.Obloge stavljam i dalje jer je još blago natećeno,i naravno da nemogu opće biti na leđima ili ih dotaknut jer bole..sad prićekam još par dana i nadam se da je to to ;D,budemo vidjeli ???.Iskreno nemam pojma kakav je to "konac" znam samo da je plavo-sivi,kad ga diraš kao komad plastike,palo mi na pamet da bi bio dobar za ribićiju,umjesto ribičke špage ;D
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #106 : Kolovoza 01, 2016, 17:24:49 poslijepodne »
Držim palčeve da to čudo izvučete van  :-* i onda na ribičiju...na to budu garant išle  ;D
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #107 : Kolovoza 01, 2016, 23:18:56 poslijepodne »
Ajme, preužasno. Meni ni na kraj pameti ne bi bilo da bi to mogla biti upala radi šava! Niti je upućivalo na gnoj! Sad tek vidim kakvu sam imao sreću sa svojih 19 šavova!  :o
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?