Fakat...ajde ti atletičar nama lijepo objasni svoje simptome i odgovori na slijedeća pitanja?
1. Gdje te točno boli?
2. Da li te boli pri nekim pokretima?
3. Da li možeš uredno napraviti pretklon?
4. Da li možeš dugo pješačiti?
5. Da li imaš Laseguev znak? Odnosno koliko možeš noge u ispruženom položaju podići dok ležiš na leđima?
Ako je odgovor na 3. i 5. pitanje potvrdan onda da sam ja na tvom mjestu inzostirao bih na nečem da mi se pomogne ako nije pomoglo ništa od terapija...
Dakle ovako, bol laganiju osjećam u donjem dijelu leđa, tj to je viša neka "zgrčenost" i ko neki mali nozic. Najveća bol se osjeća u lijevoj strani kuka i to je faktički TOČKA najvećeg bola i zatim odatle ide do donje lože koja je faktički 2 godine jako zgrčena i napeta. Npr kad me maser masirao ,a išao sam na masu masaža i puno para dao on je kao i ja osjetio veliku zategnutost te lože i kad mi je prolazio kroz me jako boljelo, totalno zgrčen mišić unutra.
Dalje, pretklon ne mogu napraviti ako je to ono sta ja mislim da je, dakle da se rukama spustim do stopala, ako se spustim do kraja to mogu uz strašnuuu bol i mogu drzat maks 2 sekunde , jer kad se spustim osjecam bol u ledima i napetost duz noge , neka čudna bol.
U tjednu hodam do skole jedno 3-4 dana hodam tjedno oko 15 km u jednom danu. Kad prohodam 2 km je donekle ok, kad predem tu odredenu daljinu onda pocinje dosta jaka bol u kuku koja onda ide po donjoj loži dalje. (najmanje ide do stopala koje za sada hvala bogu ne osjecam tako jako).
Slabost u stopalu i donjim prstima te trnjenje najviše osjećam kad je hladno vrijeme , npr zima, onda je to katastrofa. Kroz ljeto nemam s tim tolko problema što se tiče stopala i lista.
Što se tiče tog laseguea, ne mogu u ležem polozaju nogu lijevu izravnat do kraja jer mi se jako zgrči i jednostavno ne mogu. Mogu onako napola da je dignem i onda zateže i počne se tresti i boli.
Eto to bi bilo to, i naravno dosta boli kuk i noga kad sjedim.
E da dodao bi jos nesto ,posto mi mama nema auto ovisan sam o biciklu , a to je dosta problematicno...kad vozim bicikl u kuku i donjoj lozi cesto osjecam trnjenje i bol, onda kad legnem nakon bicikla na neku tvrdu podlogu , to je kao da mi je neko stavio led na neki hematom, ONO TOTALNO OSVJEŽENJE i smirenje. (bicikl mi je dosta problematičan- pogotovo kad siđem s njega dolje)
To je to - najiskrenije napisano. Najviše uglavnom živcira bol u kuku i zatezanje i zgrčenost lože koja ko da će mi puknut neki puta tako je napeta.