Da se javim nakon duze vremena,
sve pročitajte molim vas pa ko nešto dobro moze reci neka kaze.Napravio sam novi MR prije 1 mjesecmedikolu u Čakovcu, OVO MI JE 3 MAGNET I PAZITE SAD OVO:
"TEHNIKE SNIMANJA T1,FSE T2,
Na seriji presjeka kroz L-S kraljeznicu u transverzalnim i sagitalnim ravninama primjenom razlicitih tehnika snimanja trupovi kraljesaka primjerene su visine, normalne strukture i pravilnog oblika.
Intervertebralni zglobovi su bez morfoloskih promjena detektibilnih ovom metodom.
Izravnanje fizioloske lumblne lordoze.
Spinalni kanal je normalne širine - E OVO JE ČUDNO, POŠTO DR SAJKO SPOMINJE NEŠTO DRUGO
INTERVERTEBRALNI diskovi su urednog oblika i strukture bez znakova hernijacije.
Konus medularis vidljiv u razini L1 kraljesaka primjerene je debljine i strukture. Uredan je prikaz kaude ekvine.
Leđna muskulatura je simetricna i primjerene je trofike.
Ne nalazi se znakova intra ili ekstraduralnog tumora.
Za evaluaciji odnosa lijevoga piriformnog misica i isijadicnog zivca molim uciniti MR zdjelice""jedino što mi je neurokirurg Dr.Sajko na Sestre milosrdnice spomenuo, da je kod mene najvjerovatnije problem kako je napisao
"Bolestnik i dalje javlja bolnost u krizima sa sirenjem duz lijeve noge. Navodi da je rijeco o opskorbnom podrucju SL korijena lijevo. Ucinjena kontrola MR LS kraljeznice ne porkazuje znakova hernijacija diskova, fora minalnaobostrana stenoza u seg . L4-L5 , te foraminalnastenoza SL lijevo.
Molim učiniti MR zdjelice za odnos piriformnog mišića vogn ishijadikjusa , potom kontrola ovdje, uciniti i EMNG.
Dr. Tomislav Sajko"
Trenutno se liječim kod doktora Sajka , čovjek mi se mnogo sviđa , nije umisljen, nije jedan od onih koji te rijesi u pola minute i tako dalje, ipak za sad bez uspjeha. No najotvoreniji do sada.
Eto samo da kazem po njegovoj komandi išao sam isti dan nakon kontrole kod njega kod anestizologa Dr. Ivanca da dobijem nekakve protupalne stereoidne injekcije u leđa, nažalost
opet SPECIFIČAN SLUČAJ JA...injekciju ko
da nisam ni dobio, ništa nije pomoglo ni odmoglo. U L5-S1 segment sam je dobio, prije oko 2 mjeseca, u piriformni mišić sam je dobio prije 1 mjesec, isto bez uspjeha.
Dakle po MR-u zadnjem ucinjenom, PA JA BRATE ZDRAV COVJEK , nazalost ja sam i dalje u deep troubles, noga me jako peče i situacija je daleko od dobre iako vec 2 mjeseca aktivno jacam leđa, trbuh , plivam no uzaludno kao i
prethodne 2 godineKao što vidite spominje se piriformni mišič o kojem sam primjetio 98% ljudi nema pojma, a vidite osim kičme on moze stvoriti probleme išijasa i to gadne, a dosta je nepoznat.
pročitajte ovo:http://en.wikipedia.org/wiki/Piriformis_muscleSlike šta ovo čudo moze raditi:http://laurensfitness.com/wp-content/uploads/2010/07/sciatica-2.jpghttp://stemcelldoc.files.wordpress.com/2011/03/piriformis-syndrome-referral-pattern.jpghttp://sciatica.sonicrelief.com/landingpages/piriformis.jpgImate tone materijala o njemu na engleskom pa malo surfajte, O OVOM BI VALJALO POKRENUT POSEBNU TEMU NA OVOM FORUMU.
Situacija je ovakva ,u srijedu 27.7 idem u neuron šalata MR ZDJELICE I ODNOS PIRIFORMNOG MIŠIĆA SA IŠIJASOM
Vidjet ćemo tada JESMO LI NAKON 2 GODINE KONAČNO NAŠLI MOJ PROBLEM.
Dalje - ako se pokaze da je i to u redu (E TU CU SAD TREBAT VASU POMOC KO SE KUZI NARAVNO), Dr. Sajko kaže da se kod mene onda eventualno moze
IZVRŠITI operacija klasična na kraljeznici tog spinalnog kanala dakle po njegovom nalazu vidite o cemu je rijec da se on očisti i proširi jer po njegovo misljenju to bi mogao biti moj problem.
No sada losa strana price, kad mi je to rekao znoj me oblio, prvo operacija je klasicna reko je ako hocu biti vojnik da mi on to ne bi bas preporucio nego kaze neka nastavim trenirat i bavit se polu-teškim fizickim aktivnostima kao sada jer oporavak nakon operacije je duzi, moguce su tkz priraslice ,
a USPJENOST OPERACIJE JE 50-60%.
I sad da čujem vas ? šta znate o takvoj operaciji ? zašto samo 50-60% posto ? jel ima ko iskustva na forumu sa tim ? jel bio operiran na taj nacin ? dakle moj problem navodno ne lezi u diskovima nego u tim suzenim kanalima KOJE SAM VJEROVATNO (pošto to ne znam) dobio ROÐENJEM prirodno.
I šta mi je raditi dalje ? kolko sam shvatio operacija tog spinalnog kala tj ciscenje i proširivanje je mnogo zajebana operacije i to mnogo više od diskova jer je jako osjetljiva pošto tamo prolaze svi zivci.
Ja se u to baš ne razumijem i te foraminalne spinoze, intervertebralne zglobove itd baš ne razumijem. U 2 GODINE mog problema proucavao sam samo diskove i sve vezano za njih, o ovom svemu sada nemam pojma.
Naravno sve ovo u vezi te operacije vazi samo ako se u srijedu na MR-u zdjelice i piriformisa pokaze da je sve ok i da oni nisu razlog problema , no kakve sam ja sreće to će biti sve ok i na kraju ce ispast da je kraljeznica centar problema , a onda ostaje samo jedno, a to je ovo što je reko Dr. Sajko vjerovatno.
I tako je to , prošle 2 godine nakon početka problema, ja prošao sve žive terapije koje sam mogao i dalje sam na istom. No eto i dalje se borim kao ris, idem u Zagreb, dajem zadnje resurse koje imam i jos se uvijek nisam predao, no sada izgleda dolazim kraju svima nalazima koje sam mogao napraviti i mozda sam cak i forumski rekorder što se toga tiče jer ja sam doslovno cijelo tijelo posnimio, eto sad čak i zdjelice i piriformni misic cu slikat na MR-u, a taj misic valjda godisnje poslika 5 ljudi ako i tolko
neke privatne klinike su rekle da kod njih taj misic ne mogu slikat jer nisu specijalizirani za to i tako sam zavrsio na šalati i to preko KBC REBRA. Napravio sam do sad RTG KUKOVA I ZDJELICE, 3 MAGNETSKE REZONANCE KICME, CT KICME, STO TERAPIJE PROSAO, KIROPRAKTICARE, OSTEOPATE, PLIVANJA, TOPLICE , EMNG, KVANTNU DIJAGNOSTIKU ma sve i uz sve TO I DALJE TRENIRAM AKTIVNO PA I UZ BOL I NE PREDAJEM SE NI DUHOM NI TIJELOM I RADIM I U TERETANI I TRCIM I SVE PA MAKAR I NA BOL, PUMPAM MIŠIĆE no TIJELO MORA BITI JAKO I NE SMIJE DA OSLABI KOD PRAVOG VOJNIKA.
No isto tako moram priznati kolko god radim benč, zgibove, sklekove, trčanje itd svaki dan i mogu reci dobro sam isklesao tijelo zadnjih mjeseci i dobio misice ponovo, iako sam govorio da nikad necu piti tablete, neki puta hocu necu moram popiti ZALDIAR jer me često zna tako krvavo peći i zatezati lijeva noga i koristim KONJSKI BALZAM koji to hladi.I dalje skacem na sva vrata, borim se iz svih zila da ovo rijesim nekako i neki mi se dive ovako mlad kolko se ja borim više od 2 godine agresivno i bez predaje i bez odustajanja od svojih snova i dalje pjesice i biciklom svakodnevnom prolazim mnogo kilometara i dalj se cvrsto drzim svojih zivotnih uvjerenja , vizije i ciljeva i ne namjeravam ziv odustat od njih.
Eto to bi bilo to. Pozdrav svima i molim vas ako ima ko stručan ili zna nešto o ovome neka bude ljubazan pa kaze šta misli.