Kao sto sam ti rekla za zarecu bol probaj neke od navedenih tableta. Ja sad ne znam kakav zahvat ti je on predlagao no ovako Saftic mi rece da ti je on davao neke blokade. Mozes li mi to potvrditi i da li su imale ikakvot efekta. On jbg stvarno zna gdje dati tu blokadu jer mene je bas ta injekcija iz mrtvih digla. Znaci to je jedna igla od 30 cm koju ti zabiju u leda i daju lijek. Jesi li ti to igdje primio. A ako mislis se operisati pa poele u fabriku i njemacku na arbajt gadno si se prevario bogami jesi. Pazi ja sam lutala u francuskoj godinu dana i j...m li im onog ko im je dao diplomu nisu znali ni neurologu da me posalju. Diskus herniju mi je otkrio jedan ginekolog zamisli covjek nema veze s tim a saftic mi je to potvrdio sa blokadom jer ni on mi nije vjerovao.... Eh sad pazi kako ce sz na magnetu vidjeti zgrcen misic stvarno ne znam ukucaj piriformis syndrome pas vidjet da ne postoji konkrean dokaz za to Sad uopce mi nije jasno sta kako oni misle vidjet na tom mriju Puno mi veceg smisla ima da je problem od ledja
IMA DOSTA NOVOSTI , PA SVE PROČITAJTE KOJI STE U TOKU I IMATE ZNANJA poput npr ISTR, KOKOLINO, NEUROKIRUGA ITD ITDAjmo iz početka, ja mislim da si ti nešto pobrkala. Ja nikad u životu nisam dobio blokade od Dr. Saftića , ja sam samo kod njega bio 2 puta na kontroli kad je još radio u javnom zdravstvu u Sestre Milosrdnice. Jedino što sam ja njega jednom pitao na PM šta misli o tome da se meni daju takve injekcije.
E sada jesu li injekcije kakve daje Dr.Saftić iste kao one što sam ja dobio to ne znam, uglavnom ja sam u piriformni mišić dobio EPIDURALNE STEROIDNE INJEKCIJE i istu tu injekciju sam dobio u L5-S1 područje diska, bez uspjeha, kao da nisam nista dobio. Prije injekcije sam dobio lokalnu anesteziju u to podrucje, i tada je anestezilog sa Sestre Milosrdnice Dr.Ivanca također u neke "veće pikice" i neku cjevčicu uštrcao tu injekciju na ta mjesta. Te 2 injekcije 1 u piriformis a drugu u L5-S1 sam dobio u roku od 1 mjesec i to je bilo u lipnju.
No kazem bez ikakvog poboljsanja, ali ikakvog...kao da nisam nista ni dobio. No Dr. Ivanec je izvrstan anesteziolog i kod njega me poslao Dr.Sajka i kod njih 2 se ja sad liječim. Sa Dr.Ivancem komuniciram i preko mobitela.
NO EVO PUSTIMO SAD KAD SMO TO RIJEŠILI,
IMAM NOVOSTI.Ništa od PIRIFORMNOG MIŠIĆA, kod mene je PROBLEM SADA 100% DOKAZANO U LEĐIMA, evo sad ću te uvjeriti SENA da si bila u krivu kao i neki drugi koji su govorili da se piriformis ne može poslikat , može se i to sam
danas napravio na najjačem MR aparatu u Hrvatsku na NEURON klinici na 3 tesla.
Upravo sam se vratio iz Zagreba i dobio sam 2 slike + mišljenje radiologa, izgleda da je moj piriformni mišić potpuno zdrav i da nije uzrok problema, to je uglavnom bilo i posljednje slikanje MR-om što se tiče mene i sada sam kompletan i više faktički nemam šta MR-om slika. Dakle LEĐA ostaju problem i sve se više steže obruč oko toga da je problem "foraminalna stenoza" na segmentima koje je spomenuo Dr. Sajko.
Ovo je moram priznati bilo dosta gadno, 3 puta sam u zivotu bio na MR-u no ni jedan nije bio tako gadan. Mislio sam da ce me do večera ostaviti unutra, ako nisam bio unutra 50 minuta onda si rezem ruku. Kad sam izasao van iz mene je izletilo 2 litre znoja valjda, jedva sam se digo , jer sam se doslovno sav ukocio lezeci tamo 50 minuta bez pomaka. A uopće nisam klaustrofobičar i mogao bi ja biti unutra i cijeli dan, samo što eto najgore što moraš mirovati, pa se počneš znojiti i trnuti. No ništa čudno pošto sam ja možda 1 od svega PAR osoba u Hrvatskoj koja godišnje napravi MR PIRIFORMNOG MIŠIĆA i kao što sam reko 95% ljudi nema pojma o tome.
Iz tog razloga slike neću skenirat jer sam uvjeren da 95% na forumu nije kao ni ja sam kompetentno da očitava MR piriformnog mišića jer neće ništa kužit , to mogu samo stručnjaci iz grane radiologije, neurologije, neurokirurgije i ortopedije.
No eto i ta JE SUMNJA OTKLONJENA i sad konačno znamo da moj problem dolazi iz leđa.
RADIOLOŠKI NALAZ 26.07.2011
NALAZ I MIŠLJENJE:
MR sakralnog pleksusa pokazuje uredan tijek neuralnih korijenova u otvorima sakruma.
Piriformni mišići su urednog signala i simetričnog volumena.
Sakralni korijenovi su uredne morfologije i simetričnog tijeka u odnosu na mišiće: korijenovi S1 obostrano prolaze iznad piriformnih mišića, korijenovi S2 I S3 prolaze kroz mišiće , a S4 kaudalno od njih.
Uredna morfologija izlazišta ishijadičnih živaca kroz velike opturatorne otvore.
Eto to je to...
A Atletičaru noga i dalje trne sve od žarišta oko kuka, zdjelice pa sve do pete, slabost u nozi, zategnutost, ne mogućnost dužeg stajanja na mjesto kao ni sjedenja itd itd, uglavnom loš osjećaj od donjeg dijela leđa do kraja lijeve noge.
Pa sad vi to vidite, faktički svi dijelovi tog donjeg dijela tijela od leđa mi na kvalitetnim MR-ovima mi jako uredni , piriformis, diskovi uredni, spinalni kanal uredno širok, dakle šta jedino ostaje ? pa najvjerovatnije ta "FORAMINALNA STENOZA"
O tome ću dalje sa Dr. Sajkom, sad kad više nemamo šta će valjda reći samo jedno "Možeš nastaviti trenirati i živjeti ovako kao sada, ili možemo to operirat no velikih garancija nema"
Što je naravno skroz normalno s njegove strane pošto je čovjek otvoren i stručan, nije neki muljator.
KOrdinirano sa Dr. Sajkom imam čest kontakt i sa tim dobrim anesteziologom sa Sestra Milosrdnica Dr. Ivancem i on mi je reko da kad ću ići iduću puta kod Dr. Sajka svakako posjetim i njega. Čovjek se dosta zalaže za mene, nije neki nabrijan, moze se sa njim i preko mobitela komunicirat i nije neki LJIGAVI KORUPCIONAŠ, iste pohvale kao za njega idu i Dr. Sajku. Oni su se od 100 doktora do sada, najviše založili za mene.