Evo dižem temu nakon tri mjeseca.
Vraćamo se u 12 mjesec. Nakon obavljenog pregleda kod neurokirurga, odem pitat i drugo mišljenje. Neurokirurg mi na slici pokaže moju kralježnicu, i kaže da po MRI nemam disk radikularnog konflikta. Kralježnica je sužena cijelom dužinom, vjerovatno genetski,i bilo kakvo ispupčenje diska kod mene može stvoriti senzacije i bolove, što se u ovom slučaju dogodilo. Šalje me kod fizijatra, te mi kaže da počnem vježbati. Od tada, pa do danas u prosjeku idem u teretanu 4 puta tjedno (bez prethodne suglanosti sa fizijatrom). Radim 20-30 minuta orbitreka obavezno, plus vježbe za donja leđa i trbušne 2x puta tjedno, ostale vježbe radim sa dosta smjanjenom kilažom.
U drugom mjesecu odem u fizijatrice, koja nakon pregleda i MRI kaže da ove senzacije i osjećaj pečenja može uzrokovati suženje na L4/L5 predjelu. Prema njoj, riječ je o skroz malim hernijama, i šalje me na fizikalnu. Propisuje mi vježbe za donji dio trupa, tens, magnet i ultrazvuk. Također, kaže mi da trebam poraditi na zadnjoj loži i na kukovima, jer je zadnja loža skraćena, a kukovi kruti. Lazarićev test po njoj negativan. U teretani imamo jednu spravu za istezanju, na kojoj se podiže noga. Kod lijeve noge na oko 60-65 stupnjeva osjećam laganu bol ili zatezanje noge i donjih leđa,, dok kod desne ne ide više od 70-75 stupnjeva, više zatezanje noge.
Glavni mi problem prestavlja posao, a nakon posla fakultet, što praktički znači da sjedim cijeli dan. Posao je takav da praktički od 8 prosjedim 7 sati. Pokušavam napraviti što je više moguće pauza pa odem do WC-a barem jednom u dva sata. Popodne odem na faks, što je opet sjedenje do 8 sati.
Na poslu me svako malo dok sjedim uvati tupa bol u donjem dijelu leđa, te senzacije u lijevoj nozi. Pečenje u donjem dijelu isto tako osjetim, međutim više me ne tjera na mokrenje (mislim da je razlog to što se za razliku od prije, dižem i prošetam češće).
Zanima me, kako se ode ekipa nosi sa poslom koji obavljaju? Jel ga mogu normalno obavljat s obzirom da bolove i probleme sa kralježnicom