Autor Tema: L5-S1 bulging diska dorzomedijalno  (Posjeta: 12773 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

SelmaS

• Newbie
  • *
    • Email
L5-S1 bulging diska dorzomedijalno
« : Ožujka 05, 2012, 10:42:26 prijepodne »
Pozdrav svima, možda sam pogriješila s temom, ali molim da mi neko pomogne i odgovori na moje pitanje, imam 37 godina, uradila sam MRI L-S kičme 1,5 Tesla, isti upućuje na lako naglašenu fiziološku lordozu i torziju tijela pršljenova u lijevo, degenenerativne promjene tipa Modic 2 u nivou L2-L3, u nivou L5-S1 ''bulging'' diska dorzomedijalno....dobila sam i ovaj nalaz vratne kičme-ispravljena fiziološka lordoza sa razvijenim promjenama tipa inicipijentne spondiloze sa pojačanom reaktivnom subhondralnom sklerozom pripadajućih pokrovnih ploha CI -CII dinamičkog segmenta.Arkus arterije vertebralis gotovo u cijelosti premošten. Ove nalaze sam radila u Bihaću, dva mjeseca od jednog do drugog doktora bezuspješno, dijagnoze nemam, a mene boli slabinska kralježnica, Može li mi neko objasniti šta to sve znači, hvala unaprijed 
:)

senainter

• Sr. Member
    • Email
Odg: L5-S1 bulging diska dorzomedijalno
« Odgovori #1 : Ožujka 05, 2012, 16:44:28 poslijepodne »
Kojih doktora..? Trebas uputnicu neurohirurgu ili ortopedu, i oni ce ti sve objasniti. Ukratko, imas problema sa kicmom i to se treba tretirati, prvo fizikalnom a ako to ne upali vidjet ces vec kako bude. Sretno
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

SelmaS

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #2 : Ožujka 06, 2012, 13:27:31 poslijepodne »
Bila sam kod neurokirurga, koji me poslao na MR, pogledao je nalaz (bez dijagnoze), uputio me fizijatru.Doktorica na fizijatriji mi je prepisala tablete protiv bolova, rekla da za ovo lijeka nema, te da se odlučim za fizikalne kad budem htjela, zbog bolova nisam mogla ići odmah. Sad idem na fitnes odrađujem neke vježbe koje mi pašu,trener mi je rekao da moram ojačati leđne mišiće, al sam primjetila dok malo nahladim slabinski dio imam bolove koji nisu trenutni nego konstantni tad mi ni tabelete ne pomažu...hoću li piti tablete protiv bolova cijeli život????

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #3 : Ožujka 07, 2012, 06:15:25 prijepodne »
Fizijatrica ti je u najmanju ruku neškolovana....što ni ne čudi jer je riječ o svim fizijatrima na ovim prostorima....većinom ih je pregazilo vrijeme i rade po metodama austrougarske....

Prema tvojim nalazima imaš velike šanse za izliječenje, samo je pitanje kako i šta.....s obzirom da si u BiH, liječenje u HR će te koštati nažalost, ali šta je to u usporedbi da nemaš bolova do kraja života više.....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #4 : Ožujka 08, 2012, 18:10:39 poslijepodne »
Eto bas tako Davore  :) Ta sto ti je to rekla pojma nema o zivotu!!! Kloni se bihackih a po mogucnosti i sarajevskih neurohirurga. Ako imas pare bjez' u Hrvatsku, ako nemas onda se probaj ipak probiti do Sarajevskog kantona, jer ti u Bihacu veze sa vezom nemaju al to ti ja tako sigurno a ti radi kako mislis da treba. Tebi sretno u svakom slucaju.
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

SelmaS

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #5 : Ožujka 12, 2012, 10:11:13 prijepodne »
Hvala Vam u svakom slučaju na savjetu, sve ste u pravu što se tiče gore navedenog, pokušaću doći u RH i ako kažete da će me to skupo koštati, pare nisu problem, para nema  ;)