Autor Tema: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala  (Posjeta: 129623 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ovčica

• Forumas
Odg: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala
« Odgovori #162 : Prosinca 02, 2016, 18:16:19 poslijepodne »
Marginalac, tako je bilo i meni kad bih dizala nogu tj.kod takvih vježbi ili kod puno hodanja tj.životnog ritma kojem sam se vratila nakon toplica. Nakon toga bih popila normabel i mirovala kad bih mogla/stigla. Ponekad bih popila i koji Ibuprofen ako je bol bila jaka. Ali bol je jenjavala s vremenom. A nogu mogu dignuti pod kut od 90 jeeeej! Samo strpljivo!
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #163 : Prosinca 02, 2016, 18:57:06 poslijepodne »
Ok, ok, idem mirovati još pažljivije  :)

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #164 : Prosinca 02, 2016, 21:48:19 poslijepodne »
Znaci sve radis iz polucucnja sa ravnim ledjima, ne dizi noge na 90 stupnjeva... Gle mene zatezu ko sami vragovi... Ali meni proslo 2 i pol mjeseca, a ja sam tek nakon 9 tjedana dizala nogu, tj teta fizijatar...
Dobro moja i tvoja operacija nisu iste ali po malo... I sjest ce sve to na svoje...

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #165 : Prosinca 02, 2016, 22:01:10 poslijepodne »
Ajme valjda nisam već nešto zeznuo. Nisam znao da je to podizanje noge zabranjeno. Moj cimer je to stalno radio nakon op, a meni isto nije izgledalo opasno. A polučučanj i je to što radim kod lavandina. Nije to baš neki niski čučanj.

Ajde mi recite i kod spavanja, moraju li noge biti ispružene?  Ja kad ležim na boku, uglavnom ih zgrčim u koljenima. I jastuk neki stavim među koljena.
« Zadnja izmjena: Prosinca 02, 2016, 22:02:57 poslijepodne marginalac »

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #166 : Prosinca 02, 2016, 22:34:35 poslijepodne »
Ajde mi recite i kod spavanja, moraju li noge biti ispružene?  Ja kad ležim na boku, uglavnom ih zgrčim u koljenima. I jastuk neki stavim među koljena.
Tako i ja spavam. A kad sam na trbuhu, onda jastuk stavim pod donji dio trbuha...ne mogu zaspati na leđima ::) pa tražim jastuk po krevetu da ga stavim među noge kad se okrećem na bok (naravno ako se probudim).
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #167 : Prosinca 03, 2016, 06:55:44 prijepodne »
Tako i ja spavam. A kad sam na trbuhu, onda jastuk stavim pod donji dio trbuha...ne mogu zaspati na leđima ::) pa tražim jastuk po krevetu da ga stavim među noge kad se okrećem na bok (naravno ako se probudim).
I ja spavam sa jastukom izmedju nogu, postao je moj najbolji frend...
Samo nemoj podizati nogu sve je to jos frisko i treba vremena da zacijeli...

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #168 : Prosinca 03, 2016, 08:37:13 prijepodne »
Da prvo raščistimo onu rečenicu daxdax-a da izgleda svi koji su operirani u KBC Sestre Milosrdnice ne osjete odmah prestanak bolova niti 14 dana nakon operacije, već da je to slučaj samo sa pacijentima koji su operirani u KBC Dubrava.
Ja sam se već prvi dan nakon operacije riješio bolova, nisam morao čekati niti 14 dana kao pacijenti iz KBC Dubrava.
Tempo šetanja povećavam svakodnevno, a 3. tjedna nakon operacije, prošetam 10 km dnevno i prođem više od 16 katova stepenica.
Spavanje na boku sa jastukom između nogu je i preporučeni položaj.
Ja sam dosad mogao zaspati samo na trbuhu pa i dalje mi je položaj između trbuha i boka.
Trebao bi jastuk staviti ispod trbuha, ali ne stavljam, vama preporučam da ga stavljate.
Marginalac, nemoj ti toliko visoko noge dizati, reci ženi da to napravi, a i zauzmite radije bočnu pozu, preporučena je i isprobana da ne šteti  ;) :)

« Zadnja izmjena: Prosinca 03, 2016, 08:55:15 prijepodne vrhhy »
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #169 : Prosinca 03, 2016, 09:31:21 prijepodne »
Ja sjedim na velikoj pilates lopti. Udobnija mi je nego stolac. Od vježbi mi više pašu ekstenzije, po McKenzie metodi sve radim. Most napravim bez problema, a mislila sam da ga više nikad neću moći napraviti ni malo. S vremenom je sve krenulo ok. Bar djelomično.
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #170 : Prosinca 03, 2016, 11:34:59 prijepodne »
Vrhhy jebeno, ja sam do sada samo jedan dan uspio preko 10 km dnevno, kod tebe taj oporavak ide vrhunski.  :)
Daxdax mi smo ovdje izuzetno mali uzorak za donošenje takvih zaključaka. Kao sto se sto puta ponovilo, sve je to individualno. Evo ti plastični primjer iz toplica, 3 čovjeka sličnih godina, op. U 7 dana razlike, isti nivo operiran, isti operater...jedan je fantasticno, drugi je osrednje a treći je u lošem stanju. Zaključak?

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #171 : Prosinca 03, 2016, 15:38:37 poslijepodne »
Vrhhy jebeno, ja sam do sada samo jedan dan uspio preko 10 km dnevno, kod tebe taj oporavak ide vrhunski.  :)
Daxdax mi smo ovdje izuzetno mali uzorak za donošenje takvih zaključaka. Kao sto se sto puta ponovilo, sve je to individualno. Evo ti plastični primjer iz toplica, 3 čovjeka sličnih godina, op. U 7 dana razlike, isti nivo operiran, isti operater...jedan je fantasticno, drugi je osrednje a treći je u lošem stanju. Zaključak?
u potpunosti se slažem sa Krešom,Nakon moje prve operacije DH.mogu nabrojat pet osoba koje su operirale isti nivio kod istog operatera isti dan..(mada nikome u nutra stanje nije isto),samo sam ja bila loše..1 osoba od prvog dana super,2osoba.poboljšanje nakon 4 tjedna,3 osoba nakon toplica,4 osobi se aktivirala cista.koja je tamo bila i prije,(cista vodena pukla sama od sebe) osoba je sad na poslu i ja kao 5 govno,znaći išla 2x.( s tim da  sam već imala operacije i kralježnica je nepovratno zeznuta) pa sad neznam kolko se mogu ubrajat u taj uzorak.jer je ostalima to bila 1operacija..ali najvažnije isti doktor i svi su dobro...vrhhy,svaka čast na kilometraži čim krene prolječe i ja ču ponovo na hodanje,neče bit 10 ali bar 2-3...svaka čast :)
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

daxdax

• Full Member
« Odgovori #172 : Prosinca 03, 2016, 21:38:29 poslijepodne »
Haha ja sam rekao da je to teorija zavjere. Pa naravno da je individualno jer problem kraljeznice obuhvaca sirok spektar problema. Problem zivca takodjer. A nikad ne treba odbaciti mogucnost da operacija nije izvedena kako treba. :-\

daxdax

• Full Member
« Odgovori #173 : Prosinca 07, 2016, 21:29:10 poslijepodne »
Marginalac jel ide na bolje ?

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #174 : Prosinca 07, 2016, 22:05:03 poslijepodne »
Pa dosta sam dobro, ali nema kod mene još velikih aktivnosti. Osim što sam 2 puta morao do doktorice na previjanje i vadit konce, ja za sad samo po stanu šetam. Na trećen sam katu pa se još ne usudim u šetnje izlazit. Mislio sam možda sutra. Sad mi je točno 2 tjedna od operacije.
Ne pijem nikakve tablete, ne boli me ništa.
Ovi problemi iz naslova teme trenutno nisu prisutni. Normalno mogu na prste, a u ovih 500 metara koliko dnevno po kući prohodam ne osjećam ni trnce ni bilo što čudno u osjetu stopala.
« Zadnja izmjena: Prosinca 07, 2016, 22:11:20 poslijepodne marginalac »

daxdax

• Full Member
« Odgovori #175 : Prosinca 08, 2016, 11:44:59 prijepodne »
Odlicno.ti si ko novi  8)

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #176 : Prosinca 09, 2016, 08:46:33 prijepodne »
Fantasticno marginalac, pomalo dođe sve na svoje

daxdax

• Full Member
« Odgovori #177 : Prosinca 09, 2016, 11:39:41 prijepodne »
Jesi uspio dobiti toplice ?

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #178 : Prosinca 09, 2016, 12:34:36 poslijepodne »
Jesam 19.1. tek. To će bit točno 8 tjedana nakon op.
Al možda i bolje tako da prođe više vremena. Samo se moram što prije osloboditi straha i počet više šetat. Za sad je to sve jako malo. U pidžami i papučama cilo vrime  :D

daxdax

• Full Member
« Odgovori #179 : Prosinca 09, 2016, 16:43:59 poslijepodne »
Jesam 19.1. tek. To će bit točno 8 tjedana nakon op.
Al možda i bolje tako da prođe više vremena. Samo se moram što prije osloboditi straha i počet više šetat. Za sad je to sve jako malo. U pidžami i papučama cilo vrime  :D

Optimalno.Šetati nemoj previše,rađe vježbaj istezanja i zatezanja mišića na prazno bez ikakvih pomagala. (Napneš i opustiš,i tako probaj gornji i doljnji dio tijela malo održavati mišiće) ili lagano trakom.
Traka bi ti bila idealna ima ih po 50kn i dušu dala za kičmenjake :) :)
Hodanje za sada dugotrajno odbaci jer si friški.