Autor Tema: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala  (Posjeta: 129958 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
Odg: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala
« Odgovori #108 : Studenoga 18, 2016, 21:57:00 poslijepodne »
Citat: daxdax link=topic=1480.msg23629#msg23629 date=1479498801
Jedna mala preporuka probaj prvih par dana biti bez ikakvih tableta da osjetiš pravo stanje.
[/quote

Po meni nepotrebno, dođe to samo, a biti u bolnici je ipak stres, ako nemos zaspat ne muci se :D

daxdax

• Full Member
« Odgovori #109 : Studenoga 18, 2016, 21:59:31 poslijepodne »
marginalac, ja bi preporučio da pristaneš na jedan od programa dobivanja Tramala ili Lupoceta u trajanju od 24 sata, nakon toga nemoj koristiti tablete, pa ćeš vidjeti stanje. Meni nisu trebale sve dok se nisam vozio sanitetom, poslije toga uzmem više kao preventiva jednu da se po noći živac dodatno oporavi, no sam ćeš osjetiti kako će ti biti.

Joj ,joj TRAMAL pa to je narkotik,pa kaj će to njemu ? A lupocet i tramal uporediti je kao kamilicu i kanabis :)

daxdax

• Full Member
« Odgovori #110 : Studenoga 18, 2016, 22:02:56 poslijepodne »
Citat: daxdax link=topic=1480.msg23629#msg23629 date=1479498801
Jedna mala preporuka probaj prvih par dana biti bez ikakvih tableta da osjetiš pravo stanje.
[/quote

Po meni nepotrebno, dođe to samo, a biti u bolnici je ipak stres, ako nemos zaspat ne muci se :D

Bez tableta osjetiš pravo stanje,a obzirom kakvo je opisao sada ja mislim da mu ništa neće trebati.
Ako je minimalno invazivna odnosno mikro bušenje kroz laminu i uspješnu operaciju trebao bi biti stvarno bez ikakvih bolova kad se probudi.
« Zadnja izmjena: Studenoga 18, 2016, 22:04:44 poslijepodne daxdax »

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #111 : Studenoga 18, 2016, 22:51:20 poslijepodne »
Marginalac, slušaj ti samo sestre i liječnike u KBC-u i njih pitaj što god nisi siguran. Dobit ćeš i skriptu prije operacije koju si pročitaj/poslikaj pa ćeš imati za kasnije kad ćeš biti kod kuće.
Također dobro slušaj Fizioterapeuta i zapamti što će ti on reći, vrhunski je stručnjak.
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #112 : Studenoga 19, 2016, 09:10:23 prijepodne »
Marginalac,sretno ;),samo slušaj lječnike na odjelu.Što se tiće ljekova ipak je to rezić pa će te možda malo bolit leđa ili noga.Nikad neznaš koliko će to oni iz nutra morat pomicat.Ako će te boljet traži ljekove.Šta bi se patio bezveze.Dobar provod u hotelu " Vinogradska" ;D ;D
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #113 : Studenoga 19, 2016, 14:06:58 poslijepodne »
I ja sam se našao ponekad u razmišljanjima, pa gle kak mi je danas dobro pa zakaj da ja to operiram, nisam cak ni tabletu moral danas popiti, no onda ako sam duže stajao ili sjedio pojavila se bol i onda su i tri tablete trebale. Tako da predlažem da to riješiš, pažljivo odradiš program rehabilitacije i vračaš se preporođen u normalni život, no s promijenim životnim navikama, tako da se više ustaješ ako puno sjediš, da vježbaš.
Bude to sve dobro, vidim po sebi da to ide u pravom smjeru.
Meni su i dalje utrnuti prsti, posebno donji dio i stopalo, no čini mi se da ipak manje i biti će svakim danom bolje.
A u Vinogradskoj će ti biti kao da si u raju.  ;)

Vrhhy za utrnost ce trebati vremena. Meni jos uvijek utrnut dio stopala, tj dio je sad otrnuo(CCA 1 cm) a proslo tek 2 mjeseca.

Marginalac sretno. Ako ne poslikas skriptu imam ju ja pa ti posaljem.....

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #114 : Studenoga 19, 2016, 22:08:50 poslijepodne »
Hvala svima! Pomalo se pakiram, kupio jučer nove papuče, danas pidzamu...nekidan prominio plin, otčepio sifone u kuhinji i wc-u...trebalo bi sve funkcionirati i bez mene par tjedana.
Žao mi je što se nisam na vrime sjetio one wc daske sa usporenim spuštanjem, bit će lupanja  :D

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #115 : Studenoga 21, 2016, 12:05:02 poslijepodne »
Tramadol (Zaldiar, Doreta, Lumidol, Tramal, Tramal retard, Tramundin i još sto varijacija proizvođača) je terapija izbora kod liječenja boli za stanja kralježnice i to jest opioidni lijek koji može izazvati ovisnost, ali trpiti bol nema nikakvog smisla. Dakle, Daxdax nemoj strašiti ljude! Ako ti možeš bez tramala, super, svaka ti čast. Lupocet je paracetamol, on je dosta učinkovit, u Doreti i Zaldiaru se miješa jer je dokazano da je nekada kombinacija tramadola i paracetamola učinkovitija, ali bolovi koji su procijenjeni sa 5 i više na skali boli su jaki bolovi koji se ne liječe slabijim analgeticima.

Marginalac, sretno na operaciji i javi kako je prošlo! :) I slušaj liječnike, dobro pazi kako ćeš raditi s kičmom poslije operacije, jer ako počneš skakati od sreće kao mladi dečec, onda budeš vidio svoga boga. ;)
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #116 : Studenoga 21, 2016, 12:34:05 poslijepodne »
Sretno Marginalac i javljaj nam se !!!
Samo optimizam, sad si u raju i nema mista za brige i probleme ;)

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #117 : Studenoga 21, 2016, 13:31:15 poslijepodne »
Tako je! Slušaj što pametni vrhhy reče, nema mjesta za nikakvo nerviranje. Psiha mora biti rasterećena od bilo kakvih stresova jer bolovi i iscrpljenost od toga svega snizuju prag tolerancije za stres i emotivne reakcije mogu biti neprimjerene. Kao npr. kad me prošli tjedan iznervirala susjeda pa je letjela u pi... da čuje cijeli kvart.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

daxdax

• Full Member
« Odgovori #118 : Studenoga 21, 2016, 16:43:02 poslijepodne »
Kad sam dosao u toplice, fizijatrica odma rekla vi bute odma tramadol i ketonal kombinaciju i navecer normabel. Hehe. Rekao sam ja nebum nista od toga.. Eto tak se pripisuju terapije.

Tramadol je narkotik koji se pripisuje kad nista lakse ne pomaze, a vidim da je marginalac na laganini tableticama i sad bi ga vi drogirali haha  :P
« Zadnja izmjena: Studenoga 21, 2016, 16:46:12 poslijepodne daxdax »

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #119 : Studenoga 21, 2016, 18:06:33 poslijepodne »
Marginalac slusaj doktore za ljekove I sve ce biti OK ( pozdravi mi sve tamo)

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #120 : Studenoga 21, 2016, 18:09:39 poslijepodne »
A ne bi da će to uzimat 5 godina, uzme ako boli i bog. Ja bi iskreno preporučio bar nesto za opuštanje i spavanje, jer odlazak/boravak/operacija je stres.

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #121 : Studenoga 21, 2016, 20:00:38 poslijepodne »
Daxdax,drugo su topluce drugo je bolnica....Evo ja poslje op.primila dvije inf.odma poslje,i čini mi se možda 1-2, zaldiara.mislim bila 3 dana...sranje je kad dođeš kući a ono ne popušta...pa kombiniraš,Eto pohvaljujem tvoje toplice gdje god da si bio.Sječam se lani sam bila na ležanju pitali su samo šta pijem za bolove,koristila sam svoje ljekove kad sam trebala.Niko ništa pito nije i fizijatra vidiš ono 3 puta,mislim klasika.Vjerojatno to može bolje al se moraš s njima natezat...Nemoj mislit da smo mi neki narkomani ili neznam ni ja šta.svi bi mi rado bili na lupocetu,(bar ja)I vjerujm da nam nije svejedno što moramo pit ta kako ih ja nazivam "govna" a o pokušajima doziranja i smanjivanja svi bi mogli napisat roman.Marginalac samo polako slušaj doktore a s ljekovima po potrebi, ;)
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #122 : Studenoga 21, 2016, 20:28:46 poslijepodne »
Eh, izgleda da sam ja krivo napisao, mislim da daju Tramadol, tj. kombinacija male doze Tramala i veći dio Paracetamola, vjerojatno isto kao u tabletama gdje je omjer 37,5/325 mg.

Danas mi je prošlo 11 dana od operacije, ja sam po mobitelu prehodao 6,3Km, odnosni 8700 koraka i prešao 8 katova stepenica, sve bez tableta ili bilo kakvih drugih opijata.

Sretni i veseli bili, gemišt i pivu pili !!!

Ne brinite,  nisam ništa od toga konzumirao već tjednima  :)
No možda bi trebao početi  ;D
« Zadnja izmjena: Studenoga 22, 2016, 05:15:01 prijepodne vrhhy »

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #123 : Studenoga 21, 2016, 20:32:54 poslijepodne »
Tramal Vrhhy daju :-).... Pitaj inventar vinogradske  :)

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #124 : Studenoga 21, 2016, 21:12:27 poslijepodne »
Mene to nije ništa opijalo, normalno sam se osjećao, nakon toga danima nisam pio tablete i nikakvu ovisnost nisam imao, tako da je vjerojatno neka mala doza Tramala zajedno sa infuzijskom tekućinom.
Također mi to sve nije iscurilo jer mi se igla zaštopala.

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #125 : Studenoga 21, 2016, 21:20:39 poslijepodne »
Vrhhy isto ko ja danas, a meni 2 mjeseca od op i boli. U to ime ću popit brufen  ;D

Bajdvej, ta ovisnost koja se spominje je smiješna, ja sam pio 3-4 mjeseca zaldiar 2 puta dnevno i u doslovno dva dana ga presta pit. Presta sam ga pit jel me počelo manje bolit, kao sto sam u 2 dana skinija sa dva brufena na jedan. Ako te ne boli bog, ne piješ, ako boli piješ i amen.