Autor Tema: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala  (Posjeta: 129968 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

daxdax

• Full Member
Odg: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala
« Odgovori #126 : Studenoga 21, 2016, 21:40:39 poslijepodne »
ma dobiješ ti kaj god tražiš na veselim kolicima ujutro i navečer,da se dijeli bijelo i to bi bilo :)
Šalu na stranu,ljudi moji pa nismo svi isti.Osim toga fizijatrima i neurokirurgima ne vjerujem ništa doslovce ništa,jer sve iz knjige..
Ja kad sam dolazio na prvi pregled pita mene a kaj vam je ?!? Reko imate mr i ispitivanje živca,on gleda i reko ok vidim neka protruzija ,ali kaj je vama ?!?! Halo kaj je meni,pa vidiš ne mogu na peti hodat i šepam i došao jedva do bolnice.Ahaaaa veli on,pa da to je onda za operaciju... to ti današnja dijagnoza,i njega čeka još 30 pacijenata taj dan..

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #127 : Studenoga 21, 2016, 21:50:18 poslijepodne »
Ja skidam kape svojim neurokirurzima jer imaju strpljenja za mene i moje bolove I sve me poslusaju I onda usporede snimke sa mojim stanjem.... I sve su mi objasnili sta god me zanimalo  :).

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #128 : Studenoga 22, 2016, 08:08:27 prijepodne »
slazem se daxdax, steta sto na tim kolicima nemaju jace droge.  ;D ;D ;D

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #129 : Studenoga 22, 2016, 13:16:29 poslijepodne »
Da se pohvalim, a i doktora koji me operirao, nakon operacija iz tih kolica nisam dobio niti jednu tabletu za bolove. (Nisam niti svoje tablete pio)
Na odlasku doma trazio sam ih nesto protiv mučnine s obzirom na pisanja po fotumu kako saniteti voze pacijente. Dobio sam 2 controloka jer Draminu nisu imali.
Sad da sam htio, dali bi mi bilo što.
Sve će to HZZO platiti sa preko 360 dana zaostka u plaćanju obaveza dobavljačima.
« Zadnja izmjena: Studenoga 22, 2016, 14:17:29 poslijepodne vrhhy »
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #130 : Studenoga 22, 2016, 13:52:18 poslijepodne »
Meni liječenje boli ne određuje niti neurokirurg ni fizijatar, a bome ni LOM čiji je ego zbog toga povrijeđen, nego spec. anesteziologije iz Ambulante za liječenje boli. Meni je VAS nakon operacije 5, a prema standardima se da podnijeti 3. Ja podnosim i 5 da ne moram piti morfij koji dobijem bez problema, ne zato što bi se "davalo i bijelo" nego zato što se sa desnog na lijevi bok i obratno ne mogu okrenuti bez bolova, ne mogu ustati iz kreveta, otići na WC, okupati se, donijeti nešto za jesti iz dućana, skuhati i da ne nabrajam. Uz morfij se to ništa i dalje ne može jer ne možeš izaći iz kreveta od "opijenosti" i nuspojava, ali tad su bolovi oko 0. Pa sam birao radije tramadol do 200 mg na dan i bolove na VAS 5 radije nego VAS 0 i nula od života. Naravno, prije operacije je VAS bilo 7-9, pa sam se htio hititi i pod vlak i svašta.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

daxdax

• Full Member
« Odgovori #131 : Studenoga 22, 2016, 21:16:17 poslijepodne »
Hendrix,ja se tebi divim,ti si moj kičmeni idol.
Mada ja više imam problema sa desnom nogom i snagom išijas živca.
Ali da sam se ja iz svoje pozicije našao u tvojoj,uffff ne znam....postao bi totalni ovisnik,a kako volim krknut koju pivu to bi bio urnebes :)

Svaka čast još jednom.
« Zadnja izmjena: Studenoga 22, 2016, 21:23:01 poslijepodne daxdax »

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #132 : Studenoga 23, 2016, 12:55:36 poslijepodne »
Hvala na divljenju. Krknem ja i pivu s time, nema problema, bar se dulje spava! :D
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #133 : Studenoga 26, 2016, 18:40:40 poslijepodne »
Malo ste mi zaspamali temu,  ali opraštam vam  ;)

Uglavnom, u srijedu sam operiran u vinogradskoj. U ponedjeljak idem doma ako se ništa ne zakomplicira. Za sad je ok. Kako nisam imao bolove zadnjih 6-7 dana prije op, tako ih nemam ni sad nakon. Osjećam naravno laganu bol i zategnutost di je rez. Drugi dan popio ketonal, jučer nisam, neću ni danas. Utrnulost slična, čak malo i veća. Ali kažu svi da je to normalno.
Velik mi je strah i nesigurnost dok koračam. Idem kroz hodnik kao puž. Al proći će to s vremenom, ne brinem se. Jedino ne znam kako ću u ponedjeljak doma na treći kat.
Optimist sam, nadam se da je živac oslobođen i da ga neće opet nešto dohvatit.
Hvala svima na podršci. Pisat ću i dalje kako ide oporavak
« Zadnja izmjena: Studenoga 26, 2016, 18:45:18 poslijepodne marginalac »

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #134 : Studenoga 26, 2016, 18:44:08 poslijepodne »
Za povratak nakon vaših loših iskustava ne mislim koristiti sanitet. Napravit ću od svog scenica sanitetsko vozilo
« Zadnja izmjena: Studenoga 26, 2016, 18:49:57 poslijepodne marginalac »

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #135 : Studenoga 26, 2016, 18:50:17 poslijepodne »
Za početak, bravo Marginalac! Kasnije tvoja tema ne bude marginalna kao nick pa ćemo više raspravljati. :P To ti je bila moja škorpionska utjeha, a sad ide ona prava da će biti sve dobro samo ako čuvaš kičmu. Ako kreneš ganjati nekog za seks u grmu, ne bu dobro. ;)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

daxdax

• Full Member
« Odgovori #136 : Studenoga 26, 2016, 18:55:19 poslijepodne »
Bitno je da su oslobodili živac,utrnulost bi trebala proći,prati mogućnosti stopala.Bol na rezu ćeš osječati još 2-3 mjeseca.Ja osječam i sada rez 3 mjeseca nakon.

Polako se zagrijavaj,a i ovi u Vinogradskoj dugo drže pacijente,da si u Novoj Bolnici već bi te šutnuli van. :)

Ja sam npr osjećao fantomski osjet na mjestu gdje je bio disk na živcu,nije to bila bol već neki čudan osjet.
« Zadnja izmjena: Studenoga 26, 2016, 18:58:58 poslijepodne daxdax »

daxdax

• Full Member
« Odgovori #137 : Studenoga 26, 2016, 19:14:39 poslijepodne »
Ja bi ti preporučio da odmah sa otpusnim pismom odeš kod svog doktora da ti da uputnicu za komisiju koja odobrava toplice.
Poslikaj otpusno pismo,riješenje od komisije i emailom se naruči u sve moguće toplice koje misliš da bi mogao ići.U attach svu tu dokumentaciju i vrebaj :)

Evo kako sam to ja radio pa nek ti posluži kao predložak:

naslov emaila:"Naručivanje za terapiju"

Molio bi da mi dodjelite termin u vašim toplicama,šaljem u privitku otpusno pismo od neurokirurga i odobrenje komisije za rehabilitaciju u trajanju od 21 dan.

Moji podaci:
ime i prezime
adresa ta i ta
10000 Zagreb
tel: 091 --------
OIB ------------
MBO ----------

mbo ti je broj zdravstvene.
« Zadnja izmjena: Studenoga 26, 2016, 19:20:44 poslijepodne daxdax »

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #138 : Studenoga 26, 2016, 19:16:52 poslijepodne »
Ja bi ti preporučio da odmah sa otpusnim pismom odeš kod svog doktora da ti da uputnicu za komisiju koja odobrava toplice.
Poslikaj otpusno pismo,riješenje od komisije i emailom se naruči u sve moguće toplice koje misliš da bi mogao ići.U attach svu tu dokumentaciju i vrebaj :)
Tako i planiram. Komisija je hzzo? To odem i isti dan dobijem potvrdu?

daxdax

• Full Member
« Odgovori #139 : Studenoga 26, 2016, 19:21:51 poslijepodne »
Tako i planiram. Komisija je hzzo? To odem i isti dan dobijem potvrdu?

evo malo sam nadopunio prethodni post,a kad ti izda tvoj doktor molbu moraš otići na komisiju u svoj područni ured i tam ti izdaju rješenje isti dan to dobiješ.Da komisija ima u svakom područnom uredu,tamo moraš isto ponijeti otpusno pismo iz bolnice i uputnicu od svog doktora.
« Zadnja izmjena: Studenoga 26, 2016, 19:36:26 poslijepodne daxdax »

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #140 : Studenoga 26, 2016, 19:42:39 poslijepodne »
Hvala. Nadam se da ću to dogovorit odmah u utorak,  srijedu

daxdax

• Full Member
« Odgovori #141 : Studenoga 26, 2016, 19:47:20 poslijepodne »
To ti je čas posla,znam da tu u mom područnom uredu rade od 8 do 11 ta komisija tak da vjerojatno i kod tebe tak.I naravno ako ti na otpusnom ne napišu molbu za toplice onda nula bodova od toga.Mada ne vjerujem da bi te tako zeznuli.

daxdax

• Full Member
« Odgovori #142 : Studenoga 26, 2016, 20:16:41 poslijepodne »
E da zaboravio ti reći da kada ideš u toplice moraš imati sve friško ne starije od mjesec dana:
rješenje od komisije (apsurdno ali moguće da buš morao ponovo vaditi ako ti istekne) i uputnicu za bolničko liječenje od svog doktora.

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #143 : Studenoga 26, 2016, 20:50:45 poslijepodne »
Marginalac,
sretno sa povratkom doma i početkom rehabilitacije.
Bez naglih kočenja na putu do stana.
Nemoj žuriti sa toplicama, KBC SM same rade prednaručivanje u kontenentalnim toplicama, no sa komisijom ne žuri jer papiri ne smiju biti stariji od mjesec dana.
Ja ću tek za 10 dana ići za papire, signeš to tjedan nakon vađenja konaca pokrenuti sa LOM-om.
Stabilnost će doći, svakim danom sve bolje.
Sretno i vjeruj, biti će to sve dobro!

Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice