Autor Tema: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala  (Posjeta: 129975 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

marginalac

• Full Member
    • Email
Odg: Slabost stopala/lista, utrnulost stopala
« Odgovori #144 : Studenoga 26, 2016, 21:09:10 poslijepodne »
Moram ja to s toplicama odmah pokrenuti jer Biokovka ne radi od 2.12. Do 17.1.
Znači moram se sad odmah naručit da bi dobio taj prvi termin nakon god.odmora.
Nema veza, ići ću opet na komisiju prije same rehabilitacije. Tj.vjerojatno brat ili žena. Nije ni loše ovo kad sve drugi obavljaju za mene  8)

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #145 : Studenoga 26, 2016, 21:51:40 poslijepodne »
Moram ja to s toplicama odmah pokrenuti jer Biokovka ne radi od 2.12. Do 17.1.
Znači moram se sad odmah naručit da bi dobio taj prvi termin nakon god.odmora.
Nema veza, ići ću opet na komisiju prije same rehabilitacije. Tj.vjerojatno brat ili žena. Nije ni loše ovo kad sve drugi obavljaju za mene  8)

Marginalac drago mi je sto oporavak ide super. Ne brini se i ja sam šetao ukočen po onom hodniku.
pitaj fizia u pon kako da radiš skale, jednu po jednu ili sa obje noge (možda i ovdje netko zna). Scenic je vise nego dovoljno prostran za dobit sanitetsko vozilo A++.
U ST komisija ne odobrava isti dan (čeka se 2-3 dana), ali sve mogu obavit drugi za tebe. A do dr ćeš ionako ići jel rez treba previti i skinit punte  ;)

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #146 : Studenoga 26, 2016, 22:14:57 poslijepodne »
Sretno Marginalac u oporavku,samo polako i bit će sve ok.za stepenice ti ja neznam nisam pitala
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #147 : Studenoga 26, 2016, 22:36:08 poslijepodne »
Za skale je meni fizioterapeut  rekao da idem normalno, jedna pa druga noga na stepenicu više ili niže ako se spuštam, pritom napeti mišiće trbuha kod hodanja.
Dakle ne ići npr. lijeva noga gore, pa desna za njom, pa opet lijeva na višu skalu, desna za njom, vjerojatno jer se time ravnomjerno ne opterećuju obje noge.
Marginalac, pitaj ti fizioterapeuta, koji će ti doći prije nego što te otpuste,  možda je kod tebe neka druga preporuka.
Uglavnom dovući ćeš se do stana, makar ti pomogli, a kasnije će već biti lakše
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

daxdax

• Full Member
« Odgovori #148 : Studenoga 26, 2016, 23:05:04 poslijepodne »
U toplice ne moraš zapravo ići ako ti se neide,možeš tražiti samo uputnicu za fizijatriju i negdje se prijaviti na terapije ambulantno a ne stacionarno,tak da znaš...
Toplice nisu obavezne..Imat ćeš sve isto kao i u toplicama samo bez boravka i medicinskog nadzora izvan terapija.
Ali bože mili,ak se već nudi nađeš si u toplicama ekipu i 3 tjedna super provoda :)
« Zadnja izmjena: Studenoga 26, 2016, 23:07:01 poslijepodne daxdax »

daxdax

• Full Member
« Odgovori #149 : Studenoga 28, 2016, 14:40:36 poslijepodne »
Kako ide Marginalac ?

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #150 : Studenoga 28, 2016, 18:15:44 poslijepodne »
Uf, ne znam šta bi rekao za ovaj povratak. Ležanje u autu me iscrpilo, stalno sam napinjao mišiće stražnjice, listovima gurao dolje, kako bi smanjio težinu na kralježnici. Umoran sam ka pas. I boli me donji dio oko reza sad dosta.
Stepenice nisu bile ni najmanji problem.

daxdax

• Full Member
« Odgovori #151 : Studenoga 28, 2016, 19:08:11 poslijepodne »
Uf, ne znam šta bi rekao za ovaj povratak. Ležanje u autu me iscrpilo, stalno sam napinjao mišiće stražnjice, listovima gurao dolje, kako bi smanjio težinu na kralježnici. Umoran sam ka pas. I boli me donji dio oko reza sad dosta.
Stepenice nisu bile ni najmanji problem.
Bome da najgore na friško u auto,i ja sam se napatio sa dolaskom iz bolnice :)

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #152 : Studenoga 28, 2016, 22:02:12 poslijepodne »
Ja sam koristio istu metodu,napinjanja mišića i dobro je to da ublaži udarce.
Nema nekog savršenog načina prijevoza, možda jedino helikopterom od bolnice do krova zgrade.
Marginalac odmaraj, popi tabletu protiv bolova, sad je sve to uznemireno i tableta će ti dobro doći kao i da se dobro naspavaš.
Ako imaš tablete magnezija ili još bolje cink\magnezij, i to si popij da ti se mišići opuste.
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #153 : Studenoga 29, 2016, 12:37:01 poslijepodne »
Povratak iz bolnice je svima komatozan. Ja sam se morao napušiti THC-a kad sam se vratio doma i onda sam slijedećih nekoliko dana samo spavao, sve do vađenja šavova. Izbjegavaj prijevoz, pogotovo javni sve dok ne prestanu bolovi. Mene sada već skoro 7 mj. nakon operacije javni prijevoz uništi. Autobus je za ubiti se.
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #154 : Studenoga 29, 2016, 17:30:32 poslijepodne »
Prošle godine sanitetom katastrofa. Joj dok se toga sjetim....prvo u razgledavanja Međimurja,dva puta se popeo na rubnik...OMG...OMG...
Ove godine s autom,na prednjem sjedalu na jastucima,a s desnom rukom sam se držala za ručku gore na krovu jer znam svaku rupu do Varaždina i put je trajao pola sata,a sanitetom sigurno dva.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #155 : Prosinca 02, 2016, 11:23:42 prijepodne »
Bol u živcu mi se malo pojačava zadnja 2-3 dana. Možda ga ja iritiram sa šetnjom na prstima ili sa čestim podizanjem noge da provjerim onaj lasegue (koji je btw. negdi na pola, znači 45°, a tako je bilo otprilike i prije op).
« Zadnja izmjena: Prosinca 02, 2016, 13:17:15 poslijepodne marginalac »

daxdax

• Full Member
« Odgovori #156 : Prosinca 02, 2016, 15:09:05 poslijepodne »
jel te iz svih pozicija iritira (ležeći,stojeći),odnosno tijekom neke aktivnosti ili mirovanju ?
Ako je aktivnost problem,nema druge nego mirovati.Ako je mirovanje ,onda smiruj upalu nekim protuupalnim lijekovima i normabelima.
Do sad izgleda da sam ja jedini ovdje koji je momentalno nakon operacije prestao osječati bolove u živcu  :-\
Opčenito tu nekaj povezujem sa bolnicama,pa tako svi koji su izlazili iz vinogradske osječali su dugotrajne bolove u živcu,dok mi iz kb dubrave gotovo nakon 2 tjedna bolovi nestaju.Eto moj kolega iz sobe imao tešku operaciju i sreli se u toplicama i rekao da je nakon 14 dana svi bolovi prestali.
E sada moguće da ima veze i o pristupu živcu,npr. meni u dokumentaciji piše da živac uopće nije obrađivan,moguće da neki doktori prakticiraju pomicanje živca da dopru do diska pa nekaj sprčkaju malo po njemu. Moguće da ja to tako eto teorijom zavjere povezujem ali eto to je samo moje opažanje.
« Zadnja izmjena: Prosinca 02, 2016, 15:26:18 poslijepodne daxdax »

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #157 : Prosinca 02, 2016, 16:52:25 poslijepodne »
E pa malo si u krivu sa tim svojom zapazanjem. Moja cimerica u daruvarskim toplicama po drugi put operirana u vojnoj bolnici i nakon 6 mj jos uvijek ju zivac boli. A operirao ju isto vrhunski neuro. Tj ona ima silikon umjesto diska.

daxdax

• Full Member
« Odgovori #158 : Prosinca 02, 2016, 17:24:17 poslijepodne »
Marginalac je rekao da.ga prije operacije zivac gotovo nije ni bolio, dok je mene rasturao kao ogromnom iglom ubod.njega nakon operacije boli pa eto od.tu ta poveznica  :-\

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #159 : Prosinca 02, 2016, 17:32:40 poslijepodne »
Ma slično je meni sad nakon kao i prije. Ne mogu reći da mi lošije. Boli me živac kad idem u čučanj, i kad zategnutu nogu pomičem prema gore (lasegue).
Dok ležim i mirujem ne boli me ništa.
A čuo sam se cimerom koji je operiran par dana prije mene, njemu je živac oslobođen i ne boli ga više.
Ali sve je to možda i stvar kako netko doživljava problem i bol. Ja npr.stalno nešto testiram i fokusiran sam na to. A mogu pretpostaviti da taj moj cimer od 65 god lipo odmara, lagano šetka i zadovoljan je. I meni pri takvoj aktivnosti ne bi bilo boli uopće.
« Zadnja izmjena: Prosinca 02, 2016, 17:36:02 poslijepodne marginalac »

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #160 : Prosinca 02, 2016, 17:40:55 poslijepodne »
Ti marginalac ko da si prst operirao a ne kicmu... Koji vrag dizes nogu i ides u cucanj?!!! Pa daj se strpi malo sa tim aktivnostima...

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #161 : Prosinca 02, 2016, 17:43:17 poslijepodne »
 :)
Pa kako ću se umiti, oprati zube, wc dasku dizat/spuštat?
Ne radim čučnjeve kao vježbe