Gle....
Postoje hernije i "hernije"...možeš ti imati ogromne hernije i šta sve ne, ali ako ti nemaš tegobe onda nemaš ni problema.....definitivno.....Postoje ljudi sa ogromnim hernijama koje su im primjerice slučajno otkrivene, ali se nikad nisu žalili na bolove. Naravno, pri ovakvim dijagnozama UVIJEK može doći do tegoba, trajnih ili povremenih. Tebi je najbolje sad udariti po vježbama pa...skoro doživotno za jačanje leđa i trbušnjaka....paziti se UVIJEK, i u tom slučaju mogućnost za nastajanje tegoba svede na apsolutni minimum.
Dakle, zaključak je...nema tegoba - nema operacije, a čak i kad ima tegoba one se u 90% slučajeva rješavaju dobrim terapijama.
Tako da se smiri i fokusiraj na promjenu životnih navika jer daaaaaaleko si ti od operacije......
Ja sam npr. imao extruziju od 6 mm, nijedna terapija nije pomogla dovoljno, i završio na operaciji, koja BTW, nije nikakav bauk, danas godinu dana od operacije sam novi čovjek i sve......
Ali kad već tražiš informacije, forum ti je doslovno pun najsitnijih detalja oko toga tako da ako malo izdvoji vremena bit će ti sve jasnije.....