Autor Tema: "Reforma" zdravstva  (Posjeta: 9163 )

0 Članova i 107 Gostiju pregledava ovu temu.

bojan

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 692
    • Profil
    • Bojan - zdravstveni status
"Reforma" zdravstva
« : Veljača 04, 2009, 21:30:57 poslijepodne »
Mislim da je bolje da o novom nacinu narucivanja kod specijalista  nastavimo u novoj temi. Dolje su poruke u vezi novog nacina narucivanja, a mislim da i mogli nastaviti i opcenito o “reformi” zdravstva.
Orginali poruka se nalaze na stranici
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se)

=================================================
Jasna:
Veljača 03, 2009, 19:58:41 »
Tesla, kod nas se više ništa ne zna  Smješko. Šalim se malo, ali od početka ove godine imamo nove zakone, pa su svi zbunjeni s novim propisima. Evo, danas mi baš kolegica priča da se više ne može otići ni na pregled kod svog neurokirurga, nego kod koga ti oni dodjele. Imamo kao nekakv centralni sustav naručivanja i kada ti oni kažu da moraš doći, ide se na pregled kod liječnika koji je taj dan dežuran. Meni je to suludo i ne znam je li 100 % točno, ali baš ću se raspitati ovih dana.
Nego, baš mi je zanimljivo čitati kako to kod vas u BiH funkcionira. Čini se da oni s neurološkim oštećenjima imaju bolji tretman nego kod nas. 35 dana intezivnih terapija zvuči mi kao znanstvena fantastika

=======================================
Citat: bojan - Danas u 12:16:55
Meni to s narucivanjem i odlaskom na kontrolu kod lijecnika koji te zapadne zvuci blago receno suludo (kao sto je i pantaghana napisala). Ako je to istina mislim da smo skoro dotakli dno. Siguran sam da nas jos mogu iznenaditi s necim ali takvo narucivanje po meni ozbiljno ugrozava zdravlje pacijenta. Nije tu samo kraljeznica u pitnju. Ima vjerovatno puno drugih bolesti kod kojih je vjerujem i nuzno da promjenu stanja prati jedan lijecnik.
Ako netko sazna da li je to tocno ili netocno stavite na forum.
Ja sam malo skeptican da su to tako slozili. Mozda slucajan izbor ide kod prvog posjeta, a kasnije ne ali tko ce ga znati. :-)

==============================================

Jasna
03.02.2009.  Danas u 18:45:03 »
Evo, ja sam danas išla provjeriti kako to funkcionira u praksi  :-) Dakle, nazvala sam ambulantu svog neurokirurga i rekla da mi je potreban dosta hitan pregled. Sestra mi je rekla da može, ali tek 24. 4. Kaže da ne može ranije zbog centraliziranog naručivanja pacijenata. Pitala sam je što se dešava s pacijentima koji hitno trebaju pregled, a ona mi je rekla da probam nazvati odjel, reći da je jako hitno i da onda ovisi hoće li me neurokirurg primiti. S obzirom da mi nije hitno, to nisam išla provjeravati. Ako je suditi po ovom slučaju, kod svog se operatera treba naručiti barem dva mjeseca ranije. Meni evo ispada da je to skoro pa tri mjeseca čekanja.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

GSM

  • Gost
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #1 : Veljača 04, 2009, 22:14:52 poslijepodne »
Od kada je aktuelan taj novi sustav narucivanja kod specijalista?

Kod mene u gradu bas i ne funkcionira, tj. doktori ga se i ne moraju pridrzavati. Barem mi se tako cini.

Jasna

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 654
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #2 : Veljača 05, 2009, 11:19:16 prijepodne »
GSM, koliko se sjećam vijesti s TV-a, taj je sustav uveden još potkraj prošle godine. Koliko sam mogla shvatiti, preko njega se pacijenta može poslati i na operaciju u neki drugi grad. E, sad, nije mi jasno tko financira troškove putovanja i koliko je nekome zgodno da primjerice iz Zagreba, ide na operaciju u Varaždin. Moram priznati da mi puno toga nije jasno, pa zato pozivam sve da iznesu svoja iskustva.
Što se, pak, tiče izbora specijaliste, meni nije normalno da me pregleda neurokirurg koji me nije operirao. Prvo, zato što mu u 10 minuta koliko ima za svakog pacijenta, ne mogu objasniti  povijest bolesti i što on nema vremena da gleda sve moguće snimke i dokumente koje imam. Drugo, sa svojim sam neurokirurgom zadovoljna, u njega imam povjerenja i neprihvatljivo mi je da sada, ako na pregled ne želim čekati 3 mjeseca, moram ići kod nekog drugoga. 
Operacija L4/L5 2007. godine

GSM

  • Gost
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #3 : Veljača 05, 2009, 12:33:07 poslijepodne »
Da, to nema nikakve logike. Par puta smo bili u situaciji da silom prilika idemo kod neurokirurga koji ne zna nista o nama, i samo je u tome trenu bio na zamjeni. Oni jednostavno nemaju niti dovoljno vremena, a tada mi se cinilo ni volje da se zamaraju pacijentom koji nije njihov...

denis 68

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 897
    • Profil
    • Email
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #4 : Veljača 05, 2009, 21:15:24 poslijepodne »
I sad  će  se moć ići kod svog neurokirurga al će se trebat ćekat duže jel postoji razlika imeđi pregleda i  kontrolnog pregleda,znači poslije operacije idete kod svog kirurga kad prođe rehabilitacijsko lječenje morat će se ić kod drugog jer taj drugi je isto kompontentan da daje svoje mišljenje preporuke i savjete,to što se nama ne sviđa eto došlo je na vidjelo, ono što sam govorio iz predhornih postova kad se operiraš poslije si zaboravljen slućaj za doktore si zdrav a ako nisi zna se postupak je isti opet izbor operacije,pa se ja pitam dokle tako čovjek može ići i još ako je u radnom odnosu mislim  da će to završavat negativnim ishodom za samog pacjenta tj imat će probleme od poslodavca kao i lječnićke komisije ???

Jasna

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 654
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #5 : Ožujak 12, 2009, 14:00:59 poslijepodne »
Evo onog pisma kojeg je 400 liječnika poslalo premijeru:


OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU VLADE
REPUBLIKE HRVATSKE



Poštovani,

u svjetlu dosadašnjih događanja vezanih uz reformu zdravstva imamo intelektualnu i moralnu potrebu skrenuti Vam pozornost na činjenice koje ste do sada imali priliku čuti.

Vama i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, prezentirana je samo jedna „istina“ od strane trenutnog ministra zdravstva, gospodina Darka Milinović.

Reforma zdravstva je samo financijska reforma poslovanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Strukturalne promjene sveukupnog zdravstvenog sustava Republike Hrvatske zahtijevaju konsenzus struke, kako primarne, tako i specijalističko-konzilijarne.

Bez relevantnih konzultacija sa liječnicima iz prakse, bezglavo se pokušava cjelokupnu obiteljsku medicinu natjerati na model rada iskonstruiran u glavama doktora-birokrata koji ne rade u ordinaciji opće/obiteljske medicine.

Poznato je da naša struka pokriva cjelokupnu populaciju Republike Hrvatske i svakodnevno nesebično i s minimalnim pomagalima rješava mnogostruku zdravstvenu problematiku.

U društvu s 8% fakultetski obrazovanih građana znanje je ono što bi se trebalo poštovati i tomu težiti. Obmanjujući javnost, trenutni ministar zdravstva tvrdi da mi, obiteljski liječnici, ne radimo i da će nas on natjerati da napokon zaradimo svoju plaću. Na tragu toga, jedina smo profesija od koje se očekuje da ne traži svoja prava jer „na vama je samo da radite“!

Želimo naglasiti veliko nezadovoljstvo položajem liječnika u današnjem društvu i posvemašnjim omalovažavanjem znanja i rada u ordinacijama opće/obiteljske medicine.
Financijski osiguran doktor, bez straha od prijetećih kazni, može potpuno rasterećen istinski voditi brigu o svom pacijentu.

Godinama je udio zdravstvenog proračuna za našu struku kontinuirano opadao, kapitalno investiranje je bilo usmjereno prema bolnicama, a mi smo jednostranom odlukom postali „privatnici“ bez mogućnosti odlučivanja o našoj sudbini.
 
O nama i za nas je odlučivala birokratska struktura HZZO-a što je ovu struku dovodilo u neravnopravan položaj i konstantno slabilo interes mlađih kolega za rad u ordinacijama opće medicine.

Neki predstavnici naše građanske inicijative, sada Udruge, javno su prozivani kao „vođe pobune“, svi kao neradnici, a javnosti se to prezentira kao neosporna činjenica da kršimo Zakon RH i tvrdi se da zakidamo državni proračun.

Smatramo to manipulacijom javnosti i flagrantnim pritiskom na slobodu građanskog prosvjeda, posebice jer ne kršimo niti jedan Zakon RH.
 
Zar je moguće da u današnje vrijeme, za koje bih želio vjerovati da je na tragu demokratskih vrijednosti razvijenih država kojima težimo, jedan ministar dozvoli sebi pravo zahtijevati od nekoga bespogovorno izvršavanje nametnutih obveza?

Birokratskim metodama, zastrašivanjima i medijskim pritiskom se pokušava zatirati slobodu mišljenja i govora, djelovanja i organiziranja, što je presedan kojemu nema ravna u razvijenim demokracijama.

Kao neosporan dio intelektualne sredine ne pristajemo na šutnju i želimo skrenuti pozornost i Vas i javnosti na mnogobrojne probleme, ali ujedno biti i sudionici promjena u cilju oporavka cjelokupnog zdravstva, posebice njegovog osnovnog i nezaobilaznog dijela – opće/obiteljske medicine.

Kontinuiranim pritiscima onemogućava nam se psihička smirenost kako bismo se posvetili svom poslu i svojim pacijentima, kao i više od 140 zakona, podzakona, pravilnika i uredbi koje onemogućavaju koncentriran rad i iziskuju izniman nemedicinski angažman.

Kao fakultetski obrazovan dio društva svjesni smo svoje odgovornosti, te u posvemašnjoj krizi morala nudimo iskren i pošten pristup našim pacijentima i brigu o njihovom tjelesnom, ali i psihičkom zdravlju.

Spremni smo podijeliti odgovornost i zajedničkim dogovorima s ministrom ponuditi razmišljanja i ideje nas praktičara koji se svakodnevno susrećemo s problematiko, ne samo cjelokupnog zdravstva, nego i društva u cjelini, a u korist pacijenata koji u nas imaju povjerenja, jer smo im svakodnevno dostupni, bez naručivanja i listi čekanja.

U Zagrebu, 7. ožujka 2009.
 
Koordinacija hrvatske obiteljske medicine
Operacija L4/L5 2007. godine

goga

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 242
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #6 : Ožujak 12, 2009, 21:20:37 poslijepodne »
Prošle godine sam imala ozljedu na radu i imala sam velike neugodnosti sa našim zdravstvom. Poslala sam mail koji ću vam u cijelosti staviti da pročitate pa tako i odgovor koji sam mailom ubrzo dobila. Ispričavam se na dužini posta.

Prije otprilike 5.mj imala sam ozljedu na radu. Liječnik opće prakse uputio me na Medicinu rada u Sisak kod dr. Matoc.Poslije mjesec dana dr. Matoc je rekla da je došlo  do promjene i da uputnice,recepte i putne naloge sada piše liječnik opće prakse a ostalo kod nje. Međutim moj liječnik dr. Bogomir Golac iz Topuskog o tome nije dobio nikakvu obavijest pa stoga nije nabavio potreban materijal da bi to mogao raditi i po njegovoj reakciji uopće nije ni želio jer kako kaže da on nije plaćen za to nego Medicina rada, a dr. Matoc više nije htjela pisati uputnice tako da ih za kontrole više nisam mogla dobiti. Na moju upornost je dr. Golac zatražio uputnice u HZZO-u ali mu tamo nije imao tko iste izdati jer je gospođa koja je za to nadležna zaključala uputnice i otišla na bolovanje a da nikog drugog nije ovlastila da ju mjenja. Ja sam morala na kontrolu jer sam imala gips na ruci pa sam traumatologa zamolila da me primi bez uputnice da ću je naknadno donijeti. To je malo duže potrajalo pa sam dobila račun kući za obavljeni pregled. Sa tim računom sam otišla kod dr. Matoc, koja je meni ljuto napisala uputnicu i za dalje je rekla da moj doktor izvoli nabaviti uputnice. Nakon dosta vremena uputnice je nabavio ali ne i putne naloge koje, kaže, je zatražio ali ih nije dobio. Dr. Golac je mene zamolio da mu donesem od dr. Matoc po jedan primjerak da će on sebi iskopirati što sam i učinila. Donesla sam putne naloge kod dr. Golac koji je počeo vikati na mene da on to nije dužan kopirati i zašto ja to nisam iskopirala jer on ima pametnijeg posla. Da bi dobila putne naloge otišla sam ih iskopirati kako bi ih doktor ispunio iako sam bila sva van sebe zbog takvog ponašanja liječnika. Da li Vi smatrate da su pacijenti dužni nabavljati materijale koje liječnik treba ispunjavati i odobravate li takvo ponašanje liječnika? Možete li provjeriti tko je dužan pisati recepte, uputnice i putne naloge. Medicina rada ili liječnik opće prakse. Zašto liječnici ne mogu nabaviti potreban materijal? Ovu borbu sa liječnicima vodim već četiri mjeseca i već mi je dosta. Ako želite riješiti ovaj problem molim da mi odgovorite na moja pitanja. Ukoliko ne dobijem od Vas odgovor zatražit ću pomoć putem medija. Unaprijed zahvaljujem!

Odgovor:
Poštovana,


vezano uz Vašu predstavku upućenu Pomoćniku direktora Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Marku Reljanović,dr.med.spec.ortoped, a koja se tiče ostvarivanja prava s osnove ozljede na radu odnosno profesionalne bolesti odgovaramo Vam slijedeće:

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ( u daljnjem tekstu HZZO) u skladu s odredbom čl.149. Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju (N.N.85/06, 105/06, 118/06,77/07 i 111/07) nije više ovlašten nakon 31.prosinca 2007.g. provoditi poslove niti osiguravatati prava u vezi s ozljedom na radu odnosno profesionalnom bolesti.

Stoga je od 01.siječnja 2008.g. provođenje prava iz zdravstvenog osiguranja zaštite zdravlja na radu utvrđena Zakonom o zdravstvenom osiguranju zaštite zdravlja na radu (N.N. 85/06) u potpunosti preuzeo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu

( u daljnjem tekstu HZZOZR) sa sjedištem u Zagrebu, Jukićeva 12.

Tijekom mjeseca svibnja 2008.g. HZZOZR je sklapao ugovore o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstevnog osiguranja zaštite zdravlja na radu za slučaj ozljede na radu i profesionalne bolesti s ugovornim subjektima HZZO-a tj. zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima privatne prakse uključenim u osnovnu mrežu zdravstvene djelatnosti, te je bilo očekivano da će postupak dostave rečenih ugovora završiti najkasnije do 31.svibnja 2008.g. nakon čega se očekivalo potpisivanje istih i postupanje po njima.

Bogomir Golac, dr.med. zaposlenik je Doma zdravlja Petrinja, Ispostava Topusko.

Razgovorom koji je obavljen s ravnateljem Doma zdravlja Petrinja Momirom Gaćeša, dipl.iur., saznajemo da je Dom zdravlja Petrinja zaključio sa HZZOZR Ugovor o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja zaštite zdravlja na radu za slučaj ozljede na radu i profesionalne bolesti za 2008.godinu, temeljem kojeg je prema čl.5. Dom zdravlja Petrinja preuzeo odgovarajuće tiskanice uputnica za specijalističko-konzilijarnu i bolničku zdravstvenu zaštitu, recepte za lijekove utvrđene osnovnom i dopunskom listom lijekova, naloge za sanitetski prijevoz osigurane osobe i naloge za sanitetski prijevoz osigurane osobe na hemodijalizu, putne naloge za jednokratno i višekratno putovanje, potvrde o ortopedskim i drugim pomagalima kao i uputnice za odobrenje fizikalne terapije u kući, zdravstvene njege u kući, bolničke medicinske rehabilitacije te lijekova utvrđenih dopunskom listom lijekova, te ih distribuirao ugovornim doktorima zaposlenicima doma zdravlja prema utvrđenom standardu pa tako i Vašem izabranom doktoru u djelatnosti opće/obiteljske medicine Bogomiru Golac, dr.med..

Iz narečenog slijedi da se Vaša ozljeda na radu dogodila upravo u vrijeme zaključenja predmetnog ugovora odnosno preuzimanja spornih tiskanica.

Ovom prigodom izražavamo naše žaljenje zbog neugodnosti koje ste pretrpjeli, te Vas molimo da eventualne buduće primjedbe vezane uz ostvarivanje prava s osnove ozljede na radu odnosno  profesionalne bolesti uputite Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu, Zagreb, Jukićeva 12, te se nadamo da u realizaciji Vaših prava više nećete imati poteškoća.


  S poštovanjem,


Viši inspektor za pravne poslove                                     Rukovoditelj Područnog ureda Sisak

Marinela Bolfek, dipl.iur.                                       Josip Silovski, dr.med.spec.medicine rada


Plavuša

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 657
  • ponekad sama sebi doktor
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #7 : Ožujak 12, 2009, 23:41:19 poslijepodne »
Goga, moje čestitke na pismu!

Inače, u VŽ centralno naručivanje donekle funkcionira, ali npr. za EMNG se čeka do kraja 06. mjeseca - prije sam mogla zamoliti neurologicu da me "ubaci" jer sam bila kod nje već 6 puta ali sada je to jaaaaaaako teško; za ostale pretrage ili preglede se također čeka 2 mjeseca i više.
Što se tiče neurokirurga, moj je u ZG, u Vinogradskoj (u VŽ ga niti nema) tako da sam nazvala njegovu medicinsku sestru, a ona me uputila na centralno naručivanje i za čudo :o čekala sam na red samo 2 tjedna. :o
2006. interlaminectomia L4-L5

Joško

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 176
    • Profil
    • Email
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #8 : Ožujak 26, 2009, 21:11:31 poslijepodne »
O smanjenim listama čekanja  ministra Milinovića!

Evo ukratko jedno svježe iskustvo jednog prijatelja iz Splita.
CT od prije 2 godine mu je pokazivao 2 protruzije. U međuvremenu proveo par puta fizikalne terapije s osrednjim uspjehom.  Krajem prošle godine mu se situacija znatno pogoršava, uz ostalo stalna utrnulost obje noge do koljena. Normabeli, zaldiari i sl su mu već višemjesečna svakodnevnica. Prisiljen je ići na bolovanje. U međuvremeno obavlja EMNG (za koji se predbilježio nekoliko mjeseci ranije). Nalaz EMNG-a jako, jako loš. Slijedi Povjerenstvo HZZO-a koje produžava bolovanje za 20 dana i traži mišljenje neurokirurga. Mišljenje neurokirurga: obaviti fizikalnu terapiju stacionarnog tipa i napraviti MR kako bi se odlučilo o operativnom liječenju. Slijedi ponovo Povjerenstvo koje PREKIDA bolovanje za dva dana, uz doslovni komentar da se može žaliti ministru!!!!  Čovjeku je došlo da skoči kroz prozor. Termin za MR polovicom 9. mjeseca! (nebitno ili možda i je, čovjek je branitelj koji to nigdje ne ističe niti spominje.)

Kakav čovjek treba biti gad da svoje frustracije liječi na bolesnim ljudima!
Može li takve spustiti na zemlju bilo što osim šake u čelo!
2007. povremena bol u desnom boku
01/2008. dijagnoza: protruzija L5/S1   01-07/2008. širenje boli u desnu nogu
07/2008. mikrodiscektomija u Vinogradskoj   Zadovoljan oporavkom. Bez bolovova.

mel

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 21
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #9 : Ožujak 26, 2009, 21:28:42 poslijepodne »
Nema se tu sto vise reci ja isto tako prolazim jer sa jedne fizikalne
Odem raditi pa ponovo na drugu,a molim ih da mi pomognu i nikom ne
Spominjem da sam branitelj jer iskreno mislim da bih jos gore prosla
A evo primjera mog tate od jucer:unazad 3 dana vidi duple slike sto upucuje na
Mozdani i ode kod Dr. (26.03.) prvi pregled zakazan za 30.03.a CT za 5mjesec, covjek kod nas
Moze komotno umrjeti 5 puta dok dode na red,toliko da su skracene liste cekanja ja vise za nista nemam komentara i da kazem "zasto smo se mi borili" da ovako prolazimo
Nadam se da ću se jednog dana probuditi bez bolova!

GSM

  • Gost
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #10 : Ožujak 26, 2009, 22:20:56 poslijepodne »
Ima neki telefon HZZO-a u Zagrebu, na kojem se moze dogovoriti raniji termin MR-a u nekoj drugoj bolncii ili poliklinici.

Takodjer, zasto se ne zaliti ministru? Mi smo mu prije 10 dana slali faks, odgovorio je dosta pozitivno za manje od tjedan dana. Isplati se zaliti.

goga

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 242
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #11 : Ožujak 26, 2009, 22:22:39 poslijepodne »
Neznam kako je kod vas ostalih ali kod nas je u čekaonici kod liječnika opće prakse KATASTROFA! Da bi dobio samo jedan recept treba čekati dva do tri dana. Sada uvode elektroničke kartone pa svaki pacijent bude bar jedan sat unutra dok liječnik cijeli karton prenese u kompjuter!   :o ::)
« Zadnja izmjena: Ožujak 26, 2009, 22:26:31 poslijepodne goga »

GSM

  • Gost
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #12 : Ožujak 26, 2009, 22:26:55 poslijepodne »
Kod nas ista situacija. S tim da se doktor cak i upraksao, pa mu ide dobro :-)

pantaghana

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 359
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #13 : Ožujak 27, 2009, 10:31:45 prijepodne »
Istina, to je katastrofa koliko se produzilo cekanje kod lijecnika opce prakse nakon sto su uvedeni kompjuteri.
Prvih 15-20 min, kada me lijecnica pozove unutra, ona rijesava proslog pacijenta i upisuje u sustav. A mene pita prije toga kako sam i sto mi je..i ja joj pricam, a ona se bori s programom i ne cuje, naravno, ni pola onoga sto joj ja kazem. Ma uzas!
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

kokolino

  • Guru
  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 823
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #14 : Ožujak 27, 2009, 17:13:29 poslijepodne »
A da znate kako je tek kolegama teško, kako tek njih dovodi u stres to usporenje rada i gužva u čekaonici. Za iskočit iz vlastite kože. Zadnje vrijeme doslovno glavom bez obzira pobjegnem s posla na kraju radnog vremena a kući se telefon isključuje kao i mob.

denis 68

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 897
    • Profil
    • Email
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #15 : Travanj 10, 2009, 21:54:35 poslijepodne »
Jasna mislim da je to točno al nije to tako ni loše ovako kad čovjek bude imao  problema išao bi samo kod jednog neurokirurga a drugi ga u tom slućaju nebi ni primio kao što se meni dogodilo,jer je isti ljubomoran bio na svog kolegu,a ovim sistemom kad dođeš na red dežurni te primi znači ako ih ima 10 svaki pregled može te dopasti neki drugi lječnik,to bi bilo dobro jer bi svaki pacjent mogao dobiti više mišljenja pa bi mu olakšalo da se može lakše odlučiti što mu je za činiti 

Jasna

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 654
    • Profil
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #16 : Travanj 10, 2009, 22:08:55 poslijepodne »
Ajme, Denise, ja sam evo tri puta bila na hitnoj i svaki puta su mi bili postavili drugu dijagnozu. Još više od same bolesti, sludilo me što nisam znala što mi je, a ni sada baš nisam sigurna je li mi dijagnoza baš točna i kompletna. Moram obaviti još pretraga...Zbog te nesigurnosti, želim ići bar kod svog neurokiruga u kojeg imam povjerenja. Kako god okrenemo, kaos je na svim razinama  :(. Jadni smo svi mi koji moramo tražiti pomoć liječnika. Njih sluđuje sustav, a oni nas  >:(.
Operacija L4/L5 2007. godine

denis 68

  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 897
    • Profil
    • Email
Odg: "Reforma" zdravstva
« Odgovori #17 : Travanj 10, 2009, 22:25:42 poslijepodne »
Da Jasna u potpunosti se slažem nisu ni oni u svemu krivi što će radu po pravilima sustava ,eto zbog tog sustava i da se meni ne lomi iskreno uzeo sam papire od operacije te bacio do dana prijema u ormar jer me odma bilo uznemirilo ,kako u obrascu za pristanak operacije mogu stajati dvije stavke ,jedna je da  se prihvaćaš anastezije ,a druga da se ne prihvaćaš,pa sam onako u šali pito anasteziologa da bi ja rađe prihvatio ovu drugu da se ne prihvaćam na što je on klimnuo glavom  i nije mi dao nikakav odgovor,jer po tom ispada da bi me morali operirati naživo,jer se nisam odrekao operacije nego anastezije hahah  ;D ;D ma i čovjek sam nije znao kako mi reći što bi taj papir trebao značit zato sam ti ja moja Jasna papire u ormar jer ako uđem u dubioze problema žući nema od te operacije ništa,zato im se ja vjerno priklanjam bez dodatnih pitanja jer vidim da ni oni nisu krivi što je neki krelac napisao takav obrazac ;D ;D ;D ;D

 

SMF spam blocked by CleanTalk
Nagradne igre