Druge teme povezane s kralježnicom > Teme i rasprave povezane s kralježnicom

Čestitke liječnicima obiteljske medicine

(1/2) > >>

Jasna:
Dočekala sam i to  :), tj. da struka i intelektualci kažu NE političarima za ideju o nehumanom skupljanju novca od pacijenata. Naime, danas je bilo u svim vijestima prilog o tome kako su se liječnici obiteljske medicine pobunili protiv uvođenja participacije. Dirnulo me ono što je rekao jedan od liječnika "ne mogu odbiti liječiti sirotinju koja nema ni za kruh". A upravo se to traži od tih liječnika, ako pacijenti nemaju 15 kuna za participaciju. 
Žao mi je što nisam zapamtila ime tog liječnika, ali skidam mu kapu za građansku i profesionalnu hrabrost. Toga nam nažalost u Hrvatskoj jako nedostaje. Stoga, sve pohvale tim liječnicima. Držim da zaslužuju sve pohvale, ne radi tih 15 kuna koje moramo plaćati, nego zato što su stali u obranu svih siromašnih građana koji nemaju ni to malo kuna. 
Ispričavam se ako ova tema nije za ove stranice. Smatrala sam da jeste, jer svi mi moramo prvo posjetiti izabranog liječnika, a o njihovoj stručnosti i vremenu koji nam posvete, ovisi i naše daljnje liječenje.   

Joško:
spomenuo je navedeni liječnik još jednu zanimljivu stvar, a to je da su dijelom plaće stimulirani da što manje troše na pacijente!!! ???
kao da pacijenti žele piti lijekove zato što imaju izvanredan okus, ili da žele ići na specijalističke preglede kao da idu u wellness centar!

kad bi u normalnim okolnostima u sređenoj državi ministar vozio skuter bez kacige, slijedeće jutro bi odstupio uz ispriku građanima!
naš prvo kaže da nikad nije vozio bez kacige, a kad su mu pokazali sliku, rekao je da je samo taj put vozio o to nekih 50 metara ;D ;D

worf:
Potpisujem ;D

Jasna:

--- Citat: Joško - Prosinac 30, 2008, 21:36:44 poslijepodne ---spomenuo je navedeni liječnik još jednu zanimljivu stvar, a to je da su dijelom plaće stimulirani da što manje troše na pacijente!!! ???
kao da pacijenti žele piti lijekove zato što imaju izvanredan okus, ili da žele ići na specijalističke preglede kao da idu u wellness centar!


--- Kraj citata ---

Ministar nas pacijente gleda samo kao bankomate iz kojih može izvući što više novaca, a ne kao ljude. Onima koji su sudjelovali u izradi te grozomorne zdravstvene "reforme", u Novoj godini želim da barem pet dana na svojoj koži osjete što znači biti pacijent u Hrvatskoj, a pogotovo biti na bolovanju. Možda zvuči zločesto, ali i oni su zločesti prema svima nama, pa eto - želim im da barem nešto od toga osjete. 

Joško:
ma za to smo krivi svi mi skupa. mi smo jedna mazohistička nacija bez premca u svijetu. nismo solidarni ni prema susjedu a kamoli prema nekoj društvenoj skupini. kad se u ovoj zemlji dogodio neki ozbiljniji protest? možda ona dva dana kad su carinici počeli raditi onako kako im nalaže zakon?
ili možda onda kad su slavonski seljaci izveli 20 traktora na županijsku cestu, a mnistar im skoro napisao prekršajne prijave?
u Italiji i Francuskoj paraliziraju cijelu državu, a hrvati što ih više gaziš oni sve mirniji... ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju