Pozdrav,
sto se tice diskografije na Rebru 2 clana ovog foruma se nisu usrecila tamo.
1. slucaj - Nisu je htjeli naruciti, odugovlacili su, rekli da mora privatno i jos par verzija.
2. slucaj - Nisu joj htjeli izdati i ni pisani ni slikovni nalaz vec je doktor koji to tamo radi rekao "Sta ce vam nalaz, znam ja gdje vas boli"..."Ja jedini u Hrvatskoj radim diskografiju" - laz.
Preporucam da se na pregled narucis u KB Sestre Milosrdnice (ne na diskografiju, vec pregled) ili eventualno negdje drugdje ako imas posebne zelje ili ako netko osim mene ima drugih iskustava, pa ces onda u dogovoru s doktorom vidjeti je li to dobra metoda za odredjivanja tvog izvora boli i/ili razine degradacije diska.
Diskografija je jedna dijagnosticka metoda koja se koliko sam ja shvatio koristi na 2 nacina:
1. Provokacijska diskografija - pod kontrolom fluroskopije ubrizgavanje odredjenih spojeva direktno u disk te usporedno stime s ocekuju zapazanja i prijave pacijenata o razini boli koju prozivljavaju. Takodjer, na fluroskopu se nakon ubrizgavanja vidi razina degradacije diska (1-5, sto cu pokazati na slici dolje).
2. Diskografija se moze izvesti i dok pacijent spava (recimo neposredno prije operacije) i tada on ne "prijavljuje" koliko ga boli, nego doktor samo na osnovu fluroskopskog pogleda odredjuje razinu ostecenosti.
Sto se boli tice, moja je mama bila na Rebru, i to joj je najbolnije zivotno iskustvo. Tako je ona rekla. Bolilo ju je i danima poslije.
U KB Sestre Milorsdnice je diskografiji bila podvrgnuta neposredno prije svoje 2. operacije, i nakon toga nije osjecala bol vezanu za samu proceduru diskografije.
Malo prosurfaj po forumu, imas joj materijala na ovu temu napisanih od nas sa iskustvima, ali imas i tekstova naseg Neurokirurga.
Razina ostecenja diska (dallas discogram):