Druge teme povezane s kralježnicom > Teme i rasprave povezane s kralježnicom

Jeste li promjenili navike nakon operacije ili prve ozbiljne epizode?

(1/2) > >>

bojan:
Nadam se da ce puno clanova odgovoriti na pitanje i mozda ostaviti poneki komentar.
Mislim da je ovo važno područje i pitanje.
Mislim na redovito vježbanje, smanjeno iscrpljivanje, manje nervoze,...

hrcko1:
U početku da recimo prvih skoro godinu dana nakon operacije smanjio kile i vježbao dosta, a kasnije kada mi je bbilo bolje lagano se zapustio.
Sada opet planiram skinuti kila i početi vježbati ali nikako da počnem-ljenost...

Joško:
Mislim da je ovo ključno pitanje. Operacijom riješimo problem, ali sami uzrok problema u većini slučajeva možemo rješavati samo promjenom navika, redovitim vježbanjem, s više kretanja, hodanja...  Čini mi se da većina operiranih koji se dobro osjećaju već par mjeseci nakon operacije jednostavno "zaboravi na to, nemaju vremena, obaveze..."  i onda je pitanje vremena kad će se  problem vratiti.
Spadam u skupinu onih koji je 1 god nakon op., zanemario vježbe, al zato imam priličan broj km u nogama  :), plivanje kad stignem..

petra:
Dok sam bila na bolovanju bila sam stvarno disciplinirana: svaki dan sam vježbala i šetala te plivala po par puta tjedno. Međutim, od kada sam počela raditi jednostavno ne stignem. Trudim se i dalje odraditi vježbe,ali sam i to počela zabušavati jer se ujutro u 6 i 30 teško prisiliti vježbati, a nakon posla budem umorna. Spas mi je vikend jer tada šetam , a idem i na bazen barem jednom tjedno. Činjenica je da što se više oporavljam da to manje vježbam jer se nekako lako zaboravi što je bilo i čovjek se opusti, ali to nikako nije dobro.... al trudim se :)

luna:
ja skoro nikako i nisam vježbala. ne da mi se. Ono frka žurba na posao s posla umorna. šetam kad je lijepo vrijeme. N enosim ništa teško . kad god ne moram sjeiti legnem. jedino to.. a nerviram  se ko na struju.a i od toga čini mi se zna da zaboli.. Za sad podnošljivo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju