Druge teme povezane s kralježnicom > Teme i rasprave povezane s kralježnicom
kako mi je neurokirurg sugerirao operaciju?
herni:
U srpnju sam jako malo znao o svemu ovome osim svoje dijagnoze L4-L5, L5-S1, protruzije. Neurokirurg u vinogradskoj me pitao u čemu je problem. Objasnio sam mu u 3 minute ukratko svoje tegobe (pokretan, izdržljivi bolovi, ne udara u petu, nakon ekscesa se oporavim za 7-8 dana uz par injekcija).
Pogledao je MR i kao iz topa odvali da mu se javim za termin ! Mislio sam da govori o nekim terapijama ili ne znam čemu. Kad sam ga upitao o kakvom terminu on govori, hladno mi je odvalio "pa operativni zahvat, da to riješimo...". E, onda se raspričao o tome kolika je to rutina, koliko ih napravi dnevno, da je uspjeh 95%, da je gubitak nakon operacije samo 2-3% na elastičnosti i 2-3% na stabilnosti (ovo mu ne vjerujem nikako) i na kraju mi je rekao da nema reazloga da ja nakon rehabilitacije ne igram opet nogomet...
Izašao sam zbunjen i par dana mi je trebalo da mi sjedne sve što je rekao. U međuvremenu sam shvatio da je lik postupio katastrofalno. Nije na meni napravio niti jedan jedini test. Slušao me 3 minute. Pouzdao se samo u MR. Osim toga, toliko je pojednostavnio rehabilitaciju da ispada kao da se radi o nošenju gipsa nakon loma noge).
Nije ovo neko pitanje, samo iznosim svoje iskustvo koje je suprotno svemu onome što pišu stručnjaci na ovom forumu..
Jasna:
Herni, ja nisam liječnik ali iz osobnog ti iskustva mogu reći da je snimak MR toliko pouzdan da neurokirurg doista nije imao potrebe ni za kakvim novim pretragama ili nekakvim testiranjem pokreta. Što se tiče igranja nogometa poslije operacije, ja u to vjerujem. Prije operacije nisam mogla prohodati ni 50 metara, a jutros sam (godinu i pol nakon operacije) bez problema trčala do autobusa (nekih 200-njak metara). Zato, ne vidim ništa katastrofalno u tome što je rekao. U svakom slučaju, uvijek možeš tražiti drugo mišljenje.
herni:
jasna, kad bi znala kako mi navre adrenalin pri samoj pomisli na to........iz tvojih usta....
makar, bio bih presretan da mogu normalno živjeti i poigrati se s dječicom i odmah bih potpisao da ne potrčim u životu....
malo me čudi tvoj stav kad sam na nekoliko mjesta pročitao da MR ne mora značiti sve. neko ima veći prolaps a manje tegobe i obrnuto. neki s istim prolapsom prožive godine i godine. išao sam na drugo mišljenje kod jednog razvikanijeg ortopeda i on me je ipak testirao, potrošio 20 minuta, i rekao da nije indikacija za operaciju, štoviše, pokazatelji testa puno bolji od slike. ne kažem da ću se izvuć od operacije ali mislim da su svi oni dužni pacijenta promatrati kao čovjeka a ne kao MR, o kičmi se radi majku mu....
denis 68:
Herni prika pomirit ćeš se s tim polako, ja sam sad ko led prema pojedinim doktorima, oni u kupe ja u špade,ma virujen ja njima al nek viruju i oni meni dok tog nebude ja ču po svom,jesam odvratan al iskreno kod kojeg god dr došao neidem dok mi se to ne napravi ,prilikom rada UZ vratne isti neurolog stažista mi je rekao prilikom pregleda da se smirim, ja sam mu odgovorio da mi se vrti i da nemogu radi lumbalnog djela sjedit,na što mi je on reko neman ja živaca za vas ??? ???,pogledao sam ga i reko mu da nemam ni ja za njega i da neću izać iz ordinacije jel je drzak i neuljudan i da može slobodno zvat ravnatelja bolnice,isti je izašao van te poslao svog kolegu koji mi je napravio pregled bez problema,te mi rekao onako prijateljski pustite ga on je takav inače po prirodi,ma more on bit sritan da ja njega nisam uvatija pregledavat :D :D jel bi mu nalaz prikaza bržu cirkulaciju neg što je u granicama normale :D :D,al ne ne neće denis više tako samo ću se izvalit ka prase i leć na stol za pregled i nikud neće ić pa nek se okupi lječnički konzilij :D :D :D
Jopan:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove.
Registriraj se ili Prijavi semalo me čudi tvoj stav kad sam na nekoliko mjesta pročitao da MR ne mora značiti sve. neko ima veći prolaps a manje tegobe i obrnuto. neki s istim prolapsom prožive godine i godine. išao sam na drugo mišljenje kod jednog razvikanijeg ortopeda i on me je ipak testirao, potrošio 20 minuta, i rekao da nije indikacija za operaciju, štoviše, pokazatelji testa puno bolji od slike. ne kažem da ću se izvuć od operacije ali mislim da su svi oni dužni pacijenta promatrati kao čovjeka a ne kao MR, o kičmi se radi majku mu....
--- Kraj citata ---
Potpisujem ovo.
Ja sam čuo da ima dosta ljudi koji imaju DH koja se na snimku vidi a nikada nisu imali simptome niti bolove.
Ja primjerice imam dosta mali "nalaz" a velike probleme, tako da mislim da je kompletan pregled od raznih specijalista neophodan, neurolog, ortopet, fizijatar, neurokirurg, čak i psihijatar.
Mada je to u nekim slučajevima začarani krug.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju