Druge teme povezane s kralježnicom > Teme i rasprave povezane s kralježnicom

Nalaz RTG a

(1/2) > >>

Zara:
Pozdrav. Nakon mjeseci raznih senzacija, od glavobolja, bolova u vratu , lijevoj ruci , a u zadnje vrijeme i osjecajem gusenja, probadanja s lijeve strane prsiju, napravila sam RTG snimku vratne kraljeznice. Napominjem da sam dugo dojila u nepravilnom polozaju , i tegobe su mi se pocele dogadjati par mjeseci nakon drugog poroda. Imam 24 g. Doktorica je danas ujutro radila a ja sam nestrpljiva pa ako bi mi vi mogli protumaciti nalaze.
Na funkcijskim snimkama vratne kraljeznice na profilnoj rtg snimci u neutralnom polozaju vidi se alordoza uz odrzanu straznju interkorporalnu liniju. Trupovi kraljezaka su odrzane visine , uredne kostane strukture i mineralizacije.incipijentne spondiloef. Promjene trupova kraljezaka uz odrzanu visinu iv prostora.
Vidi se blaza reducirana inklinacija uz primjerenu reklinaciju bez pomaka straznje interkorporalne linije. Hvala  :)

Zara:
Zanima me da li se zbog toga mogu dogadjati navedene senzacije , pogotovo gusenie, probadanje u prsima , bol u lijevoj ruci

ljiljana252:
Poz.Zara,nemožemo ti na forumu dati stručno mišljenje jer nismo doktori.ali ti možemo reči onako lajički što mi mislimo.Konkretno ja mislim da imaš početne promjene na kralješcima.nalaz nije baš detaljan što se tiče inklinacije,pa neznam koji su segmenti zahvačeni..mislim da nije strašno da bi trebala početi vježbati,te promjene na vratnoj su normalne samo je malo problem što imaš 24 godine,ali se te promjene mogu usporiti vježbanjem.Sad što se tiče simptoma neki mogu biti od vratne a i nemoraju,Ima tu negdje na forumu moj post od rtg vratne kralježnice,a od simptoma me samo boli često glava,vrat me boli uvjek i znam imat trnce,ali ništa prejako ( vratna mi je kako ja kažem ok).
Lječnica če te vjerojatno poslat na fizikalnu,ili možda na EMNG.sretno...

Henrik VIII:
Ovo sa osjećajem gušenja treba možda obraditi i diferencijalno dijagnostički jer nije tipičan simptom kod takvog, relativno dobrog nalaza RTG. Osim ako EMNG ne ukaže na veća oštećenja koja bi zahtjevala MRI. Ali osjećaj gušenja može biti znak drugih ozbiljnih bolesti i to nikako ne treba zanemariti!

Zara:
Evo sto sam radila od pretraga: krvna slika odlicna , zeljezo ok, hormoni stitnjace ok. Eig sam danas radila, nalaz normalan , osim sto su malo povecani otkucaji srca pa me kardiolog salje na ergometriju i uzv srca sljedeci tj. Razlog tih povecanih otkucaja vjerojatno je anksioznost. Otkako sam rodila pocela sam dobivati napade panike koji su se smirili u zadnje vrijeme , ali i dalj,e ie prisutna ttieskoba, strah of raznih bolestii to traje vecinu vremena. Pogotovo nakon sto me kardiolog uplasio s ergometrijom i uzv om. Otkad sam dosla doma, srce mi lupa ko ludo. I jos jedan jako iritirajuci simptom. Radim npr rucak i dodje mi nekakva grozna navala vrucine. Bez znojenja. I tako dva tri puta dnevno.  Nemam snage za naobicnije kucanske poslove. Jedino o cemu mislim non stop su ti grozni simptomi, prema klincima sam zivcana , a znam da im trebam zdrava , no ja jednostavno ne znam koji je moj problem. Naravno, najvise me strah srca , iako znam da sam mlada, nikad s njim nisam imala problem.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju