Autor Tema: Nordic walking sprava  (Posjeta: 7394 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

alyna

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 203
    • Profil
Nordic walking sprava
« : Svibanj 29, 2011, 14:47:17 poslijepodne »
Evo našla jučer ovu spravicu u Neckermanovom katalogu:http://www.neckermann.hr/hr/nm2/slobodno-vrijeme-sport/oprema-za-fitnes.Dal je dobro to za nas koji smo operirani(lumbalni dio) i dal je bolje nju uzet ili običnu spravu za hodanje?Razmišljam unaprijed kad bude vani opet minus,snijeg i led  ;)
interlaminectomia L5/S1 dex.
ablacija diska
bulging L4/L5

teoantun

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 472
  • In Te, Domine, speravi!
    • Profil
    • Email
Odg: Nordic walking sprava
« Odgovori #1 : Svibanj 29, 2011, 16:24:35 poslijepodne »
 :) :) :) Što nisi lijepo stavila link da svi vide...

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

xAko fizijatri kažu da je nordijsko hodanje za nas dobro, onda bi trebala bit dobra i ta sprava, pod uvjetom da pmogućuje isto što i hodanje.....

10 RAZLOGA ZA … NORDIJSKO HODANJE

LAKO SE UČI U SVAKOJ ŽIVOTNOJ DOBI

Od obiteljske aktivnosti u kojoj sudjeluju i djeca pa do najstarijih osoba – svi mogu lako i brzo naučiti tehniku nordijskog hodanja. Starijima štapovi pomažu u lakšem održavanju ravnoteže pri kretanju.

NE OPTEREĆUJE ZNAČAJNO KUĆNI BUDŽET

Specijalni štapovi, udobna odjeća i dobre cipele ili tenisice, uz dobru volju je sve što vam treba. Učenje tehnike kod stručne osobe se preporučuje. Samostalno savladavanje tehnike kod nekih može dovesti I do ozljeda. Samo uz pravilnu tehniku i redovito provođenje možemo se nadati brojnim dobrobitima.


PO SVAKOM VREMENU I U SVAKO DOBA GODINE

Ovo je jedna od činjenica koja omogućuje tako brzo širenje ove aktivnosti. Sa primjerenom odjećom i obućom, u svako doba dana, u prirodi, parkovima ili na asfaltu, sami ili u društvu možete hodati sa štapovima.


UČINKOVIT TRENING ZA CIJELO TIJELO

Uključujući 90 posto mišića izvrsno oblikuje cijelo tijelo. Već i 45 minuta 3 puta tjedno donijet će izvrsne rezultate, vidljive na rukama i ramenima, natkoljenicama, trbuhu i stražnjici.


IDEALNA AKTIVNOST ZA SKIDANJE KILOGRAMA

Ruke se preko štapova aktivno ukljućuju u hodanje, težina tijela se raspoređuje na četiri točke što omogućuje dulje trajanje aktivnosti, nužno u programima mršavljenja. Ublažavajući na taj način utjecaj gravitacije subjektivni osjećaj naprezanja je manji – možemo duže hodati bez osjećaja umora. Kao zdrav način kretanja sa preko 600 aktivnih mišića, u jednom satu može sagoriti između 400 i 500 kcal, što je oko 40 % više nego pri hodanju istom brzinom bez štapova.

ŠTEDI ZGLOBOVE

Korištenjem laganih i stabilnih štapova rasterećujemo pasivni dio sustava za kretanje i do 30 % što je posebno vrijedno osobama koje imaju problema sa zglobovima donjeg dijela tijela i leđima. Pravilna tehnika i dobre cipele povećavaju šanse za uspjeh.


JAČA SRCE

Da bi opskrbilo 90% mišića srce i krvožilje snažnije radi što se očituje povećanjem pulsa za oko 15 %. Nordijsko hodanje je aerobna aktivnost kojom brže i lakše dolazite do zdravstvenih efekata vježbanja.


JAČA IMUNITET

Boravak na svježem zraku I tjelovježba umjerenog intenziteta jačaju obrambene snage organizma.


PREVENCIJA I UBLAŽAVANJE TEGOBA

Medicinska istraživanja pokazuju da nordijsko hodanje smanjuje gubitak mišićne mase, ublažava migrenu, reumatizam, artroze a jačajući mišiće sprečava nastanak osteoporoze. Također smanjuje rizik nastanka staračkog dijabetesa.


UBLAŽAVA STRES I POPRAVLJA RASPOLOŽENJE

Nordijsko hodanje već nakon 20-ak minuta potiče lučenje hormona dobrog raspoloženja i ugode. Opuštajući učinak, kreativnnost u pristupu različitim izazovima svakodnevnog zivota je nešto što su mnogi već probali upražnjavajući aerobne aktivnosti i uvjek im se zato rado vraćaju. Za one koji nemaju preveliku sklonost aktivnom načinu života nordijsko hodanje pravi je izbor. Treba samo donijeti odluku i napraviti prvi korak. Ostalo prepustite čaroliji ljudske fiziologije.
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

alyna

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 203
    • Profil
Odg: Nordic walking sprava
« Odgovori #2 : Svibanj 29, 2011, 16:57:35 poslijepodne »
Ma probala sam stavit link,ali mi ne lovi.Stavi mi ga ko običan tekst.
interlaminectomia L5/S1 dex.
ablacija diska
bulging L4/L5

Kraljeznica.com forum

Odg: Nordic walking sprava
« Odgovori #2 : Svibanj 29, 2011, 16:57:35 poslijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com