Autor Tema: Tko je operiran?????  (Posjeta: 81793 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

denis 68

• Hero Member
    • Email
Odg: Tko je operiran?????
« Odgovori #90 : Siječnja 31, 2009, 19:36:37 poslijepodne »
Neznam kokolina zašto neko tako završi u toj službi možda i od lječnika koji se razbolu dobiju takvo lakše radno mjesto,il nisu dovoljno dobri u svojoj službi neznam samo je malo zafrkano jel ti odlučuju ljećnici koji nemaju veze sa kralješnicom il obrnuto,slažem se da mi da mišljenje lječnik koji je za to oboljenje al da mi ginekolog govori o kralješnici  neide mi u glavu il isto tako da se urolog  mješa u posao neurokirurga,jel pazi sad recimo neuro kirurg može reć odgoda operacije a ti se nalaziš na bolovanju isti taj dr u LK će reć nemože morate ić radit il se odite operirajte,navodim ovo kao primjer i tako ima tisuće opcija,mislim da bi bilo korektno da se oni pridržavaju mišljenja svojih kolega koji su dali preporuku dali o rehabilitaciji ,bolovanju ili operacijama,al eto kod nas je sve moguće jer i portir prilikom ulaska u HZZO te može pitat gdje idete ispunjava ti obrazac te ujedno te ispita sve ??? kolika ti plaća il mirovina jesi oženjen ili ne itd... ;)

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #91 : Siječnja 31, 2009, 19:48:23 poslijepodne »

[/quote]
Trebalo bi Milinovića i sve njegove istomišljenike na psihijatrijsku stacionarnu rehabilitaciju :D :D :D :D :D
[/quote]

Potpisujem  :-*

Deziderio, kada sam rekla kontrola, mislila sam na političku kontrolu. A drugo, medije ne uređuju novinari, nego vlasnici i urednici. Zato se i plasiraju kojekakve gluposti za zaglupljivanje puka, da se slučajno netko ne bi sjetio razmišljati i pitati o važnijim stvarima.
Operacija L4/L5 2007. godine

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #92 : Veljače 01, 2009, 11:29:38 prijepodne »
 8) :-*

bosanac

• Newbie
  • *
« Odgovori #93 : Veljače 01, 2009, 13:46:45 poslijepodne »
evo da se pridruzim operisanim forumasima.operisan sam 21 januara 2009 sad zasad se osjecam onako srednje krecem se normalno bolovi su minimalni utrnjena noga jos uvijek ali nesto manje.sta da kazem opperisan sam u vilachu austrija operator je dr.achatz jako prijatan i ljubazan covjek njega poslije operacije vrhunska odlicni su bili stvarno nemam rjeci sad ostalo je namena cekam rehu za 6 sedmica itd.dizanje i nosenje strogo zabranjeno 6 sedmica tablede uzimam ali mozda bi i mogao bez njih.nosim jos strample protiv tromboze i udaram sebi neke injekcije u stomak do srijede i onda prestajem sa tim bilo kako bilo ne osjecam se skroz dobro ali ni skroz lose ;D

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #94 : Veljače 01, 2009, 14:06:57 poslijepodne »
sretno s oporavkom. možete li opsati tu operaciju.. šta konkrteno rade?

bosanac

• Newbie
  • *
« Odgovori #95 : Veljače 01, 2009, 15:04:15 poslijepodne »
prvo te uspavaju ne ustvari prvo ti daju neku tabletu isto droga dobra droga hhaha sala mala.sta tacno rade hmm.meni je to doktor ovako objasnio.taj dio diska sto pritisce na zivac mikrocirurski se odstrani u mom slucaju je bar tako bilo.ionda se to mora samo odsebe regenirati.znaci ja ti puno bas nemogu reci jer nisam zalazio u detalje znam samda sam prijemom i samim postoperativnim tokom sad zasad zadovoljan

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #96 : Veljače 02, 2009, 08:45:40 prijepodne »
Znakovito je što su vama rehabil savjetovali nakon 6 tjedana a kod nas već nakon 2-4 tjedna.

bosanac

• Newbie
  • *
« Odgovori #97 : Veljače 02, 2009, 14:50:31 poslijepodne »
Znakovito mozete li malo pojasniti :-\

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #98 : Veljače 02, 2009, 15:08:12 poslijepodne »
Pa i ja sam isla na rehabilitiaciju nakon 6 tjedana, tako mi je kirurg rekao.. aoperirana sam na Traumi u ZG
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #99 : Veljače 02, 2009, 16:07:00 poslijepodne »
a kakav  je rez,.sjedenje?

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #100 : Veljače 02, 2009, 16:15:08 poslijepodne »
Ja sam isto operirana u Traumi, a išla sam u toplice nakon 20 dana. To valjda kako nam uspiju rezervirati mjesto. Inače, i susjed mi je nedavno po drugi put operiran u Traumi, i kaže da si sada pacijenti moraju sami sređivati rehabilitaciju. Da nije platio (ne znam točno u koje je toplice išao), čekao bi na rehabilitaciju do ljeta. Izgleda da je doista totalni kaos u zdravstvu.
Operacija L4/L5 2007. godine

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #101 : Veljače 02, 2009, 21:09:09 poslijepodne »
Ja sam isto sama sebi rezervirala...kirurg mi je samo u otpusnom pismu napisao da za 6 tjedana idem na rehabilitaciju. I ostali pacijenti koji su sa mnom operirani su isto sami morali rezervirati toplice.
Kada sam je rezervirala, a to je bilo za kraj 8. mjeseca, valjda nije bila guzva pa sam bez problema dobila mejsto.
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

deziderio

• Forumas
  • Svi smo mi mali pa nam se smije i plače...
« Odgovori #102 : Veljače 02, 2009, 21:48:11 poslijepodne »
Ja sam isto sama sebi rezervirala...kirurg mi je samo u otpusnom pismu napisao da za 6 tjedana idem na rehabilitaciju. I ostali pacijenti koji su sa mnom operirani su isto sami morali rezervirati toplice.
Kada sam je rezervirala, a to je bilo za kraj 8. mjeseca, valjda nije bila guzva pa sam bez problema dobila mejsto.

Pantagana,ipak ste dobili toplice,čudim se,zar je to moguće???Kako sam ja informiran da hrvatski građani uopće ne mogu dobiti toplice???
« Zadnja izmjena: Veljače 02, 2009, 21:52:50 poslijepodne deziderio »

GSM

• Gost
« Odgovori #103 : Veljače 02, 2009, 22:00:10 poslijepodne »
Na Rebru oni dogovaraju termin u toplicama, u nasem slucaju 3-4 tjedna nakon operacije (ako se dobro sjecam).

frenky

• Forumas
  • spinal cord stimulation
    • AOL Instant Messenger - frenk
    • Email
« Odgovori #104 : Veljače 08, 2009, 23:22:39 poslijepodne »
Od 1998-2006 operiran sam zbog disc hernie l5-s1 5/pet/ puta.Od zadnje operacije do danas sam na bolovanju.Više ne mogu stojat duže od par minuta,sjedit duže od 10 min., boli i pri ležanju i spavanju,tko nije doživio ne može vjerovat što je to kičma i koliko vrijedi ,naravno dok je zdrava.mogao bih o tome svemu roman napisati,kad bih mogao ali ne mogu,jedino da se nekako može lebdjeti kao u svemiru,mislim da bi me i tada boljelo.umjesto lebdenja idu Tramali.čepići.lprsilani,lumidoli i još brdo otrova pa čak i Durogesic flasteri.Molim da mi se jave ljudi koji nešto znaju ili su operirani ugradnjom Spinal cord stimulatora jer se spremam za tu 6-u operaciju a nakon svega što sam prošao a sve zbog greške neurokirurga pri 3-oj op. strah me i pomisliti na još jednu operaciju ali stanje mi se pogoršava pa ću ipak morati jer gore ne može biti.Tko god ne mora neka ne ide pod nož,operirani javite se neoperirani,čuvajte se,pozdrav Frenky  >:(
frenk

GSM

• Gost
« Odgovori #105 : Veljače 08, 2009, 23:25:04 poslijepodne »
Isti slucaj (s vrstom i prisutnosti bolova) kod mene u obitelji, ali nakon samo jedne operacije. Uskoro mozda i bude novi zahvat, vidjet cemo nakon pregleda.

A tebi nakon pete? I dalje ne mogu vjerovati da sam procitao da si 5 puta operiran. Strasno.

worf

• Hero Member
« Odgovori #106 : Veljače 08, 2009, 23:31:00 poslijepodne »
Nevjerovatno :o  5 puta operiran :o  a ja mislija da je moje 2x previše ???
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #107 : Veljače 09, 2009, 08:25:28 prijepodne »
Uh Frenky, stvarno strašna pruča. Odluka za ovaj 6-ti zahvat i to koje vrste govori kolike bolove trpite i kako vam je uništena kvaliteta života. Nadam, se da barem imate LSO ortozu-steznik jer inače nakon 5 otvaranja više vam nema što držati kralješnicu.