Autor Tema: Utjecaj južine na križobolju  (Posjeta: 19067 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

worf

• Hero Member
Utjecaj južine na križobolju
« : Rujan 08, 2008, 11:57:40 prijepodne »
Da ćujem kako se na vašu križobolju manifestira ova južina?
Kod mene je relativno sve ok osim pojačanih grčeva u desnoj nozi,praktički ne spavam zbog tih grčeva,tablete u posldnje vrijeme maksimalno izbjegavam,uzimam ih samo kad postane neizdrživo.Tako sam izbacio i Lioresal koje sam trebao uzimat 3x dnevno od 25mg,pa još Zaldiar 3x dnevno,pa još Normabel prije spavanja,ama dosta rekoh sam sebi,pa sad malo ispaštam ;D
Uglavnom grčevi su bili relativno ok,do ove južine,ali sad...
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

deziderio

• Forumas
  • Svi smo mi mali pa nam se smije i plače...
Odg: Utjecaj južine na križobolju
« Odgovori #1 : Rujan 08, 2008, 12:36:55 poslijepodne »

Svakako da promjena vrimena utiče na mene.Ja za razliku od Vorfa nemam takih bolova.Moji bolovi su u granicama podnošljivosti,osjećam da me pecka rez i svrbi me gdje sam operiran.Hvala dragom Bogu ne koristim nikakve tablete za bolove.
« Zadnja izmjena: Listopad 31, 2008, 22:20:37 poslijepodne deziderio »

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #2 : Rujan 08, 2008, 14:07:49 poslijepodne »
Sad sam se već naučila da kad osjetim neke bolove, da prvo pomislim kako će se sigurno promijeniti vrijeme. I fakat je tako...Srećom, kod mene je doista sve podnošljivo, tako da sam zadnju tabletu zbog križobolje i bolova u nozi, popila prošle godine kada sam bila u Toplicama. Ponekad me zbilja zna "šarafiti" u gornjem dijelu, ali da se podnijeti. 
Operacija L4/L5 2007. godine

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #3 : Listopad 30, 2008, 14:37:57 poslijepodne »
Auffff Jasna men svaka promjena ubija a najgore mi kad je burno vrijeme jugo mi toliko i ne smeta bura me pomete rastrga mi leđa samo mi onda pomaže toplina na leđima :)

ivonna

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #4 : Listopad 31, 2008, 13:17:53 poslijepodne »
mene boli stopalo...kad gazim kao da mi je nateceno,...a i noga je sva nekako "cudna". znaci to moze bit i od juzine  ;D

Nefretity

• Newbie
  • *
« Odgovori #5 : Listopad 31, 2008, 16:41:23 poslijepodne »
Ja nažalost osijetim svaku promjenu vremena,a pogotovo kad dolazi južina-ponekad,ako vrijeme "misli" duže biti loše ili je promijena jače izražena znam 2 dana unaprijed...sve me boli i trne...ha,ha,moji doma kažu da ne trebaju gledati vremensku prognozu jer ja gotovo nikada ne fulam...mogla bih se zaposliti kao meteorolog ...

worf

• Hero Member
« Odgovori #6 : Listopad 31, 2008, 20:56:49 poslijepodne »
Hehehe... mislim da sam prevazišao ta stanja,dao Bog da mi i potraje ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #7 : Studeni 10, 2008, 15:57:33 poslijepodne »
ivona kako kome može bit od vremena nekom smeta jugo nekom bura a nekom sve meni je bura strava pokosi me a kad je jugo sredi mi vratnu kralješnicu,a kad je lip dan onda me boli želudac i kamenac na žući hehehhhe al isto tako se ja nedam ma nek boli i kad boli samo vićem boli jači sam od tebe i evo živ sam fala bogu :D :D

Jopan

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #8 : Studeni 10, 2008, 21:41:42 poslijepodne »
Mene pred promjenu vremena sve boli, osjećam se kao Jeremija.  ???
Svi problemi sa kralježnicom leže u -atlasu C1, prvi vratni kralježak.
Ne dozvolite da vam liječnici (bezuspješno) liječe posljedicu a ne uzrok. Uzrok je u pomjerenom prvom kralješku (atlasu).

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #9 : Studeni 10, 2008, 21:48:21 poslijepodne »
nekom smeta jugo nekom bura a nekom sve meni je bura strava pokosi me a kad je jugo sredi mi vratnu kralješnicu,a kad je lip dan onda me boli želudac i kamenac na žući hehehhhe
hehehehehehehehe ;)
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

elanela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #10 : Veljača 19, 2009, 15:04:30 poslijepodne »
svaka promjena vremena ubija i boli me svaka kost koju imam..evo novi momenat mada nisam sigurna da to imam veze sa  ovim snjegom koji je napado haman 80cm..nosima danas kesu u kojoj je samo 1l soka.. nekih 50metara. kad sam je spustila nisam mogla da smirim desnu ruku koliko se tresla.. ali nema bol...cudno

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #11 : Veljača 19, 2009, 15:10:22 poslijepodne »
pridružujem se ostalima... kad se vrijeme mijenja ja sam ko prognostičar - odmah svi znaju da će zatopljenje ili kiša - boli pomalo ali ne strašno, nema potrebe za nikakvim tabletama...
2006. interlaminectomia L4-L5

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #12 : Veljača 19, 2009, 22:19:05 poslijepodne »
Renata jel vama više smeta bura il jugo,mene osobno ubije bura a što se tiće juga puno mi je lakše.

frenky

• Forumas
  • spinal cord stimulation
    • AOL Instant Messenger - frenk
    • Email
« Odgovori #13 : Veljača 22, 2009, 22:09:58 poslijepodne »
Dok ovo o južini nisam pročitao nisam nikome ni smio reči da me južina rastura i da je osjetim kako propuše zidove mada je kuća obložena izolacijom.Moje okruženje već pomišlja da si umišljam / doduše u zadnje vrijeme posjećujem i psihijatra a išao sam i na psiho-test/.Ljudi , pitam se ,otkud sad ovdje južina /Osijek/ prije sam o njoj čuo dolje na moru.A već sam razmišljao da odselimo na more radi ove moje "grbe" , pa kud ću u južinu ?! Plečko mi je rekao da probam glinu/ne onu #dole# nego sa jabučnom kiselinom umješanom-ležao sam na tome noćima  - probajte - meni nije pomoglo - ode ja sa teme - sreća što imam pred kućom jedno drvo pa kad pijem prvu kavu odmah buljim u grane - ako miruju - nema južine - onda ne moram uzeti taj dan 6 nego samo 4 kojekakve "bombonice" u raznim bojama , pozdrav
frenk

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #14 : Veljača 22, 2009, 22:19:23 poslijepodne »
Eto Fenky meni na moru smeta južina a bura me ubije pomete ko metlom,eto kad dođem u neki grad na sjeveru gdje su temperature daleko veće nego ovdje na moru puno mi je lakše,nesmjem nikom ni reć jer bi me odma preselili al istina nije šala  nekako mi je bolje jr valjda mom organizmu smetaju ove razne promjene s velikim oksilacijama tlakova.O tim tlakovima  znam jer sam jedno vrijeme to pratio radi ronjenja pa sam vidio da su u moru tako i van tlakovi u velikim rasponima.Neznam što da vam kažem bura ubija lumbalni dio vratni dio mi smeta ljeti zbog pritiska na živac zbog kojeg mi se pravu vrtoglavice  pa mi vućina smeta,nema mi drugo nego doć na to vaše drvo pa konop oko vrata :D al nedam se ja nikako ovo je malo šala ja ću se borit protiv te kralješnice do iznemoglosti il ću ja nju sredit il ona mene ne odustajem nikako

martina123

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #15 : Travanj 03, 2009, 12:44:19 poslijepodne »
Pridruzujem se sa svojim bolovima pri promjeni vremena (juzina, bura, kisa/sunce/snijeg)... ::)

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #16 : Travanj 05, 2009, 22:23:53 poslijepodne »
Jupi Proljeće je pravo vrijeme za mene ma super neznam što da kažem posli malo terapijica i toplijeg vremena neznam što reći kad bi ostalo ovako bilo bi super ;D ;D

magi

• Full Member
« Odgovori #17 : Travanj 20, 2009, 20:02:53 poslijepodne »
meni je ovo vrijeme katastrofa-nemam bolova ali takav pritisak u leđima i nozi kao da će mi sve unutra eksplodirati! :o