Druge teme povezane s kralježnicom > Teme i rasprave povezane s kralježnicom

Zakoni o liječničkim greškama

(1/3) > >>

Jasna:
Zgrožena onim što se dogodilo Frenkiju, ali i nekim drugim članovima našeg foruma, istražila sam kako su liječničke greške uređene našim zakonima. Mislim da katastrofu u kojoj jesmo, najbolje opisuje sljedeći članak.

Pristanak pacijenta na operaciju ne isključuje odgovornost liječnika
Bez pune informiranosti pristanak pacijenta nije pristanak, no pravo je pitanje što znači 'biti informiran o operaciji'. Malo je, naime, pacijenata stručnjaka koji i odista razumiju o čemu se radi, pa i kad je riječ o zahvatu koji se odnosi na njihovo zdravlje i život

Piše: prof. dr. sc. Hrvoje Kačer

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=64084

Posebno mi je ovo zanimljivo...
Liječnici bez osiguranja od profesionalne odgovornosti

Kao vrhunac apsurda treba istaknuti da liječnici, kao ni ustanove u kojima su zaposleni, još ne podliježu obveznom osiguranju od profesionalne odgovornosti. Suprotno rješenje vrijedi za odvjetnike, javne bilježnike, stečajne upravitelje, čak i za one koji se bave prodajom zaplijenjenjih stvari u ovršnim postupcima, ali za liječnike takva obveza ne postoji, iako bi to znatno olakšalo bolnicama u slučajevima sporova.

kokolino:
Ma bitno da MInistar ratuje sa liječnicima. ;D

bojan:
Odlicna tema. To bi ustvari trebala biti jedna od glavnih stvari u reformi zdravstva. Ali bitnije je krpati proracunski deficit nego raditi konkretne stvari na dugi rok.

kokolino:
Problem je što trenutno nadležni u Ministarstvu ne znaju kako i što reformirati da ostane vuk sit i ovca cijela.

Mile50:
Svaki pokušaj dosad, bio je samo prelijevanje iz šupljega u prazno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju