Druge teme povezane s kralježnicom > Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije

Nacin plivanja

(1/11) > >>

herni:
da li nam netko s iskustvom iz toplica i razgovora s doktorima i fizijatrima može reći kako je najbolje plivati leđno?
kada bi se leđno plivalo prema knjigama, rotacije kralježnice su poprilične, rekao bih i veće nego kod kraula, ali naravno nema ekstenzije, dapače.
inače, svi pričaju o "leđnom", a iz razgovora s ljudima shvatim da to svatko tumači na svoj način i pliva se sve i svašta pod tim nazivom.


također, da li je kod kraula problem samo kod ljudi koji plivaju s glavom iznad vode ili je općenito nepoželjno i za one koji imaju ispravnu tehniku (glava pod vodom, bez ekstenzije i velikih rotacija, s uzimanjem zraka bez velikog naprezanja i trzanja glave)?

znam da su osobni dojmovi različiti  pa bih volio čuti nekoga ko je o tome porazgovarao sa stručnjakom.

GSM:
Ako znas Engleski: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

herni:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seAko znas Engleski: Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

--- Kraj citata ---

članak je ok ali mi se čini da je površan....
hvala svakako

davor:
Ja zbog određenih problema plivam sa glavom iznad vode što mi nakon nekog vremena počinje uzrokovati bolove u vratu tako da to otpada. Određeni problemi su da ne mogu nikako spriječiti vodu da mi kroz nos ulazi dalje, pa dok mi je glava pod vodom pošteno se mogu nagutati...

Ovdje gdje sam sada nađem vremena za plivanje, pa sam se opskrbio onim očalinkama i neko kvačicom za nos, tako da sad ide puno bolje...kad god mogu odem na plivanje....

Joško:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi sekada bi se leđno plivalo prema knjigama, rotacije kralježnice su poprilične, rekao bih i veće nego kod kraula, ali naravno nema ekstenzije, dapače.

--- Kraj citata ---

herni, mislim da je poanta u tome da plivači s ispravnom tehnikom kad rade rotaciju bilo u leđnom ili kraul stilu, onda tu rotaciju oko uzdužne osi rade cijelim tijelom,  događa  se istovremena mala rotacija i trupom i kukovima. Plivači koji nemaju izgrađenu ispravnu tehniku plivanja uglavnom rade rotaciju samo trupom.
Ja sam u kraulu loš, pa ga i ne plivam sada, al sam zato leđni stil prilično savladao. Moglo bi se reći onako po knjizi. I mogu ga plivati bez rotacija. A i skupilo se tu kolimetara u zadnjih 11 mjeseci / 2-3 puta tjedno.
Savjet, kad plivaš leđno nastoj da su ti noge što bliže površini vode, gotovo da stopala izbacuješ na površinu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju