Druge teme povezane s kralježnicom > Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije

Planinarenje

<< < (5/5)

teoantun:
 :) :) :)
Ma što li ti sve nećeš iznjuškai... :))))))
A što je s MBT? Jesi ih probao? Kupio?

teoantun:
Teleskopski štapovi za nordijsko hodanje od 320 do 340 kuna.

Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se

Marin Vž:
Oj.
Evo meni će 01.07. biti 5mj.od operacije LSa. Htio bih ponovo krenut planinarit na Ivanščicu kraj Ivanca....muči me da gore bi još nekako, ali silazak (trzaji, doskoci, nagli pokreti/nekontrolirani,proklizavanje itd), da ne shebem nešto ponovo. Nema busa dolje osim ako netko ne ide gore autom, ali nekog nagovorit da ide gore autom pa da čeka ostatak ekipe...
Da li bi se već preporučalo ići gore u ovoj fazi ili još pričekat?

traper57:
Pozdrav planinari,
Evo ja nakon 8 mjeseci od operacije (L4-L5) i uz još lagane bolove u leđima i povremeno desnoj nozi odlučio sam se na odlazak u planine. Za prvi put sam odabrao Leustekovu stazu(Medvednica) jer je vrlo ugodna za uspon zbog blagog jednoličnog uspona. Krenuo sam iz Gračana i za nešto malo više od 2 sata (ja sam mislio da će mi trebati barem 3 sata) stigao sam do Činovničke livade. Na sebi sam nosio ruksak sa 2litre vode i nekim sitnicama  sve skupa do 3 kile. Spustio sam se do planinarskog doma Runolist (okrijepa :)) pa onda po istoj stazi natrag.
E sad vas sigurno interesiraju bolovi. Ja sam bio oduševljen, hodanjem gore i povratkom nisam osjetio nikakve bolove jedino drugi dan lagani muskulfiber što nije ni čudno kolko dugo nisam planinario.
Jedini bolovi su mi se javili nakon 30 minuta sjedenja u Runolistu na  drvenoj klupi ali to je nestalo čim sam počeo hodati.
Ovaj vikend opet planiram negdje na Sljeme a slijedeći na more 10 dana plivanja pa Gorski kotar i ako bude sve ok, uspon na Risnjak.
Ja sam svoju doktoricu još prije par mjeseci pitao za planinarenje ali mi je rekla da se strpim a da kad krenem da se gore penjem a natrag po mogučnosti idem prevozom što je moguće samo na Sljemenu.
I još mi je rekla da kod plivanja koristim peraje (guglanjem vidim da se koriste kratke peraje).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju