Opće je poznato da svaki kilogram viška na trbuhu, znači 7 kilograma opterećenja za kralježnicu. Drugim riječima, što smo mršaviji, to su i tegobe s kralježnicom lakše. Ja osobno nemam problema s kilogramima jer pazim što i koliko jedem, a i svakodnevno vježbam. No, znam puno ljudi koji se žale na višak kilograma, svjesni su da moraju smršaviti zbog kralježnice, ali ne znaju kako si složiti prehranu i kako i gdje vježbati da bi relativno brzo došli do nekih rezultata. Zato bih molila ako netko može pomoći s nekakvim stručnim savjetima, uputama, itd.
Što se tiče mog osobnog iskustva, ja preferiram primorsku prehranu...kuhano, a ne prženo (pogotovo ne pohano)...puno povrća, ribe, voća, maslinovog ulja... na sreću, slatko ne volim, a kojekakve grickalice uopće ne kupujem jer znam da bi ih brzo potamanila :-). Osim medicinske gimnastike, nastojim što češće voziti bicikl i hodati kada to god mogu. Tako, kada god imam vremena, ne vozim se ni busom ni tramvajem...prohodam ponekad i do 3 kilometra u komadu.