Druge teme povezane s kralježnicom > Vjezbanje i odrzavanje dobre kondicije

Vožnja bicikla poslije operacije

(1/10) > >>

Bronx:
Zanima me kad se smije početi voziti bic poslije operacije?

teoantun:
Pa kad nastane stabilan ožiljni rez, po konzultaciji liječnika, i kad se čovjek vrati svakodnevnim aktivnostima, odnosno nema više bolova.... Ali, sportski bicikl koji voziš u sagnutom položaju zaboravi, one pak koje voziš u uspravnom položaju, kao i sobni možeš... Naravno, sve je to uz to i individualno, a još moraš osluškivat tijelo... Uostalom, već je i kokolino pisala o toj temi...

Neurokirurg:
Nakon savjetovanja sa operaterom.
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seZanima me kad se smije početi voziti bic poslije operacije?

--- Kraj citata ---

socrates:
E ovo je tema koja me živo zanima a čini mi se i druge operirane.Neuro ako može par riječi više a dobro bi bilo da se uključi i neko ko ima iskustva, neki link za nabacit.Većina onoga šta se da naći na netu ne zabranjuje striktno ukoliko je to naravno u nekim rekreativnim vodama,ostale stvari poput egzibicija,skakanja i sl.naravno da ne dolaze u obzir.Jedan fizijatar mi je rekao da nije baš preporučljivo prvenstveno radi lošeg tj.savinutog položaja kralježnice a čini mi se da je i kokolina nešto slično napisala.Navodno bicikla  jača gornji dio kralježnice i vrat ??? a znamo da je korisna za kardiovaskularni sustav i zdravlje općenito.Ćuo sam od jedne cure da joj je operater izričito zabranio vožnju čak ona nije ni postavila pitanje može li.Jasno mi je da je većina stvari nakon op.individualna ali da li je medicinski poznat učinak bicikle na kralježnicu,nakon operacije donjeg dijela?.Meni je konkretno moj operater dozvolio uz napomenu tek kad ojačam mišiče donjeg dijela leđa i trbuha,za što ipak treba neko vrijeme kao i za oporavak naravno.Ne mislim pri tom na vožnju sobne ili poni bicikle.
Ukratko da li vožnja bicikle kod nas operiranih donosi više štetnih ili korisnih stvari?
Što kad se pojavi lagana bol u križima,koja nestane nakon 5-10min istezanja,koju imaju i zdravi ljudi?

mat2be:
Socrates samo ću prenijeti svoj primjer
Meni fizijatrica "toplice VŽ" pri otpusnom pregledu rekla da bih trebao jačati "gornje glutealne"! mišiće te preporučila biciklu.
Probao i osijećao nelagodne lagane bolove nakon vožnje te prekinuo. Našao ja drugu vježbu za dotičnu skupinu mišića, a bicikli se rekreativno (cca 20 min dnevno) vratio prije mjesec dana i za sad bez bolova.
Inače se slažem da mi bicikla ne djeluje kao "oruđe" za oporavak kralježnice.
Napominjem ovo je čisto moje iskustvo i mišljenje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju