Pozdrav nakon dugog nejavljanja.. Malo da update-am.
U zadnja tri mjeseca sve što su meni doktori mogli reći jest da idem na daljnje i daljnje pretrage dok bol u vilici i rukama nije prolazila.
Pošto moja bol postoji puno prije saobraćajke mislim da ona nema veze sa istom.
Doktori me šalju reumatolozima, imunolozima... To sam sve obavila, ništa pametno mi nije rekao, dapače taj gospodin doktor na Rebru nije bio raspoložen za slušanje, odmah me poslao na EMNG i onaj Whea Rose test i daljnje reumatološke pretrage.
Dakle, vratni kralježak vam pritišće živac, tzv. plexus koji se spušta u ruke i prema gore ide živac u vilicu.
Rezultat ovoga može biti zaista svašta, od trzajne ozljede do iznimno lošeg držanja, stajanja, sjedenja, dugog sjedenja, loše obuće itd..
Preporučila bih vam terapijske masaže ali većinom je terapija na vama, pogotovo vježbice koje svaki dan bilo gdje morate obavljati plus plivanje, ali leđno kaj najefektivnije za tu dijagnozu.
osobno imam loše i bolje dane, meni je više prisutan pritisak u vilici i nemogućnost da zijevnem do kraja a rukama, ispod ramena kod bicepsa mi konstantno preskače nešto, kao kada pukne hrskavica u zglobu a prsti su mi uredno bolni, najviše problema imam kada stišćem nešto (npr pastu za zube), jednostavno me boli i nemam snage. Određeni potezi, čak držanje torbe/teških stvari mi predstavljaju ogroman problem jer osjećam kao da mi muskulatura propada, uopće ne mogu pokrenuti te mišiće bez da se oni ne tresu.
Navodno je bitno opuštati te mišiće i onda ih ojačati vježbicama inače bol nikada neće otići.
osobno ne pijem nikakve tablete za bol, ali Sandra točno znam o čemu pričate, po noći je najgore.
Tako eto ja ne mogu naći savršen položaj za ruke od bolova, pa mi je osteopat preporučio da pošto spavam na boku stavim ruku na povišeno, npr jastuk.
Suma, sumarum, možete si sami najviše pomoći. Počnite sa vježbicama za sjedenje, to su fine meke vježbe, možda čak pilates za izduživanje i jačanje mišića (uz stručnu pomoć) i terapijske masaže bar jednom tjedno. Nemojte raditi vježbe ako niste sigurni da ih ISPRAVNO radite!
P.s. Pravilno disanje tijekom vježbi vam je više od pola obavljenog posla
Sretno