Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Vratna (cervikalna) kralježnica

protruzije diskova vratne kraljeznice

<< < (2/2)

Henrik VIII:
Mogu ja, jer imam isto zeznutu vratnu kralježnicu, ali srećom bez protruzija diskova. Tu u vašem MR nalazu ne piše da ima neuralnog konflikta, pa možda to nije ni tako strašno, ali odite na pregled kod neurokirurga. Možete napraviti i EMNG gornjih ekstremiteta da se vidi imate li oštećenja živaca. Meni je fizikalna terapija za vratnu kralježnicu bila 100% učinkovita, iako se povremeno kod nekih pokreta javljaju neki gadni simptomi; najčešće vrtoglavica i osjećaj da ću se srušiti u nesvijest. Ali to je kratkotrajno. No, moram paziti na određene pokrete i voditi računa da su mi mišići vrata i ramena u formi. Inače, od svih simptoma koje sam imao, najbolniji je bilo grčenje mišića vrata tako da bih morao pritiskati prstima da se izravna, a pritom bi mi još ispao i jezik. Nakon fizikalne terapije, to se više nije ponavljalo.
Ovo "dorzomedijalno" i "lateralno", to vam je u svim smjerovima.

nada:
Hvala ti na odgovoru. Kod neurologa sam bila i napravila EMNG i evo sad nemam tu nalaz ali postoji valjda neka lezija ..uglavnom kaže on - nemojte na operaciju, rezultati nisu baš dobri nakon operacija-takva on ima saznanja , dok ide ovako ..ide.. eh da..
27.4. idem fizijatrici prvo pa ću vidjeti što kaže..
jesam te živote gorki ..govorila jedna baba .. tako bih sad mogla i ja  :P

Henrik VIII:
Po vratnoj kralježnici je zeznuto kopati jer ako se tamo prekinu živci može biti i fatalno i izazvati kvadriplegiju. Ali, ima i uspješnih operacija i rade se kad dođe voda do grla. Za početak, pridržavajte se fizikalne terapije, može dobro doći struja, meni je svakako pozitivan učinak imao i laser.

nada:
Thanks tebi .. kako god.. šta da se radi..iz ove kože nemože

Henrik VIII:
I koža se da presaditi, ali kičma ne.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju