pozdrav!
moj problem je sljedeci. rodila sam prije skoro 7 godina i tada su započeli već u trudnoći bolovi u lijevoj strani,ponajviše išijas u lijevoj nozi,od tada skoro svakodnevno bol i bol.
drugi put sam rodila prije 15 mjeseci i od tada puna 3 mjeseca vrtoglavice 24 sata,nakon 3 mjeseca postepeno su se prorijedile,ali su prisutne skoro svaki dan. o bolovima u kralježnici da ni ne pričam...
trnci u lijevoj ruci i nozi,mali prst i prstenjak nekad nisam niti osjetila,bolovi u prsnom košu kod dubljeg disanja i žarenje kao mravci u leđima,uz ostale bolove na pojedinim mjestima kralježnice,da ne nabrajam...
krenula sam na preglede prije godinu dana
obavila:
oftamologa,
ORL,
pregled i ispitivanje slušnog živca,
ispitivanje centra za ravnotežu,(ENG I BERA)
VEP,
rengen kralježnice kompletne,
zadnje obavljeno prije par dana je MRI mozga i vratne kralježnice
išla sam i na fizikalnu: struja,magnet i vježbe... od magneta mi je tooliko pozlilo da sam mislila da cu umrijet,dalje nisam isla iako su mi promjenili magnet na uzv-om
od svega je VEP uredan,kod okuliste uredno
čeka me pregled vidnog polja,još samo to.
a sada ostalo:
nalazi MR_Aod mozga je :
široka cisterna cerebelomedularis,
izrazite upalne promjene etmoidalnih celula obostrano,kao i oba maksilarna sinusa te sfenoidalnog sinusa.
a kralježnice:
izravnata lordoza
na transverzalnim presjecima u GR tehnici uočava se u visini i.v prostora C2-C3 dorzolateraalna lijevostrana osteofitoza uz kompresiju ventralnog subarahnoidalnog prostora i moguću kompromitaciju radiksa lijevostrano.
u visini C3-C4 vidljiva je obostrana dorzolateralna osteofitoza uz suženje formine i moguću kompromitaciju radiksa lijevostrano. u visini C4-C5 obostrana dorzolateralna osteofitoza.
rascjep luka S1
u ENG zapisu nalazi se pareza vestibularnog osjetila koja je centralno kompenzirana.
toplinski pokusi pokazuju slabiju osjetljivost vest. osjetila lijevo,neusmjerenosti 33 %
TH: Betaserc 2x24mg . (eng I BERa obavljeni prije 3 mjeseca,čeka me kontrola 28.1) na koju ne namjervavam ići jer opet taj užas nemogu proživljavat
zanima me dali ima itko stručniji da mi barem približno kaže o čemu se radi kod mene,jer je teško živjet u neznanju