Autor Tema: nalazi MR-a vratne kralježnice i mozga  (Posjeta: 10998 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

NiiNNa

• Newbie
  • *
    • Email
nalazi MR-a vratne kralježnice i mozga
« : Siječnja 19, 2011, 10:29:32 prijepodne »
pozdrav!
moj problem je sljedeci. rodila sam prije skoro 7 godina i tada su započeli  već u trudnoći bolovi u lijevoj strani,ponajviše išijas u lijevoj nozi,od tada skoro svakodnevno bol i bol.
drugi put sam rodila prije 15 mjeseci i od tada puna 3 mjeseca vrtoglavice 24 sata,nakon 3 mjeseca postepeno su se prorijedile,ali su prisutne skoro svaki dan. o bolovima u kralježnici da ni ne pričam...
trnci u lijevoj ruci i nozi,mali prst i prstenjak nekad nisam niti osjetila,bolovi u prsnom košu kod dubljeg disanja i žarenje kao mravci u leđima,uz ostale bolove na pojedinim mjestima kralježnice,da ne nabrajam...
krenula sam na preglede prije godinu dana
obavila:
oftamologa,
ORL,
pregled i ispitivanje slušnog živca,
ispitivanje centra za ravnotežu,(ENG I BERA)
VEP,
rengen kralježnice kompletne,
zadnje obavljeno prije par dana je MRI mozga i vratne kralježnice
išla sam i na fizikalnu: struja,magnet i vježbe... od magneta mi je tooliko pozlilo da sam mislila da cu umrijet,dalje nisam isla iako su mi promjenili magnet na uzv-om

od svega je VEP uredan,kod okuliste uredno
čeka me pregled vidnog polja,još samo to.
a sada ostalo:

nalazi MR_Aod mozga je :
široka cisterna cerebelomedularis,
izrazite upalne promjene etmoidalnih celula obostrano,kao i oba maksilarna sinusa te sfenoidalnog sinusa.

a kralježnice:
izravnata lordoza
na transverzalnim presjecima u GR tehnici uočava se u visini i.v prostora C2-C3 dorzolateraalna lijevostrana osteofitoza uz kompresiju ventralnog subarahnoidalnog prostora i moguću kompromitaciju radiksa lijevostrano.
u visini C3-C4 vidljiva je obostrana dorzolateralna osteofitoza uz suženje formine i moguću kompromitaciju radiksa lijevostrano. u visini C4-C5 obostrana dorzolateralna osteofitoza.
rascjep luka S1

u ENG zapisu nalazi se pareza vestibularnog osjetila koja je centralno kompenzirana.
toplinski pokusi pokazuju slabiju osjetljivost vest. osjetila lijevo,neusmjerenosti 33 %

TH: Betaserc 2x24mg . (eng I BERa obavljeni prije 3 mjeseca,čeka me kontrola 28.1) na koju ne namjervavam ići jer opet taj užas nemogu proživljavat

zanima me dali ima itko stručniji da mi barem približno kaže o čemu se radi kod mene,jer je teško živjet u neznanju :D

shelle

• Newbie
  • *
    • Email
Odg: nalazi MR-a vratne kralježnice i mozga
« Odgovori #1 : Veljače 01, 2011, 20:10:14 poslijepodne »
niinna,većina nas ima iste simptome(i oni koji nisu rađali), ovako jednostavno rečeno hrskavica između vratnih (i ostalih) kralježaka se stiska i širi ali onda obrambeni metabolizam tu hrskavicu okoštava da se nebi potpuno stisla da se kralješci ne grebu. Kako iz kičmene moždine ilaze "živci" prema svim djelovima tjela a prolaze između kralježaka bivaju pri tisnuti i smanjuje im sefunkcija, zazo dolazi di trnjenja ruku i nigu ili pojedinih prstiju,zavisno koliko se živci pritiskaju.kakose hrskavica stiska, naki djelovi izlaze prema vani kralježaka ali oni djelovi hrskavice koji idu prema unutatnem kanalu kralježnice kroz koji prolazi moždina na nekim mjestima ona trpi pritisak i dolazi do glavobolje ,čak nekome dijela glave, vrtoglavise, izmaglice pred očima bol i krckanj u vratu. znam kako je je, meni je isto samo malo gore,  C3-C4, C4-C5, C5-C6 i C6-C7.a u zadnjih pola godine počelo mi je "probadati" u križu posljednj kralježak, koi se naslanja na zdjelicu nakrivio se za 30*. vratnu "moram" ići operirati a za leđa malo pričekati.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
Odg: nalazi MR-a vratne kralježnice i mozga
« Odgovori #2 : Veljače 02, 2011, 22:16:59 poslijepodne »
Upale sinusa svakako liječite a vratnu kralješnicu kod neurokirurga. Od fizikalne th. samo vježbe i TENS. Ostalo ne djeluje.