Autor Tema: Trebam savjet  (Posjeta: 5952 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ile Jolly

• Newbie
  • *
    • Email
Trebam savjet
« : Kolovoza 07, 2009, 13:45:56 poslijepodne »
Kao što sam naveo u predstavljanju ( http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=434.0 ) nisam nikada do sada bio bolestan pa nemam iskustva s bolničkom administracijom pa molim pomoć.
Prije nego postavim pitanja samo da kažem da sam se zadnja dva tjedna osjećao fenomenalno,  kao da ništa nije bilo s kičmom. Kada sam išao po doznake kod liječnika rekao sam da bi mogao ići na posao na što je on rekao da pričekam dok se on vrati s godišnjeg a u međuvremenu da krenem s odvikavanjem od medrola.
I sve je bilo super do jučer, kada sam počeo osjećati podmuklu tupu bol u donjem dijelu kičme da bi do naveče ponovo se raširilo duž desne noge. Jutros u dva sata probudila me strahovita bol u nozi te sam popio tramal, a nakon malo manje od sat vremena još jedan i opet nakon sat vremena jedan brufen. Maloprije sam bio u ambulanti gdje sam dobio dvije injekcije i uputnicu za neurologa da odem na blokadu ako bol ne popusti. Bol je trenutno slaba ali je prisutna.
Kod neurokirurga sam naručen za 18. na kontrolu.
Sada slijede pitanja:
1. Kakva je procedura ako hoću ići kod nekog drugog neurokirurga npr. u Zagreb? (Ja sam iz okolice Požege)
2. Ako se odlučim za operaciju da li mogu birati gdje ću na operaciju? (Požega, Slav. Brod, Osijek, Zagreb)
3. Ukoliko odem npr. u Zagreb na operaciju da li tada ja snosim kakve troškove?
4. Za kolegu Truckera: da li radiš i zanima me tvoje osobno iskustvo da li možeš normalno raditi svoj posao nakon operacije?
L5 S1  
In vino veritas 

Mile50

• Forumas
    • Email
Odg: Trebam savjet
« Odgovori #1 : Kolovoza 07, 2009, 14:17:09 poslijepodne »
Da li će ti liječnik opće prakse dati uputnicu za Zagreb ili drugi grad, njegova je volja. Međutim, uvijek možeš doći u Zg i bez uputnice, platit prvi pregled, a za sve ostalo što neurokirurg dalje preporuči dobit ćeš uputnice. Nikakve troškove ne snosiš, ako se npr. operiraš u Zg.

trucker

• Forumas
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Email
« Odgovori #2 : Kolovoza 07, 2009, 15:16:36 poslijepodne »
Od mog posla do daljneg nema ništa...naime onaj dio na kojem svi sjedimo kod mene je kao drven jer sam prekasno otišao na operaciju,a i dugo nošenje katetera je ostavilo svoje posljedice tako da mi i mokrenje nije baš uredno(ponekad mi malo pobjegne prilikom ustajanja,ono kad se pridižem iz ležećeg položaja)a i nekoliko puta u snu ako sam pio previše tekućine naveče...Prošli sam tjedan bio na moru,mislim da mi je malo,malo bolje ali evo ovaj tjedan ne valja vrijeme pa nisam ni išao...U svakom slučaju doktor koji me operirao rekao mi je da ću se moći vratiti svom poslu ali nakon potpunog oporavka (može trajati 3mj.pa čak do 1.g.)i naravno uz svakodnevne vježbe.Navike će se morati mijenjati...Zato sam ti i rekao na početku da pročitaš moje postove i požuriš sa rješavanjem toga,da ne bi došao u ovakvu situaciju.Ja i sada najviše vremena provodim ležeći na boku,naravno hodam,šetam,radim vježbe koje su mi u toplicama preporučili,vozim i osobni auto ali na kratko,budući da mi brzo postane neugodno sjediti.Ali kad sam u kući,ležim na boku,ispred mene je niski stolić i na njemu računalo...to ti je moj najčešći položaj...

2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...

Ile Jolly

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #3 : Kolovoza 07, 2009, 18:14:02 poslijepodne »
Trucker, hvala na iskrenom odgovoru, ali još uvijek se dvoumim oko operacije a razlog je vrlo jednostavan - plaća.
Radi se o tome da mi je kćer na zadnjoj godini faksa i šta da kažem, sa plaćom koju sada imam ne bi mogao to financirati. :'(
Kada bih znao da se u roku 3-4 mjeseca nakon operacije mogu vratiti na posao, pristao bih odmah, bez razmišljanja!!!
L5 S1  
In vino veritas 

trucker

• Forumas
    • MSN Messenger - trucker070@hotmail.com
    • Email
« Odgovori #4 : Kolovoza 08, 2009, 02:48:53 prijepodne »
kolega nisi ti mene potpuno razumio,ili nisi sve pročitao....iz istih ili sličnih razloga(financijskih) i ja sam to odgađao.Međutim kad više nije išlo dalje,ja sam morao na operaciju.Mene su doslovno odnijeli u bolnicu.Sad ne radim,ali svijet isto živi i život ide dalje...A da sam na vrijeme otišao na operaciju sad bih već mogao raditi a ovako....tko zna kada.Nema te plaće koja može nadomjestiti zdravlje.I ja imam dvoje djece,jedno je srednjoškolac a drugo 6.razred,o kreditu i računima nećemo ovdje....Mislim da će većina forumaša potvrditi ovo što pišem i zato radi na sebi a onda će i sve drugo biti u redu

Uostalom...
Citat:
Neurokirurg
Forumas

Odg: Pozdrav forumašima (Ile Jolly)
« Odgovor #11 : Srpanj 27, 2009, 13:31:12 »   Citat:

operacija
2005-2009 problemi s kralježnicom,bolovi u križima i niz desnu nogu
22.05.2009. INTERLAMINECTOMIA L V/S I LAT.DEX.   ABLATIO DISCI I.V.DRAINAGE
Od operacije na ovamo manje/više bez bolova...