Hvala svima na lijepim željama i vidim da me nekim pitanjima pokušavate zadržati na temi, ali nakon ovog posta dat ću sve od sebe da nema koji tjedan.
Denis, mene je u bolnici dočekao cijeli konzilij razgledavajući moje slike i razmišljalo se da li da idem na taj famozni laser ili ne, moj operater je nakon dva dana donio odluku da se ide na minimalno invazivni zahvat iliti mikrokirurgija kako on to naziva. Mene se iskreno baš fućkalo jer nisam ja taj koji može prosuđivati o tim stvarima. Meni je rečeno da rade ono što je najbolje za mene i ja to moram respektirati. Uostalom, došao sam tamo da mi pomognu i tu sva moja uloga završava. Što se tiče samog zahvata, moj operater je imao dobru procjenu da je vjerovatno došlo do početka kalcifikacije iliti okoštavanja diska i živca i stoga se laser nije preporučivao, dakle kada me je otvorio imao je šta vidjeti i, prema njegovim riječima dobrano se naradio. Ja sam jednostavno trebao biti operiran odmah po pojavljivanju simptoma jer sam imao sve indikacije za operaciju, a glavna indikacija je bila ta što je meni disk pukao "širokobazno" odnosno da sam se na trepavice postavio ne bi se to riješilo drugačije nego nožem. Sami problem kod operacije je bio kako sad odvojiti živac od diska i očistiti herniju, zato se radi to famozno potezanje živca koje onda može postoperativno rezultirati edemom ili što već. Moram samo napomenuti da je osjećaj nakon operacije jednostavno nevjerovatan, ČUDO, kao da je neko gurnuo ruku i izvadio bol i ukočenost. Dokle će trajati vidjet ćemo, ja ću dat sve od sebe, pa što bude. Na kraju, ja sam nekako i mogao funkcionirati onako, ali pitaj Boga ili nekog mjerodavnijeg što sam mogao očekivati u budućnosti, jer, ukoliko bi došlo do potpunog okoštavanja, a mene da je sasjeklo malo jače, mislim da se više ne bi moglo operirati, a možda bi i moglo, te neke odgovore nema nitko, čak ni operater. Kako bilo, jedina "reklamacija" koju sam imao, a to je ovo propinjanje na prste mi se pomalo vraća, hodam kilometrima dnevno, spremam se na posao od 1.3. a 1.4. u toplice. A onda dođe pomalo i ljeto, recesija uzme maha, pa se počastim ljetovanjem na Jarunu

Pozdrav svima