Autor Tema: Davor is back...  (Posjeta: 39453 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

davor

• Hero Member
    • Email
Odg: Davor is back...
« Odgovori #36 : Veljače 17, 2009, 08:56:31 prijepodne »
Hvala svima na lijepim željama i vidim da me nekim pitanjima pokušavate zadržati na temi, ali nakon ovog posta dat ću sve od sebe da nema koji tjedan.

Denis, mene je u bolnici dočekao cijeli konzilij razgledavajući moje slike i razmišljalo se da li da idem na taj famozni laser ili ne, moj operater je nakon dva dana donio odluku da se ide na minimalno invazivni zahvat iliti mikrokirurgija kako on to naziva. Mene se iskreno baš fućkalo jer nisam ja taj koji može prosuđivati o tim stvarima. Meni je rečeno da rade ono što je najbolje za mene i ja to moram respektirati. Uostalom, došao sam tamo da mi pomognu i tu sva moja uloga završava. Što se tiče samog zahvata, moj operater je imao dobru procjenu da je vjerovatno došlo do početka kalcifikacije iliti okoštavanja diska i živca i stoga se laser nije preporučivao, dakle kada me je otvorio imao je šta vidjeti i, prema njegovim riječima dobrano se naradio. Ja sam jednostavno trebao biti operiran odmah po pojavljivanju simptoma jer sam imao sve indikacije za operaciju, a glavna indikacija je bila ta što je meni disk pukao "širokobazno" odnosno da sam se na trepavice postavio ne bi se to riješilo drugačije nego nožem. Sami problem kod operacije je bio kako sad odvojiti živac od diska i očistiti herniju, zato se radi to famozno potezanje živca koje onda može postoperativno rezultirati edemom ili što već. Moram samo napomenuti da je osjećaj nakon operacije jednostavno nevjerovatan, ČUDO, kao da je neko gurnuo ruku i  izvadio bol i ukočenost. Dokle će trajati vidjet ćemo, ja ću dat sve od sebe, pa što bude. Na kraju, ja sam nekako i mogao funkcionirati onako, ali pitaj Boga ili nekog mjerodavnijeg što sam mogao očekivati u budućnosti, jer, ukoliko bi došlo do potpunog okoštavanja, a mene da je sasjeklo malo jače, mislim da se više ne bi moglo operirati, a možda bi i moglo, te neke odgovore nema nitko, čak ni operater. Kako bilo, jedina "reklamacija" koju sam imao, a to je ovo propinjanje na prste mi se pomalo vraća, hodam kilometrima dnevno, spremam se na posao od 1.3. a 1.4. u toplice. A onda dođe pomalo i ljeto, recesija uzme maha, pa se počastim ljetovanjem na Jarunu  :D

Pozdrav svima
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #37 : Veljače 17, 2009, 12:25:10 poslijepodne »
davore, koju god operaciju veliš da si napravio, naš denis će reći "e, ja sam protiv i te vrste operacije" ;D ;D ;D
denis ovo je zaista zeka, ne zamjeri.....čak nam malo to i zafali kad si ovako neutralan dugo vremena......
Herni ne donosi odgovore u moje ime nije istina da ću tako reagirat jako sam svjesan da je operacija pomogla doasta ljudi samo me zanima u kojem stadiju jel većina dođe kasno da ne vjerujem u operaciju bio bi lud jer ipak je to mehaničko oštećenje koje se treba otklonit kad i u koje vrijeme neznam a mislim  da ni doktori tu ne mogu reć ništa jer tu utječe puno faktora ;)

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #38 : Veljače 17, 2009, 12:47:58 poslijepodne »
Hvala svima na lijepim željama i vidim da me nekim pitanjima pokušavate zadržati na temi, ali nakon ovog posta dat ću sve od sebe da nema koji tjedan.

Denis, mene je u bolnici dočekao cijeli konzilij razgledavajući moje slike i razmišljalo se da li da idem na taj famozni laser ili ne, moj operater je nakon dva dana donio odluku da se ide na minimalno invazivni zahvat iliti mikrokirurgija kako on to naziva. Mene se iskreno baš fućkalo jer nisam ja taj koji može prosuđivati o tim stvarima. Meni je rečeno da rade ono što je najbolje za mene i ja to moram respektirati. Uostalom, došao sam tamo da mi pomognu i tu sva moja uloga završava. Što se tiče samog zahvata, moj operater je imao dobru procjenu da je vjerovatno došlo do početka kalcifikacije iliti okoštavanja diska i živca i stoga se laser nije preporučivao, dakle kada me je otvorio imao je šta vidjeti i, prema njegovim riječima dobrano se naradio. Ja sam jednostavno trebao biti operiran odmah po pojavljivanju simptoma jer sam imao sve indikacije za operaciju, a glavna indikacija je bila ta što je meni disk pukao "širokobazno" odnosno da sam se na trepavice postavio ne bi se to riješilo drugačije nego nožem. Sami problem kod operacije je bio kako sad odvojiti živac od diska i očistiti herniju, zato se radi to famozno potezanje živca koje onda može postoperativno rezultirati edemom ili što već. Moram samo napomenuti da je osjećaj nakon operacije jednostavno nevjerovatan, ČUDO, kao da je neko gurnuo ruku i  izvadio bol i ukočenost. Dokle će trajati vidjet ćemo, ja ću dat sve od sebe, pa što bude. Na kraju, ja sam nekako i mogao funkcionirati onako, ali pitaj Boga ili nekog mjerodavnijeg što sam mogao očekivati u budućnosti, jer, ukoliko bi došlo do potpunog okoštavanja, a mene da je sasjeklo malo jače, mislim da se više ne bi moglo operirati, a možda bi i moglo, te neke odgovore nema nitko, čak ni operater. Kako bilo, jedina "reklamacija" koju sam imao, a to je ovo propinjanje na prste mi se pomalo vraća, hodam kilometrima dnevno, spremam se na posao od 1.3. a 1.4. u toplice. A onda dođe pomalo i ljeto, recesija uzme maha, pa se počastim ljetovanjem na Jarunu  :D

Pozdrav svima
Davore puno ti hvala na odgovoru mislim da bi meni baš možda taj  microkirurgiski zahvat pomogao razmišljam o tome  unaprijed nedo bog da okrene po zlu da znam što mi je radit ,u ove sve godine što sam vidio koloiko sam upućen naravno da nebi kontrirao doktorima koju će vrstu operacije izvest al na klasičnu sigurno nebih pristao jedino po cjenu života jel mislim da mi nebi baš puno promjenila stvari.Što se tiće tebe iskreno ču ti reć drago mi je da ti je prošlo sve ok i naravno biće to i bolje samo treba vremena jer ako ja neoperiran živim godinama s problemom pa mi je nekad gore nekad bolje,do velikog uklještenja nije mi došlo ima već 5 godina da razmišljam o operaciji razmišljam jel sam svjesan da će doć taj dan kad tad al eto svak ima svoju odluku ja ću probat još malo saćekat.Davore što se tiće tebe kažem baš mi je drago a tvoje stanje će bit sigurno puno bolje i o tom možemo za godinu dana prićat prije ne a i ako bude malo boljelo znaš i sam da nekad sitnice treba zanemarit.Eto hvala ti puno na odgovoru malo se moram raspitat što sve teba za tu bolnicu u kojoj si bio jel me jako zanima mi ovdje nemamo puno izbora imamo jednog neurokirurga i klasičnu operaciju tako da moram razmišljat bar  o Zagrebu ukoliko bi došlo do problema ;)
« Zadnja izmjena: Veljače 17, 2009, 13:11:55 poslijepodne denis 68 »

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #39 : Veljače 27, 2009, 18:37:47 poslijepodne »
Bok svima, evo da se malo apdejtamo,

Neki dan bio na kontroli kod operatera i rekao mu kako nema bolova ni ničega, kako se noga drastično popravlja itd. Njegova automatska reakcija je bila "Ne ići u toplice ni pod razno". Pristup koji me je malo iznenadio, ali vjerujem mu kad mi to kaže. Nisam nikad bio u toplicama, pa ne mogu nešto suditi. Operater smatra da su im metode zastarjele i da ne idu u korak sa modernom neurokirurgijom. Mislim da je Bojan napisao da je jako razočaran vježbama u toplicama, a pogotovo zadnje desetljeće. Ja sam svom operateru vjerovao od početka i vjerovat ću mu i dalje, kako god cijela ova priča završi. Moja doktorica se inače prekrižila nekoliko puta kad je ovo čula i rekla je da nešto u stilu "preseravanja" američkim forama. Ja volim i cijenim svoju doktoricu stvarno jako puno, ali jednostavno opet vjerujem operateru, pa valjda je on jedini na svijetu vidio moju kljakavu kičmu  ;D pa valjda i zna što priča. kako bilo, ja se vraćam na posao 1.3. pošteđen sam težih stvari još jedno 2 mjeseca, a onda pomalo...Bildam trbušnjake i leđnjake, pješačim i živim bez boli, iskreno još i sad imam trunku nekakvog postoperativnog strahopoštovanja prema ovoj grani medicine, jer su u 2 sata uspjeli ono što ja i vrhunski fizijatri nisu mogli godinama. Napominjem da nikakvu bol još nisam osjetio osim što me sad lože zatežu i oni mišići koji nisu radili godinama, pa su sad proradili. Nekad me po noći usred okretanja onako nepravilnim pokretima, malo, jedba osjetno "žegne" živac, ali to je toliko beznačajno, a bogami i korisno jer me podsjeti na stanje kralježnice i onda ni vježbanje ne pada teško...

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #40 : Veljače 27, 2009, 22:39:59 poslijepodne »
Davor, super na tim vijestima. Potpuno se slažem sa vašim operaterom vezano za postop. rehabilitaciju. Dobre i redovite vježbe vaš su lijek oporavka. Naći će te knjigu koju nam je GSM stavio na Forum u njoj imate par stranica vježbi za vas od kojih su vam vjerovatno većina poznate. Pozdrav.Sretno.

GSM

• Gost
« Odgovori #41 : Veljače 28, 2009, 09:22:18 prijepodne »
...rekla je da nešto u stilu "preseravanja" američkim forama...

To je ona fora kad se kaze da je nekog pregazilo vrijeme.

p.s.
ispricavam se ako je doktorica ipak mlada  ;D

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #42 : Veljače 28, 2009, 10:09:40 prijepodne »
Čestitam Davore! Baš mi je drago da ste uspjeli! Samo nastavite vježbati i to u vlastitom aranžmanu jer će Vas toplice "rastepsti". Nemam ja ništa protiv fizijatra, ali smatram da nisu sve vježbe za sve pacijente. Oba puta kad sam bila u toplicama i povremeno na ambulantnim terapijama uvijek mi se nešto dogodilo - "zacvikalo me", jaki bolovi ili nešto slično i terapije su uvijek prekinute nakon 4 - 5 odrađenih.
Vježbajte onako kako Vama odgovara! Čestitam na izboru operatera!  :D
2006. interlaminectomia L4-L5

Joško

• Forumas
    • Email
« Odgovori #43 : Veljače 28, 2009, 13:37:42 poslijepodne »
Za promjenu, dobro je na forumu pročitati dobro iskustvo s operacijom. Obično su na forumu ljudi s lošim iskustvima, pa je često deprimirajuće čitati postove, posebno za goste i nove korisnike foruma, odnosno za one koji pokušavaju nešto više saznati na internetu.
Toplice kako su kod nas organizirane ne daju očekivani efekt, svode se na formu- kao da će  odlazak u toplice sam po sebi nešto korisno donijeti.  Jer sadržaj i kvaliteta rada s pacijentima u toplicama je čista nula! Barem je to bilo moje iskustvo.  Tako da mi je potpuno razumljiva preporuka za oporavak "u koćnoj radinosti" :)

Samo davore čini mi se da bi ti bilo pametno ne žuriti se na posao! Ipak si relativno friško operian, koliko god da se dobro osjećaš. Moj savjet ti je da ostaneš kući još mjesec-dva, da se što kvalitetnije oporaviš, a i da se odmoriš.
Ipak, ne operira se kralježnica svaki dan!  Jednom kad se vratiš na posao više te nitko ne pita jel možeš, a posao te traži da ga odradiš...
2007. povremena bol u desnom boku
01/2008. dijagnoza: protruzija L5/S1   01-07/2008. širenje boli u desnu nogu
07/2008. mikrodiscektomija u Vinogradskoj   Zadovoljan oporavkom. Bez bolovova.

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
« Odgovori #44 : Ožujka 01, 2009, 01:00:48 prijepodne »
Daljnji dio rasprave o toplicama opcenito preseljen je na adresu
http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=263.msg4773;topicseen#msg4773

Ovdje dalje idu postovi vezani za Davorov oporavak.
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #45 : Ožujka 02, 2009, 08:36:13 prijepodne »
Jošk i svi ostali,

Hvala Vam na podršci.  Htio sam se osvrnuti malo na Joškov komentar o poslu. Meni je jednostavno operater rekao da mogu početi sa administrativnim poslovima u strogo kontroliranim uvjetima, odnosno sjedenje sa ne više od pola sata u komadu, i to kroz razdoblje od slijedećih nekoliko mjeseci, a onda se mogu postupno vraćati težim oblicima aktivnosti. čak je u jednom trenutku i rekao da je taj oblik opterećenje prihvatljiv, a sad, ja nemam pojma zašto...Isto tako, ima i ona druga strana, a to je egzistencija mene i moje obitelji, ja sam u medjuvremenu dobio otkaz uslijed krize, pa sam ovo razdoblje proveo u kombinaciji otkaznog roka i bolovanja, a našao sam i novi posao tako da mi nema druge nego brže bolje potpisati ugovor o radu dok se nisu predomislili. Mislim, vrlo se žestoko osjeti kriza na svakom koraku i nije se za zezati, a uostalom operater je tako htio.

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #46 : Ožujka 02, 2009, 16:26:03 poslijepodne »
Meni je jednostavno operater rekao da mogu početi sa administrativnim poslovima u strogo kontroliranim uvjetima, odnosno sjedenje sa ne više od pola sata u komadu, i to kroz razdoblje od slijedećih nekoliko mjeseci, a onda se mogu postupno vraćati težim oblicima aktivnosti.

Sve će biti dobro ako se budeš mogao pridržavati tih pola sata za sjedenje. U suprotnom, vratit će ti se problemi s nogom. Govorim iz vlastitog iskustva...
Operacija L4/L5 2007. godine