Autor Tema: Išijas - bolest starih i nemoćnih  (Posjeta: 5287 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

bojan

• Hero Member
    • Bojan - zdravstveni status
Išijas - bolest starih i nemoćnih
« : Kolovoza 16, 2009, 22:57:00 poslijepodne »
U nastavku mozete procitati dio kulumne iz BUG-a (informatički časopis).
Mislim da cete se nasmijati. Meni je zabavno kako ljudi jos misle da je krizobolja bolest starih ljudi.

Ali nije ni cudo s obzirom na komentar i ocjenu koji su dali za stranice Kraljeznica.com
http://www.bug.hr/weboteka/zdravlje/kraljeznicacom/2526.aspx
Malo su previse gledali izgled, a manje sadrzaj i pri tome gledali kao da se radi o stranici neke klinike.
 ;)

------
"Do ovog sam ljeta živio u uvjerenju da je išijas bolest koja napada samo stare i nemoćne, duhovnu i fizičku braću Jeremije iz Alana Forda. Mentalna slika išijatičnog bolesnika bila je lik nekoga od barem osamdeset-devedeset godina, kako prignut u kuku hoda uz pomoć štapa i uz išijas se rutinski jada na barem još dvadesetak boljetica, od kojih nekako možda upamtite taj išijas prvenstveno radi neobičnog imena.

Ovog ljeta godišnji mi se odmor pretvorio u ocean boli koji me natjerao da preispitam taj stav. Razvaljen bolju, i spsoban da se tek nakon 2-3 analgina gibam brzinom puža stogodišnjaka potražio sam savjete gdje ih traže svi pametni ljudi – na Internetu i od uredskih kolega s liječničkim nagnućima. Dijagnoza je bila jasna – u cvijetu mladosti napala me bolest mega-starkelja, išijas! Počelo je time što sam se ozlijedio glumeći golmana sinu – cijena ambicije da netko u obitelji zarađuje dobre pare, od nogometa.

Sad bi tu ladno mogao copy-pastati nekoliko živopisnih ulomaka iz mailova prijateljima ...."

Veci dio teksta procitajte na
http://www.bug.hr/ostav/oleg-mastruko/94579.aspx
« Zadnja izmjena: Kolovoza 16, 2009, 23:04:36 poslijepodne bojan »
Operacija protruzije L5-S1 1992 u Vinogradskoj

Jasna

• Hero Member
Odg: Išijas - bolest starih i nemoćnih
« Odgovori #1 : Kolovoza 16, 2009, 23:30:56 poslijepodne »
Pročitala sam...ne samo da je članak tipičan primjer površnosti i ne znanja koje danas prevladava u novinarstvu, nego se Oleg pokazao i kao priličan glup čovjek jer vlastitoj boli pristupa s predrasudom i uopće se ne trudi saznati što ga to i zbog čega boli. Vrhunac mi je što traži "bablje" lijekove za očito ozbiljan problem s kralježnicom. E, Oleg, baš si me razočarao  :o. Nije čudo da sve manje čitam Bug...

Operacija L4/L5 2007. godine