Veliki pozdrav...nazalos sam postala clan ovog foruma,kamo srece da niko od nas nije zbog muke na ovom forumu...al eto....Ja imam 23 godine,11 godina sam se bavila akrobatskim rock`n`roll-om,show dance-om,salsom itd...i u februaru ove godine sam operisala ekstruziju diska L5-S1,tacnije doslo je do okostavanja jednog dijela diska a drugi dio je poceo propadati u medulu,i sva masa iz diska se zalijepila za nerv koji je ujedno morao biti i izvucen je je bio ukljesten...MRI-u koji sam radila prije 20-tak dana ukazuje na prisutnu ekstruziju diska na nivou L5-S1 sa migracijom diska uz L5 kraljezak i ista je kompresivna na ogranke kaude ekvine kao i na radiks sa desne strane.Na nivou L4-L5 imam takodje protruziju diska dorzomedijalno.Na nivou C5-C6 baldjing diska,a na nivou Th4-Th5 imam manju herniju diska koja lako reducira prednji likvorni prostor,ali ber reperkusije na medulu spinalis.
Takodjer sam radila i EMG desne noge gdje nalaz ukazuje na subakutnu leziju srednje teskog stepena n.peroneusa i leziju n. tibijalisa teskog stepena.
Kada mi doktor gleda reflekse patelarni refleks i RAT (ahilova tetiva) ne reaguju...
Treba mi misljenje i drugih hirurga,kod kojeg bi se mogla obratiti za misljenje?
P.S.moj neurohirurg Hassan Al Qoud,koji me operisao,kaze da je najbolje cekati 5 do 12 da se ovo operise jer su operacije rizicne...unaprijed hvala