Pozdrav ljudi,evo me opet nakon dugo vremena.S obzirom da sam dosta toga naucio na ovom forumu,osjecam se duznim podijelit svoje iskustvo s ljudima koji imaju problema s kraljeznicom i vecinom su zbunjeni kao i ja na pocetku balade.Dakle...pocelo je s L5-S1,odbijao operirati oko godinu dana,tada doslo do okostavanja tog segmenta a stradao kat povise L4-L5,ne pitajte ni kako ni zasto...nemam pojma.Uglavnom odlucio se za klasicnu operaciju koja mi je napravljena 18.03.2010.u KB Dubrava(odjel,sestre,doktori sve prva liga) na nivou l4-l5.Jutro posli op.mi je dosla fizijatrica i pola sata razgovarala sa mnom nakon cega mi je pomogla da prvi put stanem na noge.Nakon tri dana otpusten iz bolnice,sedmi dan izvadjeni savovi.U toplice sam isao tek nakon dva i po mjeseca mada su me u bolnici nagovarali na raniji odlazak(objasnjeno je vec na forumu zasto je bolje kasnije),prije odlaska u toplice sam radio lagane setnje po pola sata-sat pa lezanje isto toliko i tako u krug...s vremenom sve vise hodas a sve manje lezis.Auto nisam vozio sve do povratka iz toplica 4mj. nakon op.O toplicama ovom prilikom ne bih,sve je to nedovoljno jer ima puno pacijenata a malo osoblja al jedina prava stvar tamo je bio olimpijski bazen.Nakon povratka iz toplica cijelo ljeto PUNO ledjnog plivanja,svaki dan,u pauzama izmedju plivanja jednom dnevno staticke vjezbe iz toplica.Nakon 7 mj.povratak na posao(tezi fizicki) uz vjezbe skoro svaki dan u koje sam pomalo ubacivao malo jace od onih iz toplica.Radim SVE u zivotu sto sam radio i prije tegoba,tezak posao(naravno da se vise cuvam nego prije)aktivno planinarim,ponekad sjednem na biciklu na malo duzu voznju mada me zna ponekad malo zafrkavat...opcenito imam osjecaj da bih mogao poletit

.Jedini problemi sto osjecam su kod promjene vremena,od izlaska iz bolnice nisam popio nijednu tabletu protiv bolova...ni nemam ih u kuci.Nekada kad se bas fizicki preforsiram,moram odmarat dan-dva jer me malo uhvate kriza al po meni to je sve normalno,pogotovo u usporedbi sa zivotom prije zahvata.Da zakljucim nema straha od op.bar sam ja pokusao sve prije al bez noza nije islo.Naravno da se nakon op.mora promijenit stil zivota,plivanje svako ljeto,vise setnje i opcenito sportskog nacina zivljenja koliko ko moze jer ako se nastavi kao i prije eto tegoba opet.Ovo su samo neka moja mala iskustva,nemojte me krivo shvatit,neko je mozda bio oprezniji i pazljiviji od mene pa mu nije pomoglo,uglavnom ja sam svoj zivot operacijom a pogotovo rehabilitacijom i promjenom nacina zivota poslije vratio u normalu.Ne trcim pred rudo,negdje sam procitao da su vazne tri godine nakon op.da bi covjek bio koliko-toliko siguran da je napokon zdrav al mislim da sam na dobrom putu(jos da je radit manje)
Ako imate sta pitat,slobodno.
Pozdrav svim krizoboljcima.