Autor Tema: Prva godina je prošla  (Posjeta: 20005 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

socrates

• Full Member
Prva godina je prošla
« : Lipnja 29, 2011, 09:30:03 prijepodne »
Pozdrav ljudi,evo me opet nakon dugo vremena.S obzirom da sam dosta toga naucio na ovom forumu,osjecam se duznim podijelit svoje iskustvo s ljudima koji imaju problema s kraljeznicom i vecinom su zbunjeni kao i ja na pocetku balade.Dakle...pocelo je s L5-S1,odbijao operirati oko godinu dana,tada doslo do okostavanja tog segmenta a stradao kat povise L4-L5,ne pitajte ni kako ni zasto...nemam pojma.Uglavnom odlucio se za klasicnu operaciju koja mi je napravljena 18.03.2010.u KB Dubrava(odjel,sestre,doktori sve prva liga) na nivou l4-l5.Jutro posli op.mi je dosla fizijatrica i pola sata razgovarala sa mnom nakon cega mi je pomogla da prvi put stanem na noge.Nakon tri dana otpusten iz bolnice,sedmi dan izvadjeni savovi.U toplice sam isao tek nakon dva i po mjeseca mada su me u bolnici nagovarali na raniji odlazak(objasnjeno je vec na forumu zasto je bolje kasnije),prije odlaska u toplice sam radio lagane setnje po pola sata-sat pa lezanje isto toliko i tako u krug...s vremenom sve vise hodas a sve manje lezis.Auto nisam vozio sve do povratka iz toplica 4mj. nakon op.O toplicama ovom prilikom ne bih,sve je to nedovoljno jer ima puno pacijenata a malo osoblja al jedina prava stvar tamo je bio olimpijski bazen.Nakon povratka iz toplica cijelo ljeto PUNO ledjnog plivanja,svaki dan,u pauzama izmedju plivanja jednom dnevno staticke vjezbe iz toplica.Nakon 7 mj.povratak na posao(tezi fizicki) uz vjezbe skoro svaki dan u koje sam pomalo ubacivao malo jace od onih iz toplica.Radim SVE u zivotu sto sam radio i prije tegoba,tezak posao(naravno da se vise cuvam nego prije)aktivno planinarim,ponekad sjednem na biciklu na malo duzu voznju mada me zna ponekad malo zafrkavat...opcenito imam osjecaj da bih mogao poletit ;D.Jedini problemi sto osjecam su kod promjene vremena,od izlaska iz bolnice nisam popio nijednu tabletu protiv bolova...ni nemam ih u kuci.Nekada kad se bas fizicki preforsiram,moram odmarat dan-dva jer me malo uhvate kriza al po meni to je sve normalno,pogotovo u usporedbi sa zivotom prije zahvata.Da zakljucim nema straha od op.bar sam ja pokusao sve prije al bez noza nije islo.Naravno da se nakon op.mora promijenit stil zivota,plivanje svako ljeto,vise setnje i opcenito sportskog nacina zivljenja koliko ko moze jer ako se nastavi kao i prije eto tegoba opet.Ovo su samo neka moja mala iskustva,nemojte me krivo shvatit,neko je mozda bio oprezniji i pazljiviji od mene pa mu nije pomoglo,uglavnom ja sam svoj zivot operacijom a pogotovo rehabilitacijom i promjenom nacina zivota poslije vratio u normalu.Ne trcim pred rudo,negdje sam procitao da su vazne tri godine nakon op.da bi covjek bio koliko-toliko siguran da je napokon zdrav al mislim da sam na dobrom putu(jos da je radit manje)
Ako imate sta pitat,slobodno.
Pozdrav svim krizoboljcima.

Istr

• Sr. Member
Odg: Prva godina je prošla
« Odgovori #1 : Lipnja 29, 2011, 09:32:38 prijepodne »
BRAVO :)

Pozdrav od tvog starog kolege (mobilna stanica)
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

socrates

• Full Member
« Odgovori #2 : Lipnja 29, 2011, 11:32:13 prijepodne »
Prijatelju,hvala ti na pozdravu,mislio sam da nisi vise ovdje al sad vidim da si tu.
Hvala ti puno,nemas pojma koliko si mi pomoga u odluci prije godinu dana, veliki pozdrav.

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
« Odgovori #3 : Lipnja 29, 2011, 14:20:50 poslijepodne »
Socrates, ti si jedna velika pozitivna priča. Čestitam ti! :)
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #4 : Lipnja 29, 2011, 22:34:11 poslijepodne »
pozdrav itebi, zelim ti jos mnogo takvih dobrih godina...

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #5 : Lipnja 30, 2011, 09:08:56 prijepodne »
Masalah, sto bi mi rekli.   ;DNek te prati sreca i zivot bez bolo va.
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

mat2be

• Forumas
« Odgovori #6 : Lipnja 30, 2011, 11:37:59 prijepodne »
Drago mi je da ima ljudi kao ti koji se vrate na forum "zdravi" te svojim iskustvom pomognu u odluci ili ohrabrenju ljudi koji boluju ili se oporavljaju od operacije.
Imam jedno pitanje - koliko dugo nakon operacije si osjećao bolove / nelagodu tj. kad si zaključio da si zdrav koliko možeš bit?.
Pitam iz razloga jer nakon 3mj. od op. uz stat. vježbe svaki dan te 3*tjedno po 1600m plivanja, šetnje svaki dan još mi se javljaju slabi bolovi / nelagode na "putu" kojim je prije op. prolazila jaka bol?
U svakom slučaju još jednom pohvala zbog povratka na forum i puno zdravlja dalje u životu! 
interlaminectomia L4-L5 03/2011

lacroma

• Full Member
« Odgovori #7 : Lipnja 30, 2011, 13:21:03 poslijepodne »
Bravo Socrates, neka i dalje budeš dobro.

I ja bih se mogla uklopiti u ovakvu priču, godina od operacije je prošla, osjećam se izvrsno, manje vježbam nego prije, ovih dana je i more brrrr pa ne plivam.
Još nisam vozila dulje od jednog sata, ali i to se spremam uskoro. I dalje se čuvam dizanja tereta koliko mogu, ali skoro mogu reći da vodim najnormalniji život.

2010. hemilaminektomija s foraminotomijom L4-L5

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #8 : Lipnja 30, 2011, 18:05:30 poslijepodne »
Lacroma, kakop se osjećaš ako je more hladno? Tj, imaš li iskustva s kupanjem u hladnijem moru?
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

socrates

• Full Member
« Odgovori #9 : Srpnja 01, 2011, 11:02:27 prijepodne »
Drago mi je da ima ljudi kao ti koji se vrate na forum "zdravi" te svojim iskustvom pomognu u odluci ili ohrabrenju ljudi koji boluju ili se oporavljaju od operacije.
Imam jedno pitanje - koliko dugo nakon operacije si osjećao bolove / nelagodu tj. kad si zaključio da si zdrav koliko možeš bit?.
Pitam iz razloga jer nakon 3mj. od op. uz stat. vježbe svaki dan te 3*tjedno po 1600m plivanja, šetnje svaki dan još mi se javljaju slabi bolovi / nelagode na "putu" kojim je prije op. prolazila jaka bol?
U svakom slučaju još jednom pohvala zbog povratka na forum i puno zdravlja dalje u životu! 
Hvala vam svima na lijepim željama i pozdravima.Evo ovako mislim da nemaš razloga za nikakvu brigu,ja sam uz plivanje (svaki dan 3x500m leđno),šetnju i jednom dnevno vježbe osjećao tu istu nelagodu/slabu bol u desnom kuku i stražnjici pa sigurno još 4-5 mjeseci nakon operacije.Mene je čak odmah nakon op.20-ak dana pratio nekakav čudan osječaj u mišičima noge.Možda tu ima i malo psihološkog aspekta jer sam,sjećam se,non-stop osluškivao pa čak i tražio najmanje znakove boli.Nakon 5-6 mjeseci opreza,jednostavno malo -pomalo počmeš zaboravljat na operaciju,slobodnije živiš tako da i ta nelagoda nestane ili je jednostavno više ne primjećuješ.Naravno da ćeš ponekad osjećat nešto  manje boli /nelagode ipak operirali smo kralježnicu,zar ne.Češće me kod promjene vremena više boli davno slomljen prst nego kralježnica.Nema straha,nastavi tako i bit će sve ludilo
Što se tiče plivanja u hladnijem moru,ja sam totalno zimogrozan tip,čak su me i plašili da se ne smije jer se mišiči ne opuste dovoljno pa može doć do neke ozljede...bla bla bla...kad je hladno samo ubrzaš i to je to,kad se smrzneš izađeš i amen...ma sve je u biti individualno,kako kome paše.Ja i dalje jedino pazim kod dizanja tereta da dižem iz čučnja i to je to.Nakon opperacije 7mj. nisam digao ništa teže od čaše...kasnije to sve dolazi samo od sebe.
Pozdrav ljudi i želim vam kvalitetan oporavak.
« Zadnja izmjena: Srpnja 01, 2011, 11:04:20 prijepodne socrates »

lacroma

• Full Member
« Odgovori #10 : Srpnja 01, 2011, 12:54:39 poslijepodne »
Lacroma, kakop se osjećaš ako je more hladno? Tj, imaš li iskustva s kupanjem u hladnijem moru?

Kad je more hladno, moj prvenstveni osjećaj je strah. Inače sam prije par dana ušla u more koje je vjerojatno bilo ispod 20oC, ali sam odmah izišla. Nisam ništa neobično osjetila, ali ne bih rado čekala da se nešto dogodi. Mislim da temperatura ispod 23oC nije baš optimalna.
2010. hemilaminektomija s foraminotomijom L4-L5

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #11 : Srpnja 01, 2011, 13:59:49 poslijepodne »
Meni je super kad je more hladno pa izadjes vani na jako sunce. Hladnoca mi otupi bol a kad lezim na suncu isto mi je fino ili ako stojim opet je ok. Sjedenje sam gotovo skroz izbzcila iz upotrebe. Tako da jedva cekam na more jeee moj jedini problem je sto me strah riba pa ne smijem daleko od obale sama.   ;D
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

mat2be

• Forumas
« Odgovori #12 : Srpnja 01, 2011, 14:30:40 poslijepodne »

Kad je more hladno, moj prvenstveni osjećaj je strah. Inače sam prije par dana ušla u more koje je vjerojatno bilo ispod 20oC, ali sam odmah izišla. Nisam ništa neobično osjetila, ali ne bih rado čekala da se nešto dogodi. Mislim da temperatura ispod 23oC nije baš optimalna.

Socrates hvala na odgovoru / ohrabrenju, puno sreće i "zdravih" postova i dalje!
interlaminectomia L4-L5 03/2011

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #13 : Srpnja 01, 2011, 15:21:38 poslijepodne »
 :) :) :) Senice draga, pa kako te strah malih ribica? hehhehe A kako ih se ne bojiš pojesti? Pa i one se tebe boje...  ;) :D

socrates

• Full Member
« Odgovori #14 : Srpnja 01, 2011, 15:27:29 poslijepodne »

Ti si stvarno hrabra,ja ne ulazim dok more ne prođe 20 pa i 21, samo ako slučajno upadnem.Inače 23-24 je zakon, sve poviše je juha.
« Zadnja izmjena: Srpnja 01, 2011, 15:29:37 poslijepodne socrates »

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #15 : Srpnja 01, 2011, 15:39:04 poslijepodne »
 :) :) :) Socrates, pa zar ti znaš i slučajno upast?  :D zezam se... Ma ja sam bio u moru na 20 stupnjeva i još malo i ronio nekih sat vremena.... I baš me bilo dobro stislo... I sad na onoj drugoj temi je to odgovor zašto sam opet u toplicama... Jer ima bazen, jer mi paše, jer se odmaram, jer u gradu popijem kavu na rivi, jer sam tako doktorici pokrio bolovanje, jer mi tako paše i jer mi je to sve skupa dobro... Dobro, umjesto toplice sam mogao napisat i bazen, jer je to sve što vidim od toplica. I ima nas samo troje...

socrates

• Full Member
« Odgovori #16 : Srpnja 01, 2011, 21:38:51 poslijepodne »
Uh koliko dobrih razloga za ić u toplice 8)...sad bi i ja...još ako su one u marmontovoj, jutarnji obilazak peškarije... neprocjenjivo 8)

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #17 : Srpnja 01, 2011, 23:26:10 poslijepodne »
 8) 8) E pa obiđem i peškariju, popijem kavu na rivi, pojedem sladoled, vidim ekipu, i još se brčkam u toploj vodi.....  :)