Autor Tema: Naša mala Brbljaonica  (Posjeta: 284057 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Henrik VIII

• Hero Member
Odg: Naša mala Brbljaonica
« Odgovori #630 : Siječnja 02, 2017, 19:13:55 poslijepodne »
I Tebi sretna i tu, mada sam Ti je zaželio i tam, ali neka svi znaju da nam je svima sretna 2017. iako isto boli kao i 2016. :D
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

buhtlica

• Forumas
« Odgovori #631 : Siječnja 16, 2017, 14:32:09 poslijepodne »
Evo sam vidila katalog od lidla i prodavat ce se neke stvari za vjezbanje..lopte..trake...svasta nesto sta ste spominjali

Ovčica

• Forumas
« Odgovori #632 : Siječnja 18, 2017, 11:06:28 prijepodne »
Pozdrav svima i svako dobro sa što manje boli u ovoj godini vam želim! ;) Bilo bi super kad bih napisala 'bez boli', no o tome možemo samo sanjati. :(
Nisam dugo niti čitala niti bila na forumu, jednostavno se zaredalo puno posla. Baš sam radila, vozila, hodala i manje vježbala jer nisam stigla. Al dobro..sad opet vježbam svaki drugi - treći dan i ok je. Osim što boli lumbalni dio (operirani) zbog ove 'ledare' vani, ali što je tu je. Izdržim bez tablete uglavnom, a ponekad mi je dovoljan Ibuprofen, eventualno uz Normabel.
Podigla sam nalaz rtg koljena (desnog) i dg.je gonarthrosis iliti artroza koljena. :-\ :'( ::) :o ??? Eto...nastavlja se niz degeneracije kostiju kod mene. Katastrofalis! Kosti mi stare duplo brže. Ima li tko iskustva s tim? (Osim eventualno poznatih starijih vam osoba i što pomaže?) LOM mi je savjetovala vježbe-jačanje kvadricepsa; po njoj nije ništa strašno. Za mjesec dana imam pregled kod fizijatrice pa ću vidjeti kaj bu rekla. Do tad vježbam ::).
Buhtlice, ja se spremam kupiti trake i prečku za vježbanje (taman sam si našla odgovarajući štok), a jučer sam sasvim slučajno naišla na kinesio tape u Interšparu, 5 m za 25kn. Imaju 3 boje u ponudi. Pa ako nekome treba, nek požuri, nisam gledala do kad im traje ta ponuda. Valjda budu pomogle. Moram naći nekog tko će mi ih staviti. A možda budem sama. Uz pomoć iskusnih forumaša ;).
8.7. 2016. Flavektomija L5-S1
                Mikrodiscektomija
Ekstruzija diska L5-S1
Protruzija diska L4-L5
Hipolordoza cervikalne kralježnice
Thorakalna kifoza
Lumbalna alordoza

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #633 : Siječnja 18, 2017, 17:25:22 poslijepodne »
Evo mene...imam to s koljenom isto. Bila sam kod ortopeda...dobila sam blokadu u koljenu i fizikalne. Rekao je ako ne bude bolje...operacija. Bolje nije,ali to koljeno nikako da dođe na red. U toplicama sam dobila struju na to koljeno i to tak stoji. Napisala sam neki dan da je fizijatrica rekla da izgleda da bude moralo doći na red.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #634 : Siječnja 18, 2017, 20:45:31 poslijepodne »
LadyAnita, možda je pravo vrijeme da se riješi i koljeno, no kako ćeš sa bolovanjem i naknadom ako odeš na novu operaciju?
Anita i Ovčice, možda prave vježbe mogu pomoći da se ojačaju pravi mišići nogu i time zaštiti koljeno od naprezanja.
Na sreću za sada ne trebam koristiti tablete protiv bolova, nadam se da će tako i ostati.
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #635 : Siječnja 20, 2017, 08:34:45 prijepodne »
Evo, društvu se pridružuje jedna skleroza kukova. Neuro kaže da je to koma, ali da nije neočekivano za moje stanje jer su degenerativne promjene posvuda. Dr. u Amb. za bol je rekla da slobodno mogu na RTG dati sve zglobove od zdjelice pa na dolje i da svuda budu skleroze i artroze. U biti, kad dobijem temperaturu od neke prehlade, onda točno osjetim koji zglob boli i po tome znam da je unutra degenerirano. Meni ne gine zamjena kukova, i to do 40. jer se već sada zaglave i znaju jako boliti. Imam vježbu kako odglaviti kuk, ali se ona obavlja u ležećem položaju, ja to ne mogu ako sam npr. u kafiću pa radim u stojećem i onda ljudi gledaju koji k... sad ja radim. :D Bilo je situacija da nisam uopće mogao hodati, a ajd ti sad ljudima objasni sa 34 godine da ti se zaglavi kuk.  ::)
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

buhtlica

• Forumas
« Odgovori #636 : Siječnja 27, 2017, 20:36:07 poslijepodne »
Da vas nesto pitam..jeste vi nakon toplica isli nankonttolu operateru..ili cete ic...mene je na kontroli pregleda specijalizant koji je nakpisao kontrolu nakon toplica...a kad sam poslala nakon toga novi nalaz magneta postom..odg doktora je bio kontrola u slucaju neuroloskog pogorsanja...mene ledja i noga bole jos uvijek..a opcenitk se malk bolje osjecam...u voznji..kao suvozac...imam neke senzacije s unutrasnje str bedra..put gore...to sam imala i prije op..ponekad trni noga...ledja bole dosta...mene sad kao gleda fizijatrica...nekako mi je bezveze ic u operatera ako necu na op...blesava sam

marginalac

• Full Member
    • Email
« Odgovori #637 : Siječnja 28, 2017, 08:18:10 prijepodne »
Meni će nakon toplica biti tek prva kontrola pa ću otići. Iako mislim da kontrola bez novog magneta i nema nekog smisla. Pogotovo ako su tegobe kao kod mene, ne baš strašne, umjerene.
A tebi ne znam baš što bih preporučio. Kad bi bila sigurna da će te primiti tvoj operater, isplatilo bi se otići. Ali... opet toliki put prevaliti da ti specijalizant kaže da nastaviš vježbe...

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #638 : Siječnja 28, 2017, 11:19:08 prijepodne »
Moj savjet ti je da odes na kontrolu.... Bolje biti u kontaktu sa njima.....

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #639 : Siječnja 28, 2017, 12:03:51 poslijepodne »
Ja sam nakon operacije dobio nekoliko uputnica za kontrolu kod operatera/neurokirurga, a na otpusnom pismu napomenu da se javim na kontrolu nakon toplica i to ću svakako napraviti.
Toplice su mi pri kraju, pa sada očekujem da ću na pregled kod operatera tijekom veljače.
Osobno bih bio sretniji i sigurniji da imam novi MR, no možda će mi dati preporuku da ga napravim, a i EMNG nebi bilo loše napraviti.
Toplice mi i nisu nešto poporavile žuljanje u leđima, već samo pokretljivost i snagu, a i od čega bi kad sam ovdje osim vježbi dobio samo terapiju magnetom, nema za mene struje, lasera, UZ, TEBS-a, kade, hidromasaže, ništa, jer kao ja sam još mlad pa ne treba trošiti lovu na mene (u 44. :) ).
Da li je netko od vas nakon toplica išao ambulantno na dodatne terapije?
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

Natali34

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #640 : Siječnja 28, 2017, 13:05:58 poslijepodne »
Ja bi trebala, ali sam odustala od toga.... Bazen, vjezbanje i hodanje najbolja stvar, ove struje su meni osobno totalno bezveze....ali meni su to zabranili..... Vidi sa svojim operaterom sto I kako dalje....

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #641 : Siječnja 28, 2017, 14:50:28 poslijepodne »
Da vas nesto pitam..jeste vi nakon toplica isli nankonttolu operateru..ili cete ic...mene je na kontroli pregleda specijalizant koji je nakpisao kontrolu nakon toplica...a kad sam poslala nakon toga novi nalaz magneta postom..odg doktora je bio kontrola u slucaju neuroloskog pogorsanja...mene ledja i noga bole jos uvijek..a opcenitk se malk bolje osjecam...u voznji..kao suvozac...imam neke senzacije s unutrasnje str bedra..put gore...to sam imala i prije op..ponekad trni noga...ledja bole dosta...mene sad kao gleda fizijatrica...nekako mi je bezveze ic u operatera ako necu na op...blesava sam

Buhtlice meni i tebi je jako slično, osim sto mene ledja bole samo uslijed dužeg šetanja ili dužeg sjedenja. Maltretiranje je otići ali ipak sam se naručio i imam termin u drugom mjesecu pa da vidim sto će reci.

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #642 : Siječnja 28, 2017, 14:52:57 poslijepodne »
Ja sam nakon operacije dobio nekoliko uputnica za kontrolu kod operatera/neurokirurga, a na otpusnom pismu napomenu da se javim na kontrolu nakon toplica i to ću svakako napraviti.
Toplice su mi pri kraju, pa sada očekujem da ću na pregled kod operatera tijekom veljače.
Osobno bih bio sretniji i sigurniji da imam novi MR, no možda će mi dati preporuku da ga napravim, a i EMNG nebi bilo loše napraviti.
Toplice mi i nisu nešto poporavile žuljanje u leđima, već samo pokretljivost i snagu, a i od čega bi kad sam ovdje osim vježbi dobio samo terapiju magnetom, nema za mene struje, lasera, UZ, TEBS-a, kade, hidromasaže, ništa, jer kao ja sam još mlad pa ne treba trošiti lovu na mene (u 44. :) ).
Da li je netko od vas nakon toplica išao ambulantno na dodatne terapije?

Ja sam išao, ali bazen forte, ove mumbo jumbo struje izbjegavam

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #643 : Siječnja 28, 2017, 19:31:38 poslijepodne »
Sa otpusnim pismom dobila sam termin za toplice i  termin za kontrolni pregled kod neurokirurga. Sve obavila i na preglefu neuro preporučio fizikalne terapije ambulantno. Evo u ponedjeljak bude 35.terapija...zadnja i pregled kod fizijatra,a za dalje budem znala u ponedjeljak.
Moram ići pisat na moju temu jer imam dosta toga za reći,ali ne znam dal to bude danas. Umorna sam...bila danas na vještačenju u Zagrebu i produžili mi bolovanje jer je potrebno daljnje liječenje.
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #644 : Siječnja 29, 2017, 14:46:00 poslijepodne »
Znam da je muka priječi toliki put,i onda neimati sreču pa te pregleda specijalizant.uzmi Mr i odi na pregled,neznam koliko ti je sada od operacije?. Ako su bolovi slabiji a MR Dobar preporučit če ti fizikalne.Neka praksa u vinogradskoj je tri kontrole.ja nisam još bila od operacije ali samo zato što mi je fizijatar tražio Mr.pa sam ga čekala.Lani je to bilo prva kontrola nakon toplica,druga nakon još fizikalnih,pa onda 3 na kojoj mi je indicirana nova operacija,da nije vjerojatno bi napisali kontrola po potrebi.Najbolje ti je otiči i vidjeti o čemu se radi.Krešo hočemo li se možda sresti na pregledu? Da popijemo kavicu 8)
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #645 : Siječnja 29, 2017, 15:36:24 poslijepodne »
Krešo hočemo li se možda sresti na pregledu? Da popijemo kavicu 8)

Ništa kava, jedino rakija  ;)

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #646 : Siječnja 29, 2017, 17:19:15 poslijepodne »
Krešo hočemo li se možda sresti na pregledu? Da popijemo kavicu 8)

Ništa kava, jedino rakija  ;)
Nema veze srest čemo se valjda jednom :D,i napokon organizirat skup kičmenjaka,bilo bi ljepo a vjerujem i korisno razgovarati u živo 8)
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

Kreso B

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #647 : Siječnja 29, 2017, 19:37:16 poslijepodne »
To bi bilo cjelodnevno druženje, jer dok svatko iznese sto ga boli  ;D ;D ;D ;D