Autor Tema: isijas....:(((  (Posjeta: 41737 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Neurokirurg

• Sr. Member
Odg: isijas....:(((
« Odgovori #36 : Svibnja 27, 2010, 19:10:49 poslijepodne »
operacija, ne laserska jer je ekstruzija sa pomakom, ili fizikalna th tijekom cetiri mjeseca. ako ne bude pomaka operacija ili zivot sa maksimalnom postedom. u ostalom procitaj ranije postove.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #37 : Svibnja 29, 2010, 10:37:50 prijepodne »
1 kg viška je 7 kg opterećenja na kralježnicu. Dakle skinuti 10 kg je super.
Oprezno sa opterećenjem, nikako se ne pregibati 3 mjeseca, sjedenje što manje, vožnja u automobilu što manje. Dosta plivanja i šetnje u adekvatnoj obući, nikako u ravne šlate ili ravne japanke. Iskoristite morfe i ljeto koje je pred nama.

Bais

• Forumas
« Odgovori #38 : Svibnja 29, 2010, 15:44:02 poslijepodne »
1 kg viška je 7 kg opterećenja na kralježnicu. D.
Da li se odnosi na kralježnicu u cjelini ili samo na pojedinačne dijelove?  Imajući u vidu jednostavan zakon poluge i posložene vektore sila mislim da je opterećenje različito na različitim dijelovima...

melica

• Full Member
« Odgovori #39 : Svibnja 29, 2010, 22:56:56 poslijepodne »
Želim ti sretan oporavak!
30.08.2007. stvaranje Schmorlove hernije donje pokrovne plohe trupa L5 kralješka, uz diskretno reduciran i.v.prostor L5 S1, masivniji poprečni nastavak na L5 kralješku desno uz suspektno stvaranje pseudoartroze
MR 11.02.2010 diskopatija i dorzomedijalna protruzija i.v.diska L4-L5, L5-S1 ekstruzija i.v.diska prema spinalnom kanalu, u visini kralješka S1 perineuralna Tarlowljeva cista.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #40 : Svibnja 30, 2010, 11:08:14 prijepodne »
Slabinska kralježnica.

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #41 : Svibnja 31, 2010, 08:15:00 prijepodne »
hvala na dobrim zeljama..:)

ja sam od operacije skinula 9 kg...jos 20-tak moram skinuti...a imam i osobnog trenera koji mi pazi na prehranu i s kojim cu nastaviti vjezbati nakon toplica pa se nadam da cu to sve uspiti..bitna je volja....:)

Nini

• Newbie
  • *
« Odgovori #42 : Svibnja 31, 2010, 20:09:04 poslijepodne »
Pozdraf svima...

i ja sam na sličnom putu barem što se tiče ligamenta nakon 2 mjeseca intenzivnih "tretmana" i poprilično skupih krenuh na samostalne vježbe koje su mi oni dali... 3 mjeseca muke sa vježbama ali sa minimalnim bolovima da bi samo odjednom sve otišlo k jarcu (jače boli nego prije i ne prestaje)... sad sam već 3 mjeseca na bolovanju odustala (barem za sad) od "kiropraktike" ....

Možda sam u krivu al imam osjećaj da je sva ta terapija kratkog daha, kao da mi ti mjeseci olakšanja dolaze na naplatu ali sa kamatama...

Ps: dobila sam preporuke za reaktivu al imam osjećaj da je to isto sra... drugo pakovanje... ???
L4-L5 dorzomedijalna protruzija
manja hernija kranijalne plohe trupa kralješka L5
L5-S1 dorzomedijalno ispupčenje diska
degenerativne promjene malih zglobova,diskopatija L4-L5 te L5-S1
teža neuralna lezija u visini L5,S1spinalnih korjenova lijevo i S1 desno

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #43 : Lipnja 01, 2010, 14:47:46 poslijepodne »
cuj...to ti je sve individualno..nekome ligament pomogne nekome ne..ja sam 4 mjeseca isla na terapije kod njega i dala prek 10 000 kn...ispocetka sam se i ja osjecala bolje..manje sam sepala..manje me bolilo...ali onda me pocelo boliti i s desne strane..i onda sam opet zavrsila na magnetskoj i receno mi je da ako ne zelim biti invalid da prestanem s tim terapijama i podhitno pod noz....i tako sam u roku 20 dana bila operirana.....

odi kod neurokirurga i vidi sta ti on kaze....jer manipulacije su ti dvosjekli mač...mogu ti pomoć ali i odmoć...

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #44 : Lipnja 01, 2010, 15:03:38 poslijepodne »
ljudi...treba mi pomoc....

kao sto sam vec spomenula da mi je bila lijeva noga u "banani" i da me nakon operacije ne boli vise nimalo...tako me sad boli desna strana..sve jace i jace....pocne mi pulsiranjem u debelom mesu i siri se niz nogu..i kicma me pocela boliti s desne strane...dr mi je rekla da je to reakcija i da se zna dogoditi ali da mi je vec trebalo polako prestajati a ne povecavati....
a i ovi na  rehabilitaciji s kojima vjezbam su mi rekli da to nije dobro i da me nebi smjelo boliti i da su mi mozda nesto zeznuli operacijom i da cu mozda moram opet operirati...a ja neeeccuuuuu...:(((((

ima tko takvo iskustvo s tim???? :(

zaista neznam dall mogu sve to ponovno prolaziti s drugom nogom....poluditi cu vise...vec 9 mjeseci sam u bolovima...

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #45 : Lipnja 01, 2010, 15:48:17 poslijepodne »
Napravite kontrolnu MRI, ako ste u Zagrebu najbolje kod prof.Kostovića na Institutu za istraživanje mozga.Oni imaju MR 3 T. Kontrola operatera sa novom MRI. Prekinite sve fizikalnu terapiju osim TENS-a kojeg možete kući aplicirati više puta dnevno.Potražite na Forumu o tome. Lokalno hladni oblog. Analgetika Zaldiar 3-4x2. Ako MRI pokaže edem ima smisla pokušati sa kortikosteroidima.No valja isključiti prolaps.