Autor Tema: isijas....:(((  (Posjeta: 41741 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

GSM

• Gost
Odg: isijas....:(((
« Odgovori #18 : Studenoga 27, 2009, 15:54:58 poslijepodne »
Pozdrav, ako je situacija takva kako pise na nalazu imaš stenozu spinalnog kanala (L2-S1, ne znam koji je uzrok jer to ne pise) te ekstruziju diska (dokaz koliko je velika je ovo što pise da se siri ispod trupa kraljeska). Naravno misljenje specijaliste za bolesti kraljesnice se svakako moze razlikovati od misljenja radiologa.

Svakako na pregled kod dobrog neurokirurga radi odluke o daljnjem lijecenju, koje ce vjerujem biti potrebno.

Ovdje slikovito prikazano mozes malo vidjet sto je to zapravo ekstruzija: http://www.chirogeek.com/001_Tutorial_Birth_of_HNP.htm

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #19 : Studenoga 27, 2009, 17:46:37 poslijepodne »
Uf draga nije baš blistavo,nikako ne radi vježbe na svoju ruku.Svakako čekaj na pregled kod neurokirurga :-*

Denis

• Hero Member
« Odgovori #20 : Studenoga 27, 2009, 20:24:13 poslijepodne »
Tasha lip pozdrav i što maje aktivnosti bez pregleda lječnika;))

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #21 : Studenoga 28, 2009, 18:28:38 poslijepodne »
ajme..pa sta je tako lose...:(

a k vragu...:(

u utorak sam narucena kod nekog dr stjepka bućana..kazu je je on vrstan dr i da ako ce mi netko ovo uspit rjesiti bez opracije..da je to on...jel bio netko kod njega mozda?

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #22 : Studenoga 28, 2009, 18:47:43 poslijepodne »
Kakav je on doktor,za šta? Mislim da ne bi trebala ići nikome dok se prvo ne savjetuješ sa neurokirurgom,samo ti on može reći kako če lijećiti tvoje stanje

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #23 : Studenoga 28, 2009, 18:49:51 poslijepodne »
on je kao dr i kiroprakticar..njega mii jesu preporucili doktori u bolnici...ali ici cu ja  kod vise njiha....

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #24 : Studenoga 28, 2009, 18:51:39 poslijepodne »
sad sam se vec  i zabrinula...pa jel postoji sansa da mi se to ikako izlijeci ili cu cijeli zivot sepat...i ne moci hodat?
zar je zaista tako ozbiljno? :(

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #25 : Studenoga 28, 2009, 19:04:59 poslijepodne »
tasha ne bih ti znala to reći,reći če ti tvoj neurokirurg,on je najkompetetniji  od svih dr-a kad je u pitanju kralježnica.Mlada si i sve to može dobro završiti.A meni ti je također dr.Reumatolog preporučio školovanog kiropraktičara,svog prijatelja,pa mi je to jako naškodilo.Ne idi kiropraktičaru prije nego ti to odobri neurokirurg

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #26 : Studenoga 28, 2009, 19:58:37 poslijepodne »
Ako je rijec o dr Bucanu iz poliklinke Ligament, koliko ja znam on nije neurokirurg. Ja sam tamo bila davnih dana, kada su mi tek poceli problemi s kraljeznicom, ali su bili jako skupi, a meni je tada vec bilo bolje (nakon toplica), pa nisam dugo isla. Ono cega se sjecam je da uvijek rade manipulacije, a mislim da to kod tebe s ekstruzijom nije dobro raditi. Po meni bi isto bilo bolje da ti to prvo pogleda neurokirurg.

Evo, na ovom forumu imas topic o njemu:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=231509
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Dario

• Full Member
« Odgovori #27 : Studenoga 28, 2009, 21:01:41 poslijepodne »
Bućan radi masaže, vježbe, struje, manipulaciju, injekcije B vitamina i sl.
Ništa spektakularno.
On je poznat jer kod njega dolaze naši sportaši. Dok sam ja tamo zalazio društvo u čekaoni su mi pravili Ivanišević, Arapović,..Svaka terapija ti je 350kn.

Ekstruzija? Ako ta ekstruzija uzrokuje bol, sumnjam da će ti tamo pomoći. 

Denis

• Hero Member
« Odgovori #28 : Studenoga 28, 2009, 21:09:53 poslijepodne »
on je kao dr i kiroprakticar..njega mii jesu preporucili doktori u bolnici...ali ici cu ja  kod vise njiha....
tasha nikako kod kiropraktičara bez pergleda Neurokirurga,nemojte mapraviti još veći problem  govorim iz vlastitog iskustva ???

GSM

• Gost
« Odgovori #29 : Studenoga 28, 2009, 22:16:09 poslijepodne »
Pozdrav... nikako ti ne bih preporucio da ides kod kiroprakticara... Ti, prema radiologovom nalazu imas ekstruziju diska... A prema nasem Neurokirurgu ovdje ekstruzija=operacija. Ne bih te plasio, sve je to rjesivo, i vjerujem da se svakako mozes i hoces oporaviti i da ces biti dobro.
Svaka daljna manipulacija, vjezba i slicno ce ti po mom saznanju napraviti dodatnu stetu jer tvoj je zivac po komperesijom (i te kakvom).

I opet moram napomenuti, preporucam ti pregled kod doktora obucenog i kvalificiranog za izvodjenje minimalno-invazivnih zahvata na kraljesnici. Takvih je nazalost malo, max. 5 u RH... Ja znam za trojicu. Ne vodi se time tko je kakvo ime, tko je koga operirao i tko iza koga stoji. Gledaj samo to gdje je doktor obucen i sto zna raditi. Uza sve prednosti MISS-a, vjerujem da ces kad procitas materijale shvatiti zasto ti to preporucam.

Prosurfaj po forumu za vise informacija...

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #30 : Studenoga 29, 2009, 03:20:41 prijepodne »
ljudi..hvala vam puno...:)

javim vam se kad odem kod neurokirurga

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #31 : Siječnja 02, 2010, 01:04:02 prijepodne »
evo nikako da sjednem za komp i javim se...
uglavnom,neurokirurg me salje na operaciju ali je rekao da probam terapijama jos jednom..
s obzirom da mi terapije u bolnici nisu pomogle,otišla sam kod bućana..skupo sam ga platila ali mije sad puno boljei nemoram operirat..ali me ceka dug oporavak u u svakom slucaju...dvije do tri godine intenzivnog rada i to samo na nekim spravama u teretani..znaci lopta,guma i polulezeci bicikl..nista vise nesmijem....
ali bitno da me ne boli vise onako i da mogu koliko toliko normalno funkcionirati....

Denis

• Hero Member
« Odgovori #32 : Siječnja 02, 2010, 12:00:02 poslijepodne »
Tasha eto lipo ječuti da nemoraš na operaciju ,tvoj neurokirurg ti je dobro svajetvovao probaj terapijama ako vidiš nemoj čekati,nemoj da te vrijeme pregazi,jer bi moglo posli bit nedo bog još gore.Puno  sreće ti želim :))

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #33 : Siječnja 02, 2010, 18:21:20 poslijepodne »
hvala na lijepim zeljama...
sad me ceka tezak put..moram skinut 30 kg sto prije..znaci brzo jer mi je to jako veliko opterecenje za kicmu a tesko je to skinut ..to je borba sa psihom...ali ustrajna sam ja...i ne predajem se lako tako da sam sigurna da cu uspiti..radi sebe i svojeg zdravlja...
imam osobnog trenera koji mi je srecom rodjak pa ga nemoram posebno plaćati pa mije s te strane olaksano...

:)

Denis

• Hero Member
« Odgovori #34 : Siječnja 02, 2010, 18:42:51 poslijepodne »
Tasha dobro je skinuti koji kil,samo pazi nemoj naglo ,da ne dobiješ koji drugi problem,ja osbno mislim da  višak kila  nije loše skinuti,al što se tiće utjecaja na kralješnicu neznam baš za mene to baš i nije pravilo ,vidio sam ljudi puno mršavih sa većim problemima od mene te ujedno i sam sam sa svojih 120 pao na 90 kg pa ne primjećujem neko veliko poboljšanje osim što lakše vežem patike :D,onda mi se činilo da sam predebel, a sad vdim da je samo razlika u stomaku ;)

Evo linjk za izračun http://www.zdravakrava.hr/alati/idealna-tjelesna-tezina?gclid=CIKvnZylhp8CFZKhzAodnSaIMg
« Zadnja izmjena: Siječnja 02, 2010, 19:08:22 poslijepodne colt-1 »

tasha1703

• Full Member
« Odgovori #35 : Svibnja 27, 2010, 14:09:06 poslijepodne »
evo mene natrag dragi moji.....
eto...nazalost nije bilo dobro i ipak sam morala operirati nakon svih terapija ia novaca utrosenih u to...
ja sam se fizicki bolje osjecala od terapija dok me nije pocela zatezati i desna strana...neurokirurg me posalo na novi MR i rekao da to moram hitno rjesavati i ici operirati jer nalazi nisu bili opet dobri...objasnio mi je da ta akutna upala traje 4-6 tjedana i onda se smanjuje sto ne znaci da je meni kicma u boljem stanju....i tako sam operirana 16.4. na Rebru kod dr.Vukića i sad sam u toplicama na rehabilitaciji...
Moram priznati da sam se preporodila s operacijom...vise nema zatezanja s lijeve strane,sepanja i po noci mogu normalno spavati....ali me sad pocela boliti desna strana a dr u toplicama mi je dao objasnjenje da je to "normalna" pojava jer se kao stvara edem suprotne strane od one koja je operirana i pritisce desni zivac ali da bi to trebalo proci...aliu hvala bogu daleko je to od one boli do prije operacije....

vama svima hvala na savjetima...:*