Autor Tema: Koliko je psihičko stanje bitno prilikom odlaska na operativni zahvat  (Posjeta: 39301 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

denis 68

• Hero Member
    • Email
Koliko je psihičko stanje bitno prilikom odlaska na operativni zahvat
« : Prosinca 12, 2008, 22:34:27 poslijepodne »
Evo mene zanima koliko je psihićko stanje bitno  i da li ima kakve veze prije nego se ide na operaciski zahvat,koliko psiha utjeće na rehabilitaciju poslije post operat zahvata,znači da pojednostavnim ako zbog vratne kralješnice doktor prepiše neki antidepresiv da li to može ugrožavat sami čin operacije ::)
« Zadnja izmjena: Prosinca 14, 2008, 21:51:34 poslijepodne bojan »

luna

• Sr. Member
    • Email
Odg: Koliko je psihičko stanje bitno prilikom odlaska na operativni zahvat
« Odgovori #1 : Prosinca 13, 2008, 20:57:47 poslijepodne »
Misdlim da ne bi trebalo. Ja sam se pravo loše osjećala s bolovima,ono kad legnem mislim se hoću li sutra na noge! A čim sam se odlučila na operaciju bila bolje psihički,.imala cilj. Mada vrat možda bi me bilo više strah nego leđa.
« Zadnja izmjena: Prosinca 14, 2008, 21:51:52 poslijepodne bojan »

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #2 : Prosinca 14, 2008, 12:00:03 poslijepodne »
Ne znam Lunci dal je psiha bitna,moje mišljenje da je jako bitna jel  kad imaš bolove istina psiha oslabi ,al mislim da psihićko stanje prije operacije dosta utjeće kao i fizičko stanje,jel polazim nekim zdravim razumom kad ležiš nekoliko dana  ,pa završiš na operaciji mišići su ti doslovce upola atrofirali tako da kad dođe onaj tren da se moraš dignuti poslije operativnog zahvata mislim da je puno teže,a ujedno ako si iscrpljen psihićki mislim da se možda i sami bolovi povećavaju više nego što bi trebali,a ujedno da ne spominjem i godine nije se sve jedno dignit iz kreveta nekoj starijoj osobi il mlađoj,eto stvarno ovo su moja mišljenja a dali je to točno neznam to bi nam dr mogli protumaćit jel ipak oni to gledaju svakii dan ;)
« Zadnja izmjena: Prosinca 14, 2008, 21:51:19 poslijepodne bojan »

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #3 : Prosinca 14, 2008, 12:45:19 poslijepodne »
Najvišesami sebi pomažemo, treba vjerovati, daj nek čaša bude do pola puna,a ne prazna ;) Vjeruj da će biti dobro.sretno  ;)
« Zadnja izmjena: Prosinca 14, 2008, 21:50:57 poslijepodne bojan »

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #4 : Prosinca 14, 2008, 12:45:49 poslijepodne »
A koliko je godinakao se smije znat ;)
« Zadnja izmjena: Prosinca 14, 2008, 21:50:33 poslijepodne bojan »

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #5 : Prosinca 14, 2008, 22:00:05 poslijepodne »
Hvala lunci nadam se da će bit sve ok već više godina prolazim bez operacije al svjesan sam da ću možda jednom  i morat,a što se tiće godina hahahh ja asm ti u cvitu mladosti ev prije koji misec napunio 40 :o :o

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #6 : Prosinca 14, 2008, 22:53:37 poslijepodne »
Ma ti si puter ;D za mene. Jas od neki dan 44 8). Pa meni kad je moja dr, istina ošte prakse rekla da ću kad tad na operaciju, ono udara u noge, boli svaqki dan, ja se bzijanila, opdbijalo ma kakvi nek boli, A žena fino kaže bolje je to uradit dopk je manje oštećenje.. sad za sad dobro sam,Od sutra počinjem fizikalnu.

worf

• Hero Member
« Odgovori #7 : Prosinca 14, 2008, 23:04:50 poslijepodne »
Psihički operacije su meni lakše od vađenja zuba.fino te uspavaju,ne osječaš ništa,ne čuješ nikog,a kad se probudiš si grogi i puca ti kita za sve oko tebe ;D
Ovako pričam ja,jer od 1998 do 2008 sam prošao 6 (slovima šest) operacija,a one prije ne računam,jer su bile u velikim razmacima ;D  Da ne bi bilo zabune,samo zadnje dvije se odnose na kičmu ;D  Operacije kao čina se ne morate bojat,pogotovo glede kičme,jer donosi veliko olakšanje,a tijek oporavka ovisi od mnogo čimbenika,a među inim je i faktor sreće ;D  ako nemate sreče,kao ja ;D  jednostavno postanete ponavljač,pa morate na reoperaciju ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #8 : Prosinca 14, 2008, 23:08:24 poslijepodne »
A može li popravni :)

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #9 : Prosinca 15, 2008, 09:04:12 prijepodne »
Pa evo da i ja dam svoj doprinos temi, 19.1.2009. idem na svoju prvu operaciju, mikrodiskektomiju u Vinogradsku, ZG. O samim pripremama za operaciju probat ću pisati na dnevnoj bazi, a probat ću biti i što češći sa javljanjem neposredno nakon operacije, namjeravam si ponijeti laptop sa sobom i web'n'walk. Valjda mi nitko ne ukrade nešto doka sam tamo  ;D. Jedino ne znam za osoblje bolnice kako reagira na "modernije" pacijente u smislu gadgeta, naime osim spomenutog kompa, nikad se ne odvajam ni od svog Blackberrya ni MP3 playera u tim situacijama, morat ću traćiti da mi osiguraju dovoljno utičnica za napajanje.  :D
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

deziderio

• Forumas
  • Svi smo mi mali pa nam se smije i plače...
« Odgovori #10 : Prosinca 15, 2008, 13:09:50 poslijepodne »
Svakako da čovjek mora biti i psihički pripremljen za operciju.Strahovi,stresovi mogu utjecati na povišeni pritisak,aritmiju srca,šećer u krvi i ini problemi i onda može doći do toga da se operativni zahvat ne obavi do daljnjeg.
Davore,želim Ti da se dobro pripremiš za operaciju  i nadam se da nećeš imati problema kao "moderni pacijent".Sretno!

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #11 : Prosinca 15, 2008, 13:10:54 poslijepodne »
Sretno Davore.Ma bit će3š ka nov 8)

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #12 : Prosinca 15, 2008, 14:44:46 poslijepodne »
Hvala svim na lijepim željama. lagao bih kad bih rekao da mi nije pomalo nelagodno, ali onda se samo sjetim kako mi je užasno ove dvije godine i sve bude lakše, dapače, jedva čekam. Još radim do petka ovaj tjedan. Onda se vraćam u natrag u Hrvatsku, započinje mi kolektivni godišnji pa ću onda spojiti sve do operacije nešto sa starim godišnjim, a nešto sa bolovanjem, jer u dogovoru s poslodavcem nema smisla da se vraćam na svega tjedan dana. Mislim da ove dane kada budem više doma ću i više razmišljati o tome. Imam čvrsta obećanja od svih liječnika da mi ne može biti gore nego što je i to mi je dovoljno. malo se jedino grozim one opće anestezije i te glupe nesvjestice. Bio sam jedanput prije 7 godina kad sam operirao slijepo crijevo, samo tada je sve bilo lakše jer se sve desilo munjevito u par sati, a ovo iščekivanje me pomalo guši. Mislim da ću si zadnjih par noći prije operacije potpomoći san sa malo THCa  8). Univerzalni lijek za sve bolje  i to nego se kljukat kemiijama. Eh, odmah se sjetim studentskih dana ;).
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #13 : Prosinca 15, 2008, 21:36:31 poslijepodne »
Davore sretno ti želim i ja i brz oporavak i  što prije kad smogneš snage obavjesti kako je prošlo,hm kad čitam tebe ja trpim ovako isto godinama ma nisu to akutni bolovi al nemogu ovako se pomirit da moram funkcionirat samo ležat  uz malo fizićkih aktivnosti tako da i ja razmišljam  možda jednom o operativnom zahvatu jel samo još to nisam probao mada je kod mene komplicirano i niko mi ni od dr ne daje baš velike nade svi mi odgađaju neznam tako da mi se jako teško odlućit ;)

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #14 : Prosinca 15, 2008, 21:41:11 poslijepodne »
Ma, normalno je da e brineš.Ali sve će jednom nadajmo se biti juče.Meni je sat pred operaciju došlo da kidam... :) A onda se sjetila svih onih koji su uz mene, od urednika kolega ... A što se tiče anestezije nije ona neki problem. Prođe.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #15 : Prosinca 15, 2008, 21:42:17 poslijepodne »
Ma ti si puter ;D za mene. Jas od neki dan 44 8). Pa meni kad je moja dr, istina ošte prakse rekla da ću kad tad na operaciju, ono udara u noge, boli svaqki dan, ja se bzijanila, opdbijalo ma kakvi nek boli, A žena fino kaže bolje je to uradit dopk je manje oštećenje.. sad za sad dobro sam,Od sutra počinjem fizikalnu.
Da Luna ja ćekam 45 pa onda mogu s operacijama dok ih sve ispucam ako nebudu išle taman ću napunit ako bog da 60 a onda ću nekako gurat kojih još 10 god poženit dicu pa malo opet patit kojih 30 god i eto 100 godina a posli me nije ni briga hehheheh e kad bi to sve ovako bilo ko što sam isplanira hahhah :D :D,a što se tiće putra da mogao bi bit  putar za tebe ::) :D :D

worf

• Hero Member
« Odgovori #16 : Prosinca 15, 2008, 21:58:08 poslijepodne »
Davore nemoj da briješ,sve će biti ok ;D  ja sam malo stariji (47g.),pa ne kužim te izraze,kao npr THC?Šta bi to trebalo biti,nešto kao Tu Hrvatine Caruju :D :D :D :D :D  Šala mala,pušim spiku ;D
To šta ti kažu doktori,da ti ne može biti gore,apsolutno stoji i s tim se u potpunosti slažem,ali ne bi bilo loše ni da ti ipak bude bolje ;D  da ne bude uzaludan trud junački ;D
Želim ti sve najbolje tijekom i nakon operacije.
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #17 : Prosinca 15, 2008, 22:05:22 poslijepodne »
Kakvo čekanje-delaj!!!