Autor Tema: Koliko utječe rad na računalu na zdravlje naše kralježnice?  (Posjeta: 14905 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

deziderio

• Forumas
  • Svi smo mi mali pa nam se smije i plače...
Koliko utječe rad na računalu na zdravlje naše kralježnice?
« : Listopada 11, 2008, 00:03:53 prijepodne »

Da li se naši poslodavci drže Pravilnika o sigurnosti i zaštiti zdravlja pri radu s računalom? Pravilnik je donešen još davne 2005.god a primjena je počela tek 2007 god.Nažalost nisam dočekao taj Pravilnik jer sam obolio 2004.god.i bio na bolovanju sve do nedavno.Moje radno mjesto je bilo za računalom i radio sam po sedam sati dnevno.
Moj pretpostavljeni nas je forsirao da moramo svakodnevno što više unjeti u bazu podataka.Kad bi došao kući oči su mi "ispadale" a križa i stražnjica odrveni i ukoči se.Vjerujem da se to odrazilo i na moju kralježnicu i na kraju postao 80% invalid.Interesira me Vaše mišljenje o ovoj temi.

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/1354.htm
« Zadnja izmjena: Listopada 11, 2008, 01:35:53 prijepodne deziderio »

denis 68

• Hero Member
    • Email
Odg: Koliko utječe rad na računalu na zdravlje naše kralježnice?
« Odgovori #1 : Listopada 11, 2008, 14:44:54 poslijepodne »
Dizderio mislim da se poslodavci ne pridržavaju zakona evo moj frend je imo prilikom dizanja kutije i to neradnim danom ,znači za vrijeme blagdana ,povredu na radu utvrđeno mu je da je dobio 3 protruzije disca ,te   je ujedno dobio i trombozu noge.Isti je predao papire dr.opće prakse, te ga ona poslala na medicinu rada ,ovi iz zd  su ga poslali u st na medicinu rada jer mu  je sjedište firme u Splitu.
 Sad je na bolovanju i medicina rad mu ne želi priznat povredu dok mu poslodavac ne napiše tj.odobri, sad će mu papiri ić u zg na komisiju ,a pošto je on laik  u ovim stvarima ja ga uvjeravam da neće ništa ostvarit bez priznanja firme o povredi,isti mi ne vjeruje.Ja osobno sam ga upozorio odma na to da bih prvo savjetovao sa pravnom osobom, te podnio tužbu protiv iste firme,nažalost on ne sluša misli da radi pametno i živi u uvjerenju da će dobit mirovinu ,dao bog da je dobije neželim mu ništa loše al eto čovjek nije upućen niko mu neće to kaže koja su mu prava i sve u svemu neće dobro proć.Osobno  znam da  je mirovinu dobit na osnovu kićme je jako teško jel sve prepisuju na genetiku te  ako je povreda, a povrede malo priznaju jel se tu vrti velika lova.
 Eto žalosno je to da ti to oboljenej ne prizna niko al što je tuje meni ga nebi priznali da nije bila povreda na terenu uz još dodatne dijagnoze koje sam im priložio,naravno govorim o vojnoj mirovini  što je velika razlika od civilne,kad su u pitanju ovakva oboljenja.
« Zadnja izmjena: Listopada 11, 2008, 14:52:43 poslijepodne denis 68 »

deziderio

• Forumas
  • Svi smo mi mali pa nam se smije i plače...
« Odgovori #2 : Listopada 11, 2008, 17:45:45 poslijepodne »
Dizderio mislim da se poslodavci ne pridržavaju zakona evo moj frend je imo prilikom dizanja kutije i to neradnim danom ,...
 Sad je na bolovanju i medicina rad mu ne želi priznat povredu dok mu poslodavac ne napiše tj.odobri...

Da,ja sam postavio pitanje"Koliko utječe rad na računalu na zdravlje naše kralježnice"malo se skrenulo sa teme.Teško je dokazati da je tvoj frend dobio ozljedu na radu,(to je trebala biti trenutna ozljeda i vidljiva) i da je s posla za vrijeme radnog vremena odmah prebačen na snimanje i da je ukazana pomoć.
A onda odmah u firmi se ispunjava jedan obrazac i dostavlja se liječniku itd...Po mom to je možda posljedica dugog rada na takvim fizičkim poslovima.I onda bi imao za vrijeme bolovanja punu plaću u 100 % iznosu.Napominjem da bolesti kralježnice ne spadaju u pofesionalne bolesti.Sumnjam da će mu poslodavac nakon toliko vremena priznati tako nešto može ako hoće.U startu je pogrješio dali iz neznanja ili .... a ovo "tužiti" Kasno Janko na Kosovo stiže.
« Zadnja izmjena: Listopada 31, 2008, 22:03:59 poslijepodne deziderio »

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #3 : Listopada 14, 2008, 18:29:42 poslijepodne »
Tromboza od povrede tipa dizanja kutije teško?
A o poštivanju Zakon još i teže. Dok su god čovjek i rad u službi kapitala ne nadajmo se bojitku. Možda ovaj "USA ekonomski Tzunami" ipak donese neke promjene i truli kapitalizam malo više približu čovjeku. ???

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #4 : Siječnja 03, 2009, 14:19:09 poslijepodne »
Dizderio mislim da se poslodavci ne pridržavaju zakona evo moj frend je imo prilikom dizanja kutije i to neradnim danom ,...
 Sad je na bolovanju i medicina rad mu ne želi priznat povredu dok mu poslodavac ne napiše tj.odobri...

Da,ja sam postavio pitanje"Koliko utječe rad na računalu na zdravlje naše kralježnice"malo se skrenulo sa teme.Teško je dokazati da je tvoj frend dobio ozljedu na radu,(to je trebala biti trenutna ozljeda i vidljiva) i da je s posla za vrijeme radnog vremena odmah prebačen na snimanje i da je ukazana pomoć.
A onda odmah u firmi se ispunjava jedan obrazac i dostavlja se liječniku itd...Po mom to je možda posljedica dugog rada na takvim fizičkim poslovima.I onda bi imao za vrijeme bolovanja punu plaću u 100 % iznosu.Napominjem da bolesti kralježnice ne spadaju u pofesionalne bolesti.Sumnjam da će mu poslodavac nakon toliko vremena priznati tako nešto može ako hoće.U startu je pogrješio dali iz neznanja ili .... a ovo "tužiti" Kasno Janko na Kosovo stiže.

Deziiii malo sam skrenio sory a o prijatelju neznam što bih reko nezna se kod njega ko koga u tom slučaju ?

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #5 : Siječnja 03, 2009, 14:22:44 poslijepodne »
Tromboza od povrede tipa dizanja kutije teško?
A o poštivanju Zakon još i teže. Dok su god čovjek i rad u službi kapitala ne nadajmo se bojitku. Možda ovaj "USA ekonomski Tzunami" ipak donese neke promjene i truli kapitalizam malo više približu čovjeku. ???
Kokolinice da neznam možda sam nešto krivo objasnio al prilikom dizanja kutije pao je na pod hitna pomoć ga je odvela u bonicu te su mu utvrdili protruzije disca,te ujedno i trombozu neznam il on nešo mulja il su mu dr sve nešto  iskomplicirali neznam nevolim po prićama drugih tvrdit neke stvari ;)