Pozdrav, vec sam ti odgovorio na drugom forumu gdje si pisala, i sada ti pisem ovdje. Preporucam da se koncentriras na ovaj forum.
Znam dosta o PLDD-u to laserskoj dekompresiji diska i znam da postoje takvi slucajevi kada se moze ostetiti okolno tkivo i zavrsetci zivaca u samom disku.
Kazes navodno su biti takvi komentari ("Navodno su komentari tijekom operacije i kasnije bili da su preduboko ušli laserom"). Odakle ti to, tko ti je to rekao?
Jesi li razgovarala nurokirurgom?
Bez obzira sto operacija nije uspjela (ocito, jer i PLDD ima rizika od neuspjeha (10-20% slucajeva, nekad i vise) i nuspojava (u manje od 1% slucajeva)), i dalje mislim da je tvoj brat u najboljim rukama. Vjerujem da je stvar rijesiva. Ni klasicna operacija nije smak svijeta kad ju izvodi pravi strucnjak.
Koja je bila dijagnoza tvoga brata? Diskus hernija, diskogena bol (urokovana unutrasnjim poremecajima diska) ili? To je jako bitno da ti odgovorim na neke stvari.
Laserom se moze rijesiti vise tegoba i dijagnoza, i rezultat svakog od tih zahvata je drukciji s obzirom na dijagnozu.
Praksa u svijetu nakon lasera zbog diskus hernije je trenutacno otpustanje iz bolnice sa flasterom na ranici. Kod tvoga brata je nesto mozda bilo nepredvidjeno, ili dijagnoza nije "jednostavna" hernija.
Sto se tice obracanja ovoj ili onoj bolnici buducih pacijenata, PLDD se radi samo u KB Sestre Milosrdnice kod nasa 2 najbolja spinalna neurokirurga, tako da nema svrhe radi tog zahvata ici dalje.
Ukratko: moja preporuka je da ostanete tamo gdje jeste.