Ines pusti ti te njihove pretrage, pa kako ga toliko boli, oni samo mlate praznu slamu izgleda. BOl dolazi od zivca naravno koji je ostecen ili sta mu se vec radilo. I meni su doktori govorili da ja umisljam bol i kojesta, dok lijepo nisam napravila MRI kicme pa se sad za glavu hvataju jer toliko problema imam na kicmi da ne znaju tacno od kojeg oboljenja dolazi bol (kriva mi je kicma pravo + 2 diskus hernije + cista u kicmenoj mozdini). To sto su oni napravili pretrage i nista nis otkrili ne znaci da neko drugi nece otkriti u cemu je problem. Ne branim nikoga, na srecu meni se takva situacija nije desila jos uvijek al upravo iz razloga sto nisam htjela da se operisem i sto jos uvijek necu dokle god budem mogla hodati (cast onima koji su se operisali na vrijeme pa im sve najbolje sad, hvala bogu na tome). Al eto sta je tu je, sad se MORA naci metoda da mu se ublazi bol, tj. ne moze se ublaziti dok se ne zna tacno od kojeg diska, kojeg zivca bol dolazi. Na zalost nije dobra vijest to sto ima bol pri mokrenju i da li ga bole ledja i noge ili bol dolazi odnekud iz dubine? Laicki govoreci naravno, ako dolazi odnekud iz dubine, onda je tesko rijesiti te nerve da se dovedu u normalno stanje. Ako ga bole ledja i noge onda je cini mi se lakse naci problem jer je problem negdje u ledjima kod operisanog diska. Naravno ovo je nagadanje moje zasnovano na mom licnom iskustvu a i pricama prijatelja i porodice koji boluju od ove bolesti. Ja koliko znam da postoje razne metode za ublazavanje takve jake boli pocevsi od tableta do infiltracija u bolno mjesto (nesto kao epiduralna) do rizotomije tj. spaljivanja ostecenog zivca. Mozes procitati brinetkine postove koja je nakon dvije operacije isto zavrsila nakon nekoliko vremena u jakim bolovima od kojih i danas pati, al zivi i krpi se tabletama i tretmanima (cura je i pravo hrabra). Ako imate love sa njim u njemacku, eto to vam je moj savjet a prije toga naravno pricekati nece li se desiti kao sto ti kazes neko cudo da mu bude bolje terapijama i vremenom da se bol smiri. Sad ja stvarno ne znam kakva je situacija, jesu li doktori brljali i pogrijesili, ne mogu to reci niti zelim ulaziti u to. Ja sam toliko naprotiv dobroga cula od doktora iz vinogradske da sam cak rekla ako dodje do operacije da se lijepo operisem tamo (u bosni nema nikakve metode osim klasicne a ni u francuskoj gdje se takodjer mogu lijeciti nema cudotvorng lijeka). Upravo ste vi hrvati tj. konkretno par doktora sa vinogradke preuzeli najbolje metode dosad poznate od nijemaca (znaci nijemci su bolji od francuza, a iz toga proizilazi da su i hrvati preuzeli prave metode). Ponovo ti kazem ne branim nikoga, moze biti da je hirurgu "ruka zadrhtala " ne znam, po meni je napravljena losa indikacija za operaciju. To sam zakljucila iz tvojih postova, no eto sad se treba naci rjesenje za njegov bol, mora se naci rjesenje pa ne moze se zivjeti s takvim bolom. A kazem ti operacija je uvijek rizik, ne znas hoces li se vratiti kuci pjevajuci ili placuci. Pa eto vidis GSM-ova mama jadna boli ju, ne moze ni spavati ni nista. Mislim ja ne znam kako je dozivjeti takav bol, al me boli svaki dan pa mi ni to nije svejedno i to mi je zivot sjebalo max. I ja sam na onim painkillers- ima pa nekad bude lakse nekad nako al eto mogu hodati pa sam sretna zbog tog.

Uglavnom javljaj se svakako privatno ili na forumu da se vidi dalji tok dogadjaja, i razmislite o njemackoj jer ne vidim vam drugog rjesenja ako se stvari ne smire s vremenom