Autor Tema: MSCT L-S KRALJEŽNICE (L4-S1)  (Posjeta: 13941 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ljupi

• Newbie
  • *
MSCT L-S KRALJEŽNICE (L4-S1)
« : Studenoga 04, 2008, 22:35:33 poslijepodne »
Pozdrav svima!
Napravio sam Ct kralježnice i dobio nalaz pa ću vam ga napisati a pošto vi puno više znate o tome molio bih nekoga da mi to objasni.
U segmentu L4-L5 naznačen je cirkularni bulging diska uz obliteraciju prednjeg epiduralnog masnog tkiva.Širina koštanog dijela spinalnog kanala u navedenom segmentu iznosi 11,5 mm. Također je smanjena i interpedikularana distanca.Prisutne su degenerativne promjene malih zglobova.Ligamenta flava urednog su prikaza.
U segmentu L5-S1 vidljiva je dorzomedijalna protruzija diska.Širina koštanog dijela spinalnog kanala iznosi 11.2 mm.
Degenerativne promjene malih zglobova.
Paravertebralna muskulatura bez patomorfoloških promjena.
Evo to je sve šta piše u nalazu inače se osječam odlično i nemam nikakvih bolova.Bio sam prvi puta na ovom forumu pred cca. 4 mjeseca kada me kičma prvi puta ukliještila i imao sam bolove u lijevoj nozi,međutim to je sve prošlo za otprilike 2 mjeseca.Od tada sve poslove obavljam normalno i nemam bolova ali svejedno se bojim da se to ne vrati.
Kada sam o tome pisao odgovorila mi je kokolino i rekla da idem napraviti magnetsku rezonancu međutim čeka se predugo a za CT se puno prije došlo na red ali ako me opet uhvati kičma ići ću napraviti i magnetsku pa sam sve riješio.
Za sada ako mi netko ukratko objasni ovaj nalaz bio bih mu zahvalan.
LP!   Unaprijed zahvaljujem!

Neurokirurg

• Sr. Member
Odg: MSCT L-S KRALJEŽNICE (L4-S1)
« Odgovori #1 : Studenoga 05, 2008, 07:39:06 prijepodne »
Nalaz se ne moze objasniti, slike se moraju gledati pa niti onda ono sto vidis ne znaci nista ako nije popraćeno kliničkim znacima. NE TRAZITE OBJASNJENJA PISANIH NALAZA SLIKOVNIH PRETRAGA.!!!

Pozdrav svima!
Napravio sam Ct kralježnice i dobio nalaz pa ću vam ga napisati a pošto vi puno više znate o tome molio bih nekoga da mi to objasni.
U segmentu L4-L5 naznačen je cirkularni bulging diska uz obliteraciju prednjeg epiduralnog masnog tkiva.Širina koštanog dijela spinalnog kanala u navedenom segmentu iznosi 11,5 mm. Također je smanjena i interpedikularana distanca.Prisutne su degenerativne promjene malih zglobova.Ligamenta flava urednog su prikaza.
U segmentu L5-S1 vidljiva je dorzomedijalna protruzija diska.Širina koštanog dijela spinalnog kanala iznosi 11.2 mm.
Degenerativne promjene malih zglobova.
Paravertebralna muskulatura bez patomorfoloških promjena.
Evo to je sve šta piše u nalazu inače se osječam odlično i nemam nikakvih bolova.Bio sam prvi puta na ovom forumu pred cca. 4 mjeseca kada me kičma prvi puta ukliještila i imao sam bolove u lijevoj nozi,međutim to je sve prošlo za otprilike 2 mjeseca.Od tada sve poslove obavljam normalno i nemam bolova ali svejedno se bojim da se to ne vrati.
Kada sam o tome pisao odgovorila mi je kokolino i rekla da idem napraviti magnetsku rezonancu međutim čeka se predugo a za CT se puno prije došlo na red ali ako me opet uhvati kičma ići ću napraviti i magnetsku pa sam sve riješio.
Za sada ako mi netko ukratko objasni ovaj nalaz bio bih mu zahvalan.
LP!   Unaprijed zahvaljujem!

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #2 : Studenoga 05, 2008, 13:54:14 poslijepodne »
LJupi moja preporuka živi sa tim ako možeš neka ti mjerilo budu tablete koliko ih dnevno piješ mjesečno ili godišnje po mom  ti si za operaciju al ja osobno nebi to je moj stav eto raspitaj se na više mjesta pa češ doč do zaključka ;)

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #3 : Studenoga 05, 2008, 20:43:16 poslijepodne »
kada dodjes do 4, 5 tableta dnevno koje ti ne pomazu ili kada se hodna priga smanji na stotinjak metara ili kada boli i ne prestaje.....to su indikacije za neku od operacijskih metoda kod stenoze spinalnog kanala.....napisi na netu spinal stenosis pa pročitaj sta je to i kako se lijeci. www. spineuniverse.com

ljupi

• Newbie
  • *
« Odgovori #4 : Studenoga 06, 2008, 18:45:51 poslijepodne »
Hvala svima na odgovorima i izvinjavam se ako sam prekršio pravila foruma međutim nisam znao da se nalazi ne smiju objavljivati na forumu.
Jučer sam bio u bolnici kod neurokirurga i rekao mi je da nema potrebe za operacijom već da obavim fizikalnu terapiju kad stignem.
Šta se tiče tableta još hvala bogu nisam popio nijednu ali imao sam bolove koji su trajali otprilike 2 mj. međutim to je bilo po ljeti tako da sam plivao leđnim stilom svakodnevno 2 puta i mislim da mi je to najviše pomoglo iako sam išao i na fizikalnu ali od nje se nisam previše bolje osječao.
LP   Još jednom hvala Neurokirurgu i Denisu 68 na odgovorima.

dkapeta5

• Newbie
  • *
« Odgovori #5 : Studenoga 11, 2008, 18:12:52 poslijepodne »
Molila bi Kokolinu ili Neurokirurga da mi objasne što točno znaći nalaz MSCT:na nivou L5 S1 osteofitdiskalni kompleks sa suženjem desnog iv foramena,ispod nivoa izlazišta živca,reduciranprednji ekstraduralni prostor spinalnog spinalnog kanala,komprimiran desni i imprimiran lijevi intraspinalni korijen na nivou DH,edematozna oba korijena ispod nivoa DH.