Autor Tema: Problem s vratnom kraljesnicom?  (Posjeta: 15045 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

teamgreen

• Newbie
  • *
    • Email
Problem s vratnom kraljesnicom?
« : Srpnja 29, 2009, 12:28:48 poslijepodne »
MODERATOR: Izdvojeno iz druge teme u ovaj novi post vezan iskljucivo za problem novog korisnika.

evo mene s sličnim problemima. Mjesec dana već imam tegobe, vrtoglavica, kao neka vrsta omamljenog stanja. Jedno jutro sam se probudio takav i ostao već mjesec dana, do dan danas. Tu i tamo se pogorša pa ne mogu baš ni hodat dok ne odmorim ili odspavam. imam 28 god. sportaš, nikad nisam imao nikakvih zdravstvenih problema do sad. Nakon svi pretraga, krv, eeg,ekg, štitnjača, ct, vratna kralježnica, nitko ne zna što mi je. Vide se samo neke deformacije na vrat. kralješcima - unkartoze. U privatnoj klinici Dr. Mihelčić mi dijagnosicira da je moj problem vrat.kralježnica. Propisuje mi Orzon tablete i masaže svaka 2 dana s deep releifom. tegobe ne prestaju i sve je isto, čak i gore nekad. Totalno i trajno poremećena ravnoteža, osjećaj nesigurnosti, nekad blagi trnci u prstima lijeve ruke. Ortoped u Sl.Brodu me pregledao poslije Dr.Mihelčića i sad on tvrdi da to nije od vrata.  Sad u petak idem kod audiologa na snimanje...zanima me što se tamo da utvrditi? Kome da se obratim, tko je stručnjak a ujedno da nije problem dogovoriti pregled što prije?  Panika me totalna hvata, jer se nisam razbistrio ni na tren već mj.dana, sve propada, privatni život, poslovni...
« Zadnja izmjena: Srpnja 29, 2009, 13:16:50 poslijepodne GSM »

Katarina A.

• Forumas
    • Email
Problem s vratnom kraljesnicom?
« Odgovori #1 : Srpnja 29, 2009, 13:14:27 poslijepodne »
Dobro je da ideš na pregled da vidiš da nije u pitanju vestibularis koji može uzorkovati vrtoglavice i takvo stanje. Ako to isključiš onda treba vjerojatno kod neurologa.
L5/S1 ekstruzija

madagaskar

• Hero Member
Odg: Problem s vratnom kraljesnicom?
« Odgovori #2 : Srpnja 29, 2009, 13:42:04 poslijepodne »
Katarina te je dobro savjetovala.A ti obrati pažnju i na svoje obiteljske tj.nasljedne bolesti pa ako imaš temelja možda je pametno da slikaš i glavu

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #3 : Srpnja 29, 2009, 16:27:04 poslijepodne »
Teško da bi samo unkartroza izazivala ovakve tegobe. Bilo bi pametno da se obratiš neurologu i da napraviš slušne i vidne evocirane potencijale. Ako želiš mogu ti pomoći za te pretrage sa terminom na Rebru bez čekanja.

teamgreen

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #4 : Kolovoza 07, 2009, 11:36:33 prijepodne »
problemi još uvijek traju, neurolozi u Sl.Brodu ne znaju što je i preporučaju MR vrata i glave. naručio sam se u Neuron za 13.08. pa ću prvo napraviti MR vratne kralježnice, pa ćemo vidjet što dalje. Sve u svemu neurolozi u Sl.Brodu me šalju na spomenute preglede- evocirane potencijale, ali to se ovdje čeka dosta a ja vremena nemam. Ima li tko savjet kako to obaviti brže u ZG? Molim Mile50 da mi pomogne s terminima ako može. Sad već očajnički trebam pomoć.

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #5 : Kolovoza 07, 2009, 13:24:57 poslijepodne »
Napiši mi točno koje evocirane potencijale traže.

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #6 : Kolovoza 07, 2009, 15:33:39 poslijepodne »
da sam na tvome mjestu ja bih HITNO napravio MRI ili CT s kontrastom glave!!!!!!! nikakve glupe pretrage uha, evocirani potencijali i slične gluposti!!!!

teamgreen

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #7 : Kolovoza 07, 2009, 18:00:43 poslijepodne »
Ovako , neurolog iz Sl.Brodu traži: MR mozga i vratne kralježnice, EP, VEP, SSEP, SEP, TCD.....
a u diajgnozi mi piše sad zadnjoj:DG, PANIČNO STANJE..kako i ne bi bilo panično stanje kad me šalje kod psihijatra i kaže dami nije vjerovatno ništa.

U četvrtak sam dogovorio u Neuronu MR vratne kralježnice, pošto imam već CT koji je dobar moja ideja je prvo napravit MR vratne kralježnice da bi konačno potvrdio dosadašnju diajgnozu Dr.Mihelčića ,a ako MR kaže da je vrat u redu, onda opet izvadit pare pa radit MR glave.
Sad što se tiče ovih ostalih pretraga, recimo da TCD imam neku vezu u Sl.Brodu, a za ostalo nemam pojma ni o čem se radi.
E sad, da li ima tko ideju gdje se to može napraviti brzo i ako može bez plaćanja, jer kassa je na izmaku..

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #8 : Kolovoza 07, 2009, 19:30:25 poslijepodne »
Ako hoćeš ja te u ponedjeljak naručim za VEP,SEP i SSEP, pa ću ti javiti termin. Treba ti jedna uputnica za sve tri pretrage+neurološki pregled. Jedino nisam sigurna kad će biti nalaz, jer je liječnica koja očitava nalaze na godišnjem. Sve ću ti detalje reći u ponedjeljak.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #9 : Kolovoza 07, 2009, 22:27:41 poslijepodne »
Ako imaš glavobolje i smetnje vida (dvoslike) morat češ slikati glavu,nemoj žalit za novcem,zdravlje je najvažnije.Slikanje vrata može pričekati jer ako je u pitanju kralježnica nečeš imati posljedice zbog čekanja,ali ako je glava u pitanju vrijeme je itekako važno.SRETNO

teamgreen

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #10 : Kolovoza 22, 2009, 20:10:15 poslijepodne »
evo da se javim. Uhvatio ja jaku vezu i uspio se ubaciti na rebro da vide šta mi je.  Nakon što je neurolog- iz centra za vrtoglavice pogledao da su svi nalazi uredni MR vrata i mozga, osim nekih nepravilnosti unkartoza početnih za koje su se ovi prije bili uhvatili- bezveze, čovjek kaže da mi je nešta potreslo centar za ravnotežu prije 2 mjeseca kod prvih simptoma i onda su se neki receptori u mozgu malo pošemerili. Propisao mi cipralex tablete i kaže za 2 tjedna sve OK. Al se ja onda sjetim da sam imao mali herpes na prsima taman u to vrijeme . 3 točkice, i to je to. herpes mi napao centar za ravnotežu. kralježnica sasvim OK. sad pijem i herplex 400 koji mi užasno iritira želudac. sad čekam serološku analizu da vidimo kako je stanje i da li je stvarno taj virus još aktivan. Čini mi se da smo ja i prosinečki slično zaglibili...e sad ne znam šta je gore ovo prvo ili drugo.

a ja zbog krive dijagnoze mjesec dana vrat masiram...

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #11 : Kolovoza 22, 2009, 20:34:33 poslijepodne »
Drago mi je da si nam se javio i da nemaš problema s kralježnicom,a sve drugo se da riješiti.Baš mi je drago zbog tebe.Samo i dalje budi fizički aktivan i pazi na svoje zdravlje,jer kad se jednom izgubi ne vraća se lako.Pozdrav

Denis.

• Forumas
« Odgovori #12 : Rujna 08, 2009, 23:07:02 poslijepodne »
"Neznam što reći nebih volio sad filozofirati,al mi je upravo poznanik ovih dana u Zagrebu na Traumatologiji na operaciji vratne kralješnice u roku od mislim 7 dana imao je dvi operacije jednu sprijeda jednu drugu straga.Zvao sam ga nije mi baš nešto bio vesel.Ja i sad još nešto kontam a to je da su mu doktori rekli da mora operirati 1 put lumbalni dio,pa je operiran nakon nekog vremena i drugi put,da bi mu sad ovaj Židov u Dubrovniku rekao da mu je problem u vratnoj kralješnici i da su mu se noge stanjile od toga,pa se sad mislim kakve veze ima vrat s lumbalnim djelom,naravno po mišljenju iz Dubrovnika odlućio se na operaciju vratne.
Jedino što znam da je čovjek imao 2 metra visine krupne građe,sa svojih 190 kg minimalno,a sad jadan stoji jedva na nogama.Dao Bog da su mu pogodili u čem je problem al ja u to baš nevirujem .
Za operaciju nikad nije kasno jer se tamo ne ljubi slasno ;))